Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Herpes - Hvordan håndterer jeg dette?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Herpes - Hvordan håndterer jeg dette?

jan 7 2020 - 23:58
Jeg er en jente på 23 år som ble diagnotisert med herpes genitiale i fjor sommer. Jeg sliter veldig med å akseptere at dette nå er livet mitt og blitt en del av hverdagen min. Har slitt mye psykisk i seks måneder nå over dette.. Føler at jeg får lite informasjon om hvordan jeg kan håndtere dette på best mulig måte, og føler meg ekstremt alene. Hører hele tiden at "det er vanlig", men føler ikke at dette er tilfelle, da jeg ikke har noen å snakke med som opplever det samme. Er det noen der ute som kan gi meg noen gode råd, ord og erfaringer? Går i en ond sirkel av håpløshet, ensomhet, frustrasjon og sinne. Sinna på personen som smittet meg, sinna på meg selv og sinna på situasjonen. Føler ikke at jeg noen gang kommer over dette eller at jeg noen gang kan bli den livsglade jenta jeg var før.
Avatar

Re: Herpes - Hvordan håndterer jeg dette?

jan 9 2020 - 11:55
Dette høres jo ikke greit ut å plages med.

Mulig du allerede har gjort det, men...

Samtale med fastlegen (eller en annen lege) om hvilke tanker du gjør deg?

Fastlegen bør i tillegg vite om steder som kan hjelpe deg håndtere ulike problemstillinger med sykdommen.

Jeg vet ikke hva som plager deg mest og det er avgjørende for hva slags hjelp du søker.
Er det;
selve sykdommen, redsel for andres syn på deg, utfordringer i samliv, anger, moralske anfektelser, sinne osv

Helsestasjoner kan være en mulighet, et sted å begynne.

Håper du uansett finner en løsning.
Avatar

Klem!

jan 9 2020 - 17:54
Hei, dette må være veldig vanskelig å jobbe seg frem til å leve med. Det må være vanskelig å akseptere at det har blitt slik, og jeg kan se for meg at det også skaper innvirkning på selvbilde og tanker om fremtidige partnere. Du har fått en sykdom som er kronisk, og som tidvis skaper fysisk ubehag. Samtidig har jo det absolutt konsekvenser for mental helse, nettopp på grunn av det du sier. Jeg tenker at det helt sikkert ville vært nyttig å få muligheten til å lufte disse tankene med en psykolog, for jeg tror virkelig at du ikke er alene om å ha det slik, og du blir uten tvil tatt seriøst. Sender over en stor klem!
Avatar

Re: Herpes - Hvordan håndterer jeg dette?

jan 22 2020 - 14:55
Tusen takk for svar!!<3
Til forsiden