Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva feiler min samboer?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva feiler min samboer?

mars 18 2008 - 04:49
Hei! Jeg har levd med en kvinne i snart 7 år. Jeg mener hun har psykiske lidelser, men det er jo vanskelig for meg å si som ikke har kunnskap og utdanning til å kunne definere problemet. Vi er begge i midten av 40 årene og har en datter på 2 år. Jeg kan nevne noen av de tingen jeg har lagt merke til

- Hun har vanskelig for å komme i kontakt med andre mennesker og her et lite kontaktnettverk.
- Hun er svært konfliktsky og vil aldri diskutere våre problemer. Når jeg forsøker å snakke med henne bruker hun ofte "herskerteknikk" hun starter å lese høyt fra avisen, snur seg bort, går osv.
Hun legger altid skylden på meg. Selv når hun har slått eller spyttet meg i ansiktet ol så ber hun aldri om unskyldning eller forklarer hvorfor hun gjør slikt ut over at det er min feil. " det er klart jeg gjør det eller det når du gjør det" Grunnen til utbruddeene hennes kan være at jeg vil diskuter noe el.
- Hun kan nekte meg å være sammen med min egen datter selv om vi bor sammen alle tre. Flere ganger har jeg opplevd at hun nekter meg å gå tur med min datter og truer med å ringe politiet og si jeg har kidnappet henne om jeg skulle ta med meg datteren vår på en tur.
-Hun kan skifte humør veldig fort å gå fra "jeg er så glad i deg til jeg hater deg på få minutter
- Hun blir særlig vanskelig de gangene jeg har medgang i jobben eller ellers.
-Hun fornekter ting. Kan si at hun aldri har slått meg ol
-Hun hører aldri på noen andres råd og vi kan aldri diskutere oss fram til ting. Det blir altid som hun vil.
-Hun nekter meg å ta med vår datter til mine foreldre og venner.
Hun takkler ikke forandringer i hverdagsmønsteret.
- Hun er svært innesluttet og andre mennesker har problemer å komme i kontakt med henne.

Vel det var noen av de tingene jeg opplever fra henne. Hun nekter for at hun er syk og hevder at jeg er problemet. Hennes mor er alvorlig psykisk og fysisk syk og er i følge min samboers bror bla paranoid. Jeg får aldri konsentrert meg om noe da jeg hele tiden må tenke på hva jeg skal si eller gjøre for at hun ikke skal bli sint. Jeg er svært sliten og vet ikke hvem jeg kan kontakte eller snakke med. Vi bor for tiden i Sverige. Hjemme i Norge har jeg et meget stort kontaktnett, men her har jeg svært få. Synes heller ikke at jeg kan plage dem med alt mulig og ville aller hels komme i kontakt med noen fagpersoner via nett eller telefon. Hva kan det feile henne og hvordan kommer jeg i kontakt med noen som kan hjelpe meg med å finne ut av dette?
Avatar

Re: Hva feiler min samboer?

mars 21 2008 - 00:28
Huff, det var leit å lese om alle problemene til deg og samboeren din! Jeg har heller ikke utdanning innen psykiatri eller lignende, men har lest en god del om faget og blitt kjent med andre psykisk syke i gruppeterapi som jeg har deltatt i. Og jeg ble svært alarmert da jeg leste innlegget ditt. Jeg syns det høres ut som om hun virkelig trenger profesjonell hjelp, pluss at DU trenger støtte og rådgivning, slik at du vet hvordan du best kan forholde deg overfor henne. Jeg tror nemlig ikke at du kan klare dette alene. Derfor er mitt fremste råd til deg: skaff deg/dere profesjonell hjelp!! Kanskje Pårørendesenteret (www.parorendesenteret.no) er en god plass å henvende seg til? Jeg vet ikke, bare en ide, siden du er pårørende..... Eller så kan du prøve å snakke med din fastlege om problemet. Han kan jo ikke si noe om henne personlig, siden han har taushetsplikt, men kanskje han vet hvor det er hjelp å få.
Ikke vær forbauset over at hun nekter for å være syk. Det er veldig vanlig at folk med psykiske plager gjør. Det er ikke like lett å akseptere en psykisk sykdom som f.eks. et benbrudd.....
Jeg håper du får den hjelpen du trenger!!
Hilsen Lily2003
Til forsiden