Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva er vitsen med å leve?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva er vitsen med å leve?

sep 19 2013 - 17:18
Heihei!

Hva er egentlig vitsen med å leve? Jeg ser rett og slett ikke noe vits med det lengre.. klarer bare ikke dette lengre, kroppen min takler det ikke, JEG takler det ikke lengre! ingen ting hjelper, jeg har det jævlig hver dag, er redd hver dag, er så langt nede hver eneste dag, jeg ser virkelig ikke en utvei! ser ikke hvordan jeg skal komme meg opp fra dette, hvordan jeg skal klare å legge det bak meg, hvordan jeg skal klare å leve med det og meg, leve med skammen, skyldfølelsen, redselen, angsten! hvordan skal jeg klare å leve med meg selv? hvordan skal jeg klare å leve med at jeg lot det skje, at jeg ikke var sterk nok til å si mer å bedre nei, hvordan jeg ikke ropte mer på hjelp, hvordan jeg ikke klarte å kjempe meg løs, hvordan jeg lot dette skje? Hvordan skal jeg klare å leve med meg selv? Hvordan skal jeg klare å leve med at jeg ikke er sterk psykisk nok til å klare å ta imot hjelp, hvordan? Ser virkelig ikke noe utvei!! klarer ikke dette lengre..
Avatar

Hva er vitsen?

sep 19 2013 - 18:08
Vel.. Det er så mangt man an leve for. Dog, når man er langt nede så virker det som at det slettes ikke finnes muligheter fordi alt man ser er hindringer og gjentagelser om at "det kan jeg ikke.."

Årsaker vil være litt avgjørende for veien fremover, men ikke styrende totalt sett. Det handler i stor grad om å akseptere det man ikke kan gjøre noe med, bruke erfaringer en har gjort seg og legge veien klar videre og ha fokus på de områder der en faktisk kan gjøre en forskjell. Vi er vel ofte litt for ivrige på at ting skal fungere perfekt med en gang uten å se på alle skrittene som trengs å tas på veien dit. Det er da en ting som kan virke demotiverende siden veien kan synes så uvirkelig lang.

Jeg tror vel det viktigste er å være her og nå. ikke dra for langt inn i fremtiden og ikke lev i fortiden. Finn ting som kan gi et lite løft være seg det ene eller det andre. Om man ser at naturens farger er fine så kan det faktisk være nok. Eller å se en morsom film, kjenne på at en er god og varm, spise noe digg eller å ta seg en lang dusj. Lista her kan sikkert bli uendelig lang, men det handler da igjen om å se på gleden i de små tingene først.

Har selv vært i lengre tid uten mål og mening og det er ikke stort man ønsker og vil når en først er der. Det virker vel nærmest som man bare overlever og venter på noe som aldri kommer. Hvilket også kan stemme dersom man ikke aktivt får gjort noe som endrer situasjonen. Jeg begynte å følge mitt indre mer og studerte mange ting som gav meg interesse. Veien har vært ganske lang og det tok noen år før det ble noe mer mening i hverdagen. Jeg har fortsatt langt igjen før jeg er der jeg ønsker, men jeg føler jeg har kommet ufattelig langt likevel. Prognosen som kom fra det profesjonelle miljøet da jeg først havnet "utenfor" var ikke direkte oppløftende og det tok lang tid å akseptere at jeg ikke lenger kunne leve det livet jeg kjente til. Ting forandrer seg hele tiden nå, og det dukker stadig opp nytt som fortsetter utviklingen. Et av mine store problemer er at jeg stresser veldig fort altfor mye og det stjeler energi så man blir helt utslitt av tilsynelatende ingenting.

En annen ting verdt å melde er vel at det hjelper veldig å få ting ut. Om man finner noen å snakke med, skrive med eller bare skriver ting ned for seg selv er ikke så viktig. Det er en prosess. Man kan også tegne eller gjøre noe kreativt med energiene så en får til å "gjøre" fremfor å bare være i tankene.

Om det er til noe nytte dette jeg klorer ned vet jeg vel ikke. Dog håper jeg at du lærer deg å se mer muligheter fremfor å bygge vegger hele tiden som er umulig å forsere. Du har alt du trenger i deg for å få det bedre.
Avatar

Hva er vitsen?

sep 20 2013 - 01:17
Johnny: Jeg leser alltid det du skriver med den største interesse! Måtte du skrive mye og lenge!

Trådstarter: Jeg siterer noe jeg har lest i en bok som heter "Løpet er aldri kjørt!":

Man trenger styrke for å være tøff.
Man trenger mot for å vise ømhet.

Man trenger styrke for å bære rustning.
Man trenger mot for å gå uten.

Man trenger styrke for å overvinne.
Man trenger mot for å gi seg.

Man trenger styrke for å være helt sikker.
Man trenger mot for å våge å tvile.

Man trenger styrke for å skjule sine følelser.
Man trenger mot for å vise dem.

Man trenger styrke for å tilpasse seg.
Man trenger mot for å være annerledes.

Man trenger styrke for å stå alene.
Man trenger mot for å lene seg mot noen.

Man trenger styrke for å elske.
Man trenger mot for å la seg bli elsket.

Man trenger styrke for å overleve.
Man trenger mot for å leve.
Til forsiden