Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjernetåke?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjernetåke?

jan 2 2023 - 21:13
Har hatt gjentagende depresjoner de siste 20 årene, med fullstendig tomhetsfølelse, gjentagende er en blanding av sinne, frustrasjon, utmattelse og fullstendig fravær av entusiasme, initiativ og energi.

Har blitt utredet for ME/utmattelse tre ganger, og alle tre gangene har legene vært enige i at det trolig er ME eller depresjon, før det sakte men sikkert har bedret seg igjen iløpet av 5-12mnd.

Men etter hver runde så merker jeg mer og mer at jeg sliter mer og mer med hodet. Jeg brukte å være rå på komplekse matematiske utfordringer, elsket tredjegradsligninger, logaritmer og utfordringer, men nå klarer jeg ikke lenger legge sammen 3+6 uten å telle på fingrene.. det samme gjelder også mange andre ting, til tider klarer jeg ikke huske hvordan man koker ris, skjønne enkle tekster , hvordan man knytter skoene, eller hvilken side av veien man egentlig kjører på her i Norge.

Dette skremmer meg, men ingen kan gi meg en forklaring på hva og hvorfor dette skjer.. kjenner du deg igjen i dette?

Avatar

Re: Hjernetåke?

jan 3 2023 - 23:06
Det du beskriver her kan også være forårsaket av eksterne årsaker som påvirker deg uten at du er klar over det selv. Men du forteller ikke noe om livet ditt ellers, så det er vanskelig å si.
Avatar

Stille døren har gode poeng

jan 6 2023 - 20:33
Jeg kjenner meg godt igjen i det "stille døren" skriver. Hens/hennes fortid er irrelevant.. det som er viktigst her og nå og fremover er hvordan hun/han får ting til å funke i hverdagen.
Avatar

Re: Hjernetåke?

jan 7 2023 - 08:57
Synes StilleIDøren forklarer veldig fint hvordan det er å leve med depresjon og traumer, men jeg ville bare legge til at det er veldig normalt at kognitive funksjoner blir ganske så redusert når man lever med angst og/eller depresjon. Nå har jeg levd med traumer selv og jeg har knapt klart å huske noe fra livet, samtaler jeg har hatt eller som du selv beskriver; det å huske helt normale dagligdagse ting. Det forbedret seg en hel del da jeg begynte å huske traumene da, sånn at jeg vil oppfordre deg til å søke hjelp hos psykolog hvor du ber om å få en utredning. Der kan de finne ut om du lider av depresjon, angst, PTSD eller andre ting, sånn at du får en bedre forståelse for hva du sliter med og hvordan du skal gå frem videre.
Til forsiden