Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Honning bienes verden

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Honning bienes verden

juni 17 2019 - 03:10
Å se honningbier jobbe er som å studere selve livet. Det er noe veldig fascinerende ved honningbier og deres system.

Honningbier bor i kolonier med en dronning som styrer hele bikuben. Hunnbier er arbeidere og et ute å flyr rundt ute av bikuben. De fôr til mat, bygger honningkamrene og beskytter bikuben.

Honningbier er viktige pollinatorer for blomster, frukt og grønnsaker. De lever på lagret honning og pollen hele vinteren og klynger inn i en ball for å spare varme. Alle honningbier er sosiale og samarbeidende insekter. Medlemmer av bikuben er delt inn i tre typer. Arbeidere fôr til mat (pollen og nektar fra blomster), bygge og beskytte bikube, rense og sirkulere luft ved å slå sine vinger. Dronningens jobb er enkel - hun legger eggene som vil gyte kubens neste generasjons bier. Det er vanligvis bare en dronning i en bikube. Hvis dronningen dør, vil arbeidere skape en ny dronning ved å mate en av de kvinnelige arbeiderne en spesiell mat kalt "kongelig gelé". Denne eliksiren gjør at arbeideren kan utvikle seg til en fruktbar dronning.

Dronningen regulerer kubens aktiviteter ved å produsere kjemikalier som styrer oppførselen til de andre biene. Hannbier kalles droner - den tredje klassen av honningbi. Flere hundre droner lever i hver bikube i løpet av våren og sommeren, men de blir utvist for vintermånedene når bikuben går i en magert overlevelsesmodus.

Til forsiden