Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Herpes

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Herpes

nov 2 2018 - 11:20
Jeg ble nylig diagnostisert med herpes, og det første utbruddet er veldig smertefullt. Jeg gruer meg skikkelig til å fortelle det til min partner, da jeg er redd for at jeg kan ha smittet han. Man kan jo ikke vite når man har blitt smittet, så det kan være han har smittet meg, uten å være klar over det. Jeg er så redd for at han skal bli sint, eller avvise meg totalt og ikke ville se meg igjen. Men han er mye eldre enn meg, så jeg tenker han burde ta det på en voksen måte, likevel er jeg kjemperedd for reaksjonen hans.

Noen andre som har vært igjennom noe lignende? Hvordan taklet dere det, og har dere noen råd? Jeg føler sexlivet mitt er over for alltid, fordi herpes er noe man har hele livet. Burde jeg snakke med psykolog, eller sexolog? Jeg skammer meg skikkelig over tilstanden min...
Avatar

Re: Herpes

nov 2 2018 - 13:13
Takk for at du deler dette, skjønner godt at det kjennes vondt selv om jeg aldri har opplevd dette. Skulle gjerne kommet med noen ord til trøst og lindring. Sannsynligvis oppleves dette sterkest nå som det er ferskt og du har utbrutt. At du gruer deg til å fortelle det til partneren din gjør det også ekstra tungt nå, usikkerheten på forhånd om hvordan han tar det kan nesten være verre enn hvordan han faktisk tar det.

Tilgjengelig nøktern informasjon uten at det er tillatt å nevne nettside her på forumet, forteller ganske greit om både smitteoverføring og behandling. Saklig informasjon vil alltid være til hjelp når en er usikker på situasjonen en er i.

Nå vet ikke jeg hvordan du trøster deg selv når du har det vanskelig, hva med å holde rundt deg selv og fortell deg at tidens tann mildner alle sår?
Avatar

Re: Herpes

nov 2 2018 - 20:46
Jeg har lest side opp og side ned om herpes, og kan det meste om viruset, så jeg føler meg litt tryggere på å ta det opp med han. Men han er ikke hjemme før om en uke, og jeg har lite lyst til å fortelle det over telefon. Det er helt grusomt å gå med den usikkerheten.

Jeg føler meg så ekkel, og jeg vet at utbruddet går over og at sårene vil leges fullstendig, men likevel føler jeg at forholdet til min egen kropp er forandret for alltid. Jeg vil ikke kunne se på meg selv uten å tenke på det ekle viruset som bor i kroppen min. Jeg er sint og fortvilet over at det ikke finnes noen ressurser for oss som har herpes, hvertfall ikke i Norge. Sykdommen er kanskje ikke farlig for deg fysisk (foruten de store smertene), men den psykiske påkjenningen er stor. Jeg føler ikke at det er noen jeg kan snakke med som faktisk forstår. Jeg får støtte fra nære venner og familie, men jeg føler ikke at de virkelig forstår hva dette betyr for livet mitt.
Avatar

Re: Herpes

nov 3 2018 - 09:13
Hei! Takk for svar. Hadde det "bare" vært forkjølelsessår (ikke meningen å snakke ned om hvordan det må være å ha forkjølelsessår), så hadde jeg nok ikke gått så i kjelleren som jeg har gjort. Det er kjønnsherpes jeg har, altså herpes i underlivet. Forskning sier at ca 1/4 av de over 30 år har herpes i underlivet, så man er jo ikke alene om det. Men ikke alle vet at de har det engang, fordi de ikke får utbrudd/synlige utbrudd. Og det er heller ikke noe man snakker om pga. skammen og stigmaet rundt å ha kjønnsherpes.

Det som skremmer meg aller mest er tanken på å smitte noen andre, og at min nåværende partner ikke vil være med meg mer pga. sykdommen min. Selvfølgelig kommer jeg til å være åpen om det med fremtidige partnere, men jeg synes det er ekstra vanskelig når man allerede er inni et forhold og får utbrudd, uten å kunne vite når jeg har fått det. For alt jeg vet kan han ha gitt det til meg om han har herpes 1. Det irriterer meg at jeg ikke kan vite når eller hvem jeg fikk det av. Jeg har vært i en stressa periode med ny jobb og mye som skjer, så det kan være det har utløst utbruddet denne gang. Generelt sett har jeg et godt immunforsvar, så forhåpentligvis slipper jeg et nytt utbrudd. Det er egentlig tanken på at jeg kan smitte andre som virkelig knekker meg.
Avatar

Re: Herpes

nov 4 2018 - 12:07
Vestfold 38, tusen takk for støttende ord! Det setter jeg virkelig pris på!

Jeg har roet med ned nå, og er ikke skremt lenger, men det er jo kjipt å måtte leve med at men kan være en potensiell smittefare. Partneren min er en del år eldre enn meg, så jeg håper han ikke blir så skremt som noen på min egen alder kanskje hadde blitt. Man kan dog aldri vite... Jeg får bare ha faktaene klare.

Tusen takk igjen for gode ord:)
Til forsiden