Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva savner dere?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva savner dere?

mars 27 2021 - 10:17
Jeg bare lurer på en ting har dere ting dere savner fordi livet ikke gikk slik det skulle?Ting som aldri ble til på grunn av dårlig helse el utenforskap og følelse av å være annerledes.Ting som mange tar for gitt rundt.Det å miste noen man er glad i og aldri komme seg over det selv når det er vanlig at mennesker gjør det etterhvert.Det å ha så dårlig helse at man ikke har egen familie og barn og ikke kan jobbe på grunn av helsa og havner ufør.Mye som er sorg her i livet og som får en til å føle seg annerledes.Uansett hva dere savner og skulle ønske var annerledes bare skriv her.Uansett hva dere savner og hvordan dere skulle ønske ting ble.Noen ganger blir ikke livet slik vi ønsker og trodde.
Avatar

Hei

mars 27 2021 - 10:43
Det må være vanskelig for deg for ikke alltid folk tenker over hvor mye det å ha bestevenn betyr.Overflatiske bekjente har mange men å savne bestevenn man kan prate med om alt mellom himmel og jord blir jo stort savn.Vi lever i ett samfunn hvor det liksom skal være en selvfølge selv om det ikke er det i det hele tatt.Det å føle seg annnerledes kommer fort opp da at man tenker på det.
Avatar

Telefon

mars 27 2021 - 10:59
Hadde vært fett å bare prate med noen i telefonen avogtil syntes jeg! Gjerne msg om noen bare vil prate dritt! Venner er det venner er!
Avatar

Hei

mars 27 2021 - 11:24
Er det slik at du ikke har folk rundt og alt dette corona tingene at du er ensom el er det slik fordi det ikke er folk rundt deg.har du hatt det lenge slik?
Avatar

Fine folk

mars 27 2021 - 13:31
Det er vanskelig å savne ting her i livet at livet ikke ble slik man trodde og håpet på.At ting andre tar for gitt er noe man savner og man tror man dør av savn uansett hva det måtte være.
Avatar

Re: Hva savner dere?

mars 28 2021 - 00:22
Jeg savner noen jeg kan være ekstra nær, en partner, en kjæreste!
Jeg savner det livet jeg levde før jeg ble så syk!
Jeg savner å være sosial og ute blant folk!
Jeg savner å føle tilhørighet!
Jeg savner å føle meg vell og tilfreds!
Jeg savner at livet føles nytt og spennende!
Jeg savner å føle livsglede!

Jeg skulle ønske jeg ikke ble alvorlig psykisk syk og at livet mitt ikke havarerte slik det gjorde!
Jeg skulle ønske jeg hadde talent nok til at artistdrømmen gikk i oppfyllelse!
Jeg skulle ønske jeg hadde oppnådd noe i løpet av dette livet!
Jeg skulle ønske jeg hadde en fin, meningsfull og sosial jobb!
Jeg skulle ønske jeg var tilfreds og fornøyd med livet!
Jeg skulle ønske jeg ikke var så deprimert og sorgtung som jeg er litt for ofte!
Jeg skulle ønske jeg gledet meg til våren og sommeren!
Jeg skulle ønske jeg ikke var så fryktelig ensom!
Jeg skulle ønske jeg hadde ett bra selvbilde og en bra selvtillit!
Jeg skulle ønske jeg ikke var så pessimistisk innstilt til fremtiden!
Jeg skulle ønske jeg kunne skru tilbake tiden!
Jeg skulle ønske jeg ikke hadde den diagnosen som jeg har!
Avatar

Musicman

mars 28 2021 - 00:43
Her har du mye savn og ønsker.Skulle så gjerne ønske du hadde hatt det lettere selv om livet for deg ble slik det ble men du kan ikke noe for at du ble syk.Det er utrolig mye savn du har musicman og skulle ønske ting ble bedre for deg med tida.Ensomhet driver en til vanvidd og mange ting får en til å føle seg annerledes.Jeg tenker masse på deg Musicman du høres veldig koselig ut.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 00:48
Her er flere ting jeg ønsker
At splittelsen inni meg forsvinner og jeg føler meg bedre.At det fins ett meg og ikke denne fæle splittelsen innvendig som er fremmed og slitsom
Jeg skulle ønske jeg ikke hadde en stor sorg som til slutt ble depresjon
At jeg hadde mindre smerter i kroppen
At jeg hadde mer energi og orket mer andre enn denne isolasjonen og annerledes flølelsen
At jeg ikke har de diagnosene jeg har og skulle ønske jeg ble bedre.Det hadde betydd så mye å bli bedre
Avatar

Re: Musicman og Re: Hei

mars 28 2021 - 01:09
Takk for at du sier det mrsfreak1983 :-) Takk for det! :-) Ja ensomheten er ikke enkel, og jeg har følt meg annerledes og ensom lenge, det er til tider veldig tøft! Håper du har en fin kveld, selv om jeg hører at livet er tungt.

Det skjønner jeg veldig godt at du ønsker! Kan ikke være lett å ha det slik, det var leit å høre! :-(

Jeg håper også at du og jeg blir bedre! Og det kan jo hende! Hvem vet hva tiden bringer med seg. B-)
Avatar

Musicman

mars 28 2021 - 10:46
ensomhet er jo tungt uansett.Og livet blir ikke alltid slik man trodde.Man har hatt drømmer el ting man ønsket også endrer ting seg og helsa rakner og da forsvinner alt annet.Livet er så urettferdig musicman føles virkelig at ting er forutbestemt som vår skjebne og hvis da vet vi ikke uansett hvordan alt ender opp for da kan det skje det er mening det blir bedre.Min oppfatning er at vi ikke kan flykte fra vår skjebne.Så musicman håper vår skjebne er at det er mening vi skal bli bedre.
Avatar

Savn vs lengsel

mars 28 2021 - 14:31
Jeg savner myligheten til å drs hvor jeg vil. Vil ikke føle meg begrenset. Men vanskelig når jeg ikke er konfortabel med å kjøre bil!
Avatar

Savner den jeg var før jeg ble syk

mars 28 2021 - 15:17
Noen dager.

Diagnosen med (tilleggs GAangst )har gjort meg til en blekere versjon av meg selv.
Alt må planlegges.
Andre må ta hensyn til meg .
Fremtidsplanene er ikke de samme som før .Mannen er nok skuffer over dette ut en at han sier det.
Å bli 50% ufør ( etterhvert mer ) gjør noe med selvfølelsen.

MEN!
Jeg kan ikke hengi meg til disse mørke tankene. Jeg tillater meg ikke det. Det kommer ikke noe godt av å legge seg nede på en mørk bunn og skylde på skjebnen.

Jeg må opp. Opp å puste .Opp å leve. Detcer fortsatt mye jeg kan bidra med og mye som skal oppleves.

Det er som jeg hele livet har planlagt å reise til Frankrike, men våkner å havner i Nederland. Det er nytt språk og nytt land å mestre. Men det er sånn det er og det er dette jeg kan styre.
Avatar

Usikker

mars 28 2021 - 15:22
Håper du får muligheten til det etterhvert.Er det på grunn av dine begrensninger el er det corona.Dette med å kjøre bil er skummelt og man tør ikke alltid ta lappen.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 15:22
Rogajente så bra du fant din måte å takle dette på til tross for savnene du har i livet.
Avatar

Mrsfreak1983

mars 28 2021 - 20:52
Føler jeg hsr en sperre/blokkering som gjlr at jeg ikke tlr sette igang med å gjenoppfriske kjøreferdigheter. Fikk førerkort men ble aldri komfortabel med å kjøre. Ti årsiden og det vrenger seg inni meg når jeg tenker på det ...
Avatar

Oi

mars 28 2021 - 20:59
Men har du pratet med noen om dette her.Det høres ut at du har angst for at noe skal skje.Er du redd for å gjøre feil.Det er jo trist når du savner dette så mye og ønsker detvså mye.Det er noe som blokkerer dette for deg.At du bekymrer deg noe skal gå galt.
Avatar

Mrsfreak1983

mars 28 2021 - 22:22
Tror jeg har gsnske heftig prestasjonsangst i forhold til akkurat det og veldig mye annet. Hebger nok med mitt litt større traume i oppveksten over lang tid der jeg strevde med skole osv. Konfrontasjon førte ofte til dissosiasjon. Tror dette er er problem jeg vil snakke med min psykolog om for jeg merker at det begrenser meg nå som jeg er mer alene. Tusen takk for at du anerkjenner og stiller splrsmål for refleksjon.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 22:31
Høres ut at du har mye prestasjons angst det blir godt for deg å ta opp dette med psykologen.Interresant for en del av min problematikk kalles visst dissosiativ lidelse da dissosierer man at man er splittet det prater jeg og psykologen min om depresjon og dissosiativ lidelse.Han er flink til å hjelpe meg med dette.
Avatar

Mrsfreak1983

mars 29 2021 - 06:58
Ja masse prestasjon angst og blokkeringer! Med dissosiasjon for meg merker jeg drt i ulike situasjoner som en forsvarsmekanismer. Beskev sånne situasjoner fra da jeg var liten til psykologen.

Hva sier din psykolog om dissosiasjon?
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 14:25
Selv om det er forsvars mekanismer så er det kjempe skremmende.Man er jo spaltet fremmed for seg selv.Splittet innvendig vi jobber mye med det og det har spesielt vært mye for tida alt dette også havna jeg i depresjon i tillegg.Som jeg skrev det som er rart med psykiske lidelser det er sjelden en kommer alene de kommer flere som oftest.Hører du stemmer av det.Det skjer meg og jeg blir spaltet det er ikke noe meg der inne.vi jobber mye med det og finne måter hvordan jeg skal takle det når jeg blir redd.Usikker er jo kallenavnet ditt så skjønner det også har med prestasjons angst.Jeg blir så redd av dissosiasjon når jeg bare forsvinner og stemmene når jeg hører dem.
Avatar

Re: Hva savner dere?

mars 29 2021 - 16:00
Ja det er for meg veldig ubehagelig! I en dissosiasjon "episode" blir jeg handlingslammet. Hodet føles tett av tåke og tror jeg også får en antydning til hodepine. Så ja jeg mister meg selv fullstendig. Blir redd lg veldig lei meg, ond sirkel. Den indre kritikeren tar over også.

Jeg skjønner at det er skremmende med de stemmene. Får du noen verktøy som hjelper deg ut ?
Avatar

Ja

mars 29 2021 - 17:02
Skjønner det for det er skremmende.Har du mye av det.Jeg har hele tida den splittelsen men det er så utmattende.Føler du deg fremmed for deg selv at du er delt.Psykologen min jobber mest med å finne ut av hvordan alt dette henger sammen berolige meg.Den splittelsen er der visst av grunner.Jeg føler meg lettere etter å ha pratet med han hver gang men det stopper jo ikke dette og i tillegg så kommer også den depresjonen.Blir mye å ta tak i samtidig som jeg mangler energi.Hva sier din psykolog jeg bruker også beroligende for å dempe ting ned.Er du fornøyd med psykologen din
Avatar

Følelser!

mars 29 2021 - 18:10
Det jeg føler på mest sånn i hverdagen er at jeg ikke helt har kontakt med følelsene mine. Men jeg jobber mye med det. Den dissosiasjonen min kommer når jeg føler meg presset. Prestasjonsangst. Lekser da jeg var liten. Når jeg får en følelse jeg ikke forstår. Når ett eller annet trigger fortiden min. Skuffelser!
Jeg har ingen diagnoser så har det ikke helt sånn som deg. Så fortiden veksler jeg mellom terapi og selvutvikling. Blir litt ekstra tøft etter noen hendelser og hele denne koronatiden.

Er fornøyd med psykologen min ja. En skikkelig særing med egne meninger . Så må ta han som han er. Men han er kunnskapsrik og har mye erfaring. Ingen ovenfra og ned psykolog.

Så bra du føler deg lettere etter å ha snakket med psykologen din. Håper du finner noen verktøy som kan hjelpe deg å føle litt på utvikling. Det at dere jobber med å finne ut hvor det kommer ifra. Gjør at du kan bruke den fine setningen "Det er ikke så rart". Bruker denne hele tiden npr jeg oppdager følelsene mine. "Det er ikke så rart" at dissosiasjonen kommer. Den kommer fra... ??

Her er en av mine:
"Det er ikke så rart" at jeg har ett tankemønster med selvforakt, da hjernen min er programert til dette tankemønsreret i lang tid.
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 18:40
Haha særing ok men ikke too much altså.Jeg kaller min særing når jeg er sint.Det er ikke lett for psykologene med alle slags mennesker i samfunnet og tenk alle prater om sine problemer.Usikker du vet hva jeg mener om dette med hjernen.Vet du at noen forskere tror at bevvisthet og hjerne ikke er så knyttet som vi mennesker har trodd.Hvor drar vår bevvisthet.Du vet jo hvor opptat jeg er av skjebne og sjel.Jeg tror ikke v8 mennesker alltid kan bestemme så mye som vi tror.At mye er forutbestemt.
Avatar

Re: Hva savner dere?

mars 29 2021 - 20:12
Jeg synes det er veldig spennende å forstå våres ubevissthet. Tenker da på min indre kritiker for den virker dessverre i ubevisstheten min. Men tenker at om vi forstår det ubevisste så får en innblikk i noe større.
Jeg kan ikke si ja eller nei på at livet er forutbestemt eler ikke. Men på en måte har det ikke noe å si (for meg). Jeg mener at det uansett er avhengig av menneskenes prosesser og læring.
Avatar

Hei

mars 29 2021 - 21:29
Vi kommer nok ikke til å forstå 100 prosent det ubevisste.Det er komplisert for mennesker.Jeg tror vi blir testet her i livet.Dette er en test der hvor vi skal møte utfordringer og lære.
Avatar

Meningen med livet!

mars 30 2021 - 00:00
Ja meningen med livet for meg er å lære. Tusen takk for skrivings!
Avatar

Jepp

mars 30 2021 - 00:15
Vært fint å skrive med deg også.klem
Avatar

forståelse

april 1 2021 - 00:59
jeg savner myyyyye
en frisk helse
en bra karriere
en vakker kone
et stort hus
med stor hage
til flere hunder
en flott bil
en hytte
ja keep it coming.....
Avatar

Ja

april 1 2021 - 01:18
Det var mye du savner Alien.ting blir ikke alltid slik vi tror.
Til forsiden