Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Heks!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Heks!

okt 17 2020 - 23:54
Jeg så den ene hekse-skoen hennes ute i gangen, da tenkte jeg; hun er faktisk ei heks! Det viste seg at det stemte, så ikke sopelimen hennes noe sted, men den ene skoen jeg så var nok til å overbevise meg! For det var faktisk en hekse-sko! Det viste seg at jeg hadde rett, hun var ei heks. Det har STORE konsekvenser å være sammen med ei heks, så ikke bli sammen med ei heks. Vær på vakt!
Avatar

Re: Heks!

okt 18 2020 - 00:26
Heksa ødela meg, hun kommer fra Blokksberg! Sorte spisse sko, need I say more?
Avatar

Re: Heks!

okt 18 2020 - 10:15
Innlegget er ulest.
Du er nok inne i en dårlig periode akkurat nå. Trenger jeg si mer?
Avatar

Re: Heks!

okt 18 2020 - 10:43
Så et annet nylig innlegg der du spurte om du burde oppsøke traumebehandling. JA, du bør oppsøke en eller annen for for behandling. Nå har jeg sett innleggene dine over tid, som jevnt over inneholder samme intensitet av utfordringer. Det er gjerne ikke mulig å frigjøre seg fra disse tingene på egenhånd når det har manifestert seg i den grad det har gjort hos deg. Det er normalt å slite med å regulere følelser når man sliter mentalt, men når overvekten av det negative vedvarer over lenger tid, da er det på tide å oppsøke hjelp.
Avatar

Re: Heks!

okt 18 2020 - 17:42
Hei Musicman, det kan virke som du er inne i en sint/negativ sving pr. tiden - fastlegen eller tidligere kontakter er kanskje rett sted å vende seg mot. Jeg (og du bl.a.) har jo hatt noe dialog her i sommer - og som Frikar g gummihjerte også nevner - så er vel hjelp ønsket nå - bl.a. fordi det er noen få fellesnevnere som går igjen i dialoger (monolog delvis) i det siste. Dog virker det som det er mere intenst nå enn tidligere.

Det er vel ikke utenkelig at du har hatt et forhold hvor du føler du gav alt og at du også muligens opplevde en knytning du ikke har hatt før - følt deg tilstede/elsket/betydningsfull og andre gode følelser. Det å da føle at man blir «frarøvet» dette kan være tungt, og bidra i en nedtur. Kanskje kan det være noe rus/alkohol i sinnet nå også - intensitet og styrke i valgte ord kan indikere noe slikt. Håper du klarer å legge unna noe sinne omkring det passerte. Historie gjør klokere, og benyttes gjerne i fremtidige oppgraderte versjoner av en selv.

At du roper om å bli sett, hørt og for å få hjelp er det vel heller ikke tvil om, og fullt ut tillatt å gjøre selvsagt. Det kan virke som det oppleves intenst til deg i perioder, dvs i enkelte tankespinn du går inn i. At du opplever disse så intenst at det gir sinne og frustrasjon for at disse «rundene» skaper mye ugreit for deg.

————————————
Litt skråblikk nedenfor :-)
Håper forøvrig hun fant begge skoene på tur ut døra. Kjedelig å fly avsted med bare en sko.
Avatar

Re: Heks!

okt 19 2020 - 20:09
Hei, og takk for svar alle sammen, takk for at dere bryr dere. Livet er en smule vanskelig akkurat nå. Men jeg har tro på at det atter en gang skal bli bedre! Håper dere har en fin kveld.
Avatar

Re: Heks!

okt 19 2020 - 21:09
Svarene du takker for her nevner adferdsterapi, har du tilgang eller har du aktiv hjelp idag ? Eller holder du dette for deg selv nå fordi du ikke tror på bedring ? Ta kontakt med fastlegen, be om en time og sitt å fortell....uansett hvor mye angst og skam du føler. Da tar du et stort skritt. Muligens har du tatt dette skrittet før også, men forsøkt å fremstå som noen andre enn du er idag.

Den kraftige selvforakten du har, er det mulig å jobbe positivt med. Den indre kritikeren (styggen på ryggen) er det mulig å begrense plassen til. Skam og lav selvfølelse du muligens har fått, kan ha blitt til negative leveregler hvor du føler deg «låst fast» i å tenke at du er verdiløs og uverdig. Skader på selvfølelsen er ofte identifiserbare med historiske hendelser. Og dette er psykologer gode til å spore opp i.

F.eks. - du fikk skylden for at noe gikk galt, ledet til å ha lav betydning, verdi eller meninger uten verdi. Du påtok deg skyld for at noen forlot hjemmet. Du følte deg ikke ønsket, sett og hørt.

Av sinnet du utviser her til tider, så har du trolig mye innovervendt sinne (mot deg selv). Dette er ikke uvanlig, og du vil bli trodd og hørt.

Derfor - ring fastlegen imorgen. Be om hjelp, det fortjener du.


Avatar

Re: Heks!

okt 19 2020 - 21:23
Tusen takk for omtanken Trondheim2020, den setter jeg virkelig pris på skal du vite! Det går litt bedre i kveld og jeg har allerede en time på onsdag til de som følger meg opp i helsetjenesten, skal snakke ordentlig med dem da. Beklager at jeg endret svaret mitt, men tenkte at jeg skulle gjøre det før noen rakk å skrive. Du virker til å ha en del innsikt og det settes veldig pris på, takk for fint svar, håper kvelden din er god.
Avatar

Re: Heks!

okt 19 2020 - 21:33
Fint Musicman, og takk forøvrig - ikke ukjente tanker du (trolig) har for flere. Ikke tenk på at du endret svaret ditt, det gjør ikke noe. Skriv gjerne ned stikkord på et ark/mobil eller lignende før timen på onsdag, så blir det mere innholdsfølelse for deg i timen.

Tenk på det følgende utsagnet:

Ville du vært så kritisk som du er til deg selv også til en god venn ?

Svar: ............(fyll inn selv med tanken)

Derfor: vær like snill med deg selv som en god venn. Ta små steg, gjør noe annet enn du vanligvis gjør. Ikke noe store greier, men ros deg selv etter at du har gjort det (eller forsøkt).

Ha en flott kveld U2 :-)

Avatar

Re: Heks!

okt 21 2020 - 02:27
Takk for fint svar igjen Trondheim2020
Det er sant som du sier!
Håper kvelden din er god.
Til forsiden