Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjelp til selvhjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjelp til selvhjelp

aug 15 2023 - 16:43
Hei. Jeg vet ikke om dette er det rette stedet å spørre, men har noen tips til hvordan man kan gå frem for å prøve å få akutt hjelp til mental helse når pasienten (meg) finner det veldig vanskelig å samle tankene og kommunisere? Det føles som en catch 22 at når jeg er frisk nok til å prøve å organisere hjelp er jeg ikke syk nok til å gå hjelp og når jeg er syk nok så klarer jeg ikke organisere det.
Avatar

Re: Hjelp til selvhjelp

aug 15 2023 - 19:16
Hei.

Jeg vet ikke hvilken hjelp du tenkte på. Det jeg selv har gjort, er å gå til livskrivehjelpen ved legevakten der jeg bor, når jeg akutt har følt behov for hjelp og jeg ikke følte jeg trengte hjelp ellers. Men hvis du vet at du får slike perioder der du har behov for hjelp og ikke har det bra, så ville jeg heller ha prøvd å finne ut hvordan du kan jobbe med det når du føler deg bra. Det er iallfall min erfaring at det er den beste langsiktige løsningen. Jeg har funnet bøker som hjalp meg. De hjalp meg også i den forstand at det også var lettere for meg å sette ord på hva som jeg trengte hjelp til og be om riktig hjelp eller i det hele tatt kunne si at man trenger hjelp og hvorfor man gjør det.
Til forsiden