Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva ER egentlig livet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva ER egentlig livet?

des 26 2017 - 21:46
Jeg lurer på om det bare er en kamp for å lide minst mulig frem til man dør!
Avatar

Re: Hva ER egentlig livet?

des 26 2017 - 21:49
Tiden vi er på jorden er ganske kort, så vi er nødt til å gjøre det beste ut av det. :)

Sendte deg en melding.
Avatar

Re: Hva ER egentlig livet?

des 26 2017 - 22:09
Livet her på jorden er sannsynligvis bare "testing grounds" for sjelene - hvis man tror på et etterliv. Desto større utfordringer man har opplevd, desto visere blir sjelen din. Alternativt er det bare en kynisk kamp om å overleve lengst mulig og reprodusere seg nok ganger før man dør, uten noen overnaturlig bakgrunn. Begge alternativer er mulige.
Avatar

Re: Hva ER egentlig livet?

des 26 2017 - 22:52
Ja, hva er egentlig livet? Jeg tenker det blir litt opp til hver enkelt. Det er det eneste som fungerer. Livet mitt har en egenverdi som ikke kan forringes uansett hvor lite jeg gjør for andre. Jeg tror ikke på noe sjeleliv videre, så for meg er dette den sjansen jeg har, og jeg har brukt mange år av livet mitt på å være en jeg trodde var mer verdifull enn meg, og jeg var derfor opptatt av å gjøre mest mulig for andre mennesker. Jeg skulle iallefall ikke ha det bra, for av en eller annen grunn hadde jeg klart å innbille meg selv om at en asketisk livsstil var det eneste riktige. Det ble jobbing døgnet rundt, husarbeid, stress, trene, kave, mase, og dette førte egentlig bare til at jeg ble stresset, noe som igjen førte til at jeg faktisk tok på meg enda mer arbeid når det jeg egentlig trengte var å hvile. Akkurat nå er livet det jeg opplever her og nå, og ikke noe jeg trenger å bruke for å nå mål, hverken for meg selv eller andre. Med en mye mer chill tilnærming til livet og hverdagen, opplever jeg å faktisk nyte det litt også. Livet skal ikke være noe man er på vei mot, for da kommer man aldri dit.
Avatar

Re: Hva ER egentlig livet?

des 29 2017 - 00:25
Alle vil slippe lidelse hvis de kan, likevel lides det mye. Vanskelig å unngå...
Avatar

Re: Hva ER egentlig livet?

des 29 2017 - 00:37
bra svar, @Gummybear
Avatar

Re: Hva ER egentlig livet?

des 30 2017 - 16:07
Dette er livet. Akkurat hva du gjør nå og hvert påfølgende øyeblikk herfra. Hverken mer eller mindre. Det kan ikke forutses eller kontroleres, med det uendelig antall påvirkning som er.

Lev det og ta det som det er. Antagelser om før og etter er ubrukelig.

God jul og godt nyttår!
Avatar

Re: Hva ER egentlig livet?

des 30 2017 - 19:15
Jeg syns livet mitt er en kamp for å lide minst mulig frem til jeg dør... jeg er aldri glad, selv om jeg igrunn ofte ikke føler noe.
Avatar

Re:

jan 1 2018 - 15:49
Livet er på godt og vondt på alle områder i livet. Det jeg lærte dette året var at venner er noe man egentlig ikke trenger lenger - for min del. Trodde et vennskap var noe mat skulle pleie regelmessig, men etter flere år på å prøve å redde alle vennskap rundtomkring, så gav jeg opp. Sitter heller igjen med en god følelse - alene, uten å ofte hele sjelen og meg selv for noen som ikke brydde seg om meg tilbake. Har heller et par gode samtalepartnere fra sidetmedord, fordi de har som regel gode intensjoner.

Begynner også å bli for voksen/gammel til å desperat skal skaffe seg venner, det hører til ungdommen - for min del.
Avatar

Re

jan 1 2018 - 15:54
Livet for meg gir mening når det er ro i min sjel - kutte ut det som gir angst, tenke mer på seg selv og være med de som betyr aller mest.

Liker også å ha troen på at det er noe mer etter døden, leser mye om det - og noe forskning styrker troen.
Det gir meg mening, når jeg stille og rolig kan være for meg selv - orker ikke drama, fyllefester og stress mer - det gir meg angst. Et meningsfylt liv er det mange fasiter på, det kan være jobb eller gjøre noe som gir en sjelero blant annet.
Avatar

Re: Hva ER egentlig livet?

jan 31 2018 - 21:24
Fyrst og fremst vil eg sei at det er eit viktig spørsmål. Og det finnes så mangen svar på det spørsmålet.
Det eg tenker, og kan sammenlikne, det spørsmålet med noe som og er det samme er. Hva er meningen med livet?.
da må vi fyrst og fremst stille oss selv, hva som gjer livet mitt mening. Eg har hat ein perioder i livet mitt som har vær vanskelig. og då har eg skreve om tema Livet. det fyrste sitatet eg vil delle er eit sitat som seier veldig mye. "Veien kan være lang og tung, men når man kommer opp på Toppen er man fri"
"Det er i mørke tider at det er viktig og Tro på Seg sel" det sitate seier og ein del.
Men det som eg tenker er nøkelen til eit godt liv med seg selv, er vist man er tilfreds med seg selv så slapper man meier av, og ikke minst, så lenge man er Takknemlig, så kommer man og langt i livet.
www.rydningen91.bloggg.no
For meiere inspirasjon.

B.O.R
Avatar

Re: Hva ER egentlig livet?

feb 1 2018 - 01:42
Slik jeg ser det er livet bare en tilfeldig "ulykke" og har ikke nødvendigvis noe dypere mening bak annet enn det vi skaper selv.
Til forsiden