Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva er du villig til å dø for?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva er du villig til å dø for?

mai 15 2017 - 11:46
Jeg er blant annet villig til å dø for min frihet til å være MEG, og for de menneskene jeg bryr meg mest om.

Hva er DU villig til å dø for i dette livet?
Avatar

Re: Hva er du villig til å dø for?

mai 16 2017 - 05:40
Jeg skulle gjerne dødd for det aller meste.
Men jeg lever for barna mine.
Avatar

Re: Kaffetakk

mai 16 2017 - 10:45
Det var rørende
Avatar

Re: Hva er du villig til å dø for?

mai 17 2017 - 07:19
mosegrønn: "Jeg er ikke villig til å dø." That's gonna be a problem in life...
Avatar

Re: Hva er du villig til å dø for?

mai 17 2017 - 21:33
Jeg har ofte tenkt på det, og svaret mitt er vel at jeg kunne tenke meg å dø for noen. Feks å redde noen fra å bli påkjørt ved å dytte de ut av veien for så å selv bli truffet.

Vi skal alle dø en dag, og hva er vel ikke mer nobelt enn å dø for noen som kanskje har egen familie?
Avatar

Re: Hva er du villig til å dø for?

mai 18 2017 - 07:03
mosegrønn: Hehe skjønner hva du mener, og regnet med at du kom til å si noe slikt ;)

Nei, man har ikke nødvendigvis frihet til å være seg selv. Det å være seg selv ovenfor feil mennesker kan nemlig resultere i døden. Det er derfor man må være villig til å dø for det, HVIS man virkelig ønsker å føle seg fri til og være seg selv absolutt hele tiden - uansett situasjon.Og ja det stemmer, det er ikke noe problem at man ikke er villig til å dø, så lenge du fortsatt lever og tror på det som du sier - men da misforstår du hele poenget mitt.

Greia er at den dagen du blir truet på livet av noen, eller den dagen du blir dødssyk (hvis noe slikt skulle skje), så vil din uvillighet til å dø være et problem for deg. Du vil da garantert oppleve et mye, mye sterkere emosjonelt ubehag/fortvilelse hvis du ikke er villig til/komfortabel med å dø - sammenlignet med det emosjonelle ubehaget/fortvilelsen du ville opplevd om du hadde vært villig til/komfortabel med å dø.

Er du komfortabel med døden, frykter du den ikke. Er du derimot ukomfortabel med døden, vil du garantert frykte den. Det er hele poenget mitt.
Og når jeg sier "være villig til å dø" så mener jeg ikke at man på noen måte ønsker å dø, og at man bare gir opp uten kamp; jeg mener bare at man aksepterer det og er komfortabel med det hvis det skjer. Så man kjemper selvsagt fortsatt for å overleve, men man gjør det uten den fortvilede angsten/frykten for å dø. Se filmen "300" så ser du poenget mitt illustrert på slutten av filmen. (Btw den beste filmen for menn jeg har sett, i tillegg til "Braveheart", hvis man ønsker definisjonen av å være Mann/ha mannlig integritet.)
Avatar

Re: Hva er du villig til å dø for?

mai 19 2017 - 19:36
Jeg vet ikke akkurat om jeg er villig til direkte dø for noe. Men jeg er helt klart villig til å risikere å bli hard skadet eller itilfelle miste livet for hundene mine. Det har skjedd et par ganger at jeg har vært litt dårlig på å følge med også er de plutselig ute i veien, også hender det at det har kommet biler i hundre og hælvette som ikker sakker ned når de har stått ute i veien og da har jeg ikke nølt et sekund før jeg løper ut i veien for å hente dem
Avatar

Hva er du villig til å dø for?

mai 19 2017 - 21:45
Sette seg selv i fare for å redde liv. Det kan skje.
Avatar

Mat

mai 21 2017 - 19:21
Er jeg villig til å dø for
Avatar

Re: Hva er du villig til å dø for?

mai 28 2017 - 18:13
Jeg er villig til å "mulig" dø for mine prinipper, mine etiske rettninglinjer, min familie og mine venner, og til og med fremmede messker så lenge det passer med mine prinipper og etiske rettninglinjer.
Avatar

Re: Hva er du villig til å dø for?

juli 7 2017 - 21:03
Er villig til å dø for så mangt. Prinnsipper, personlig integritet, "det felles beste", er også villig til å la noen drepe meg, bare for å bevise ett poeng. Som ved f.eks. Hvis noen truer meg på livet, kan jeg finne på å holde vedkommende til trusselen. Altså hvis noen truer deg på livet, og du ikke viser frykt, og i tillegg legger livet ditt i vedkommendes hender, så har de gjerne ikke så mye å stille opp med, for å drepe noen er ikke lett, og ihvertfall her i Norge, så er det ikke lett å slippe unna med ett drap.
Avatar

å dø....

juli 11 2017 - 21:47
jeg er ikke villig til å dø for noe som helst, tror jeg.....
Avatar

Re: Hva er du villig til å dø for?

aug 11 2017 - 19:58
Jeg tenker ofte på att jeg er villig til og dø for få fred.
Avatar

Re: Hva er du villig til å dø for?

aug 19 2017 - 14:25
Hvis jeg skulle dødd for noe, så skulle det vært en oppdagelse som kunne endret hele historien om mennesker. En oppdagelse som ville skapt fred på jorden, og evt gitt oss kunnskap som kunne beseiret kreft, diabetes og tinnitus.

Eller

Jeg kunne ha dødd for å redde mine nærmeste.
Avatar

Hei

nov 30 2017 - 12:09
Rettferdighet
Og ve d å ha reddet en annen persons liv
Til forsiden