Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva er latskap?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva er latskap?

aug 24 2015 - 10:00
Jeg har ingen depresjonsdiagnose. En god stund har jeg derimot ønsket at jeg kunne fått en slik diagnose. Kanskje kunne det gjort at jeg hatet meg selv litt mindre. At jeg med ett ord kunne forklart for andre hvorfor livet mitt stopper opp uten at jeg trenger å føle like mye skam. Samtidig ville det vært et hån mot alle som faktisk er deprimete, for jeg er jo bare lat, er jeg ikke?

Depresjon kan man lese mye om på Internett. Men hva med latskap? Hvordan FØLES det egentlig å bare være lat? Hvor går skillet mellom å være lat og å være deprimert? Diagnostiserer vi bort latskap i vårt samfunn?
Avatar

Re: Hva er latskap?

aug 25 2015 - 00:22
Jeg vet bare at hvis jeg er lat over lengre tid, dvs at jeg ikke får gjort ting som jeg vil ha gjort, da blir jeg på dårlig humør. Så fort jeg er i siget igjen stiger humøret betraktelig.
Tror aldri latskap kommer til å bli en diagnose. Alle har jo perioder da de ikke gidder. Det er bare det at hvis man gir etter for latskapen, går det til syvende og sist bare ut over ens egen livskvalitet. Man går glipp av følelsen av å ha oppnådd noe, og tilfredstillelsen denne følelsen gir. Er det ikke sånn at vi mennesker må "lide" litt for nytelsen? (Eller er det bare meg som er en "sliter" av natur)

"Hvordan føles det egentlig å bare være lat?"
For meg føles det å være lat som å ikke rekke toget. En irriterende følelse av å henge etter..
Å ikke være lat, gir mestringsfølelse.
Til forsiden