Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hater livet og hater valgene mine

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hater livet og hater valgene mine

april 16 2021 - 03:38
Jo eldre jeg blir, desto verre blir det. Har skrevet her inne noen år, og det gjentagende mønsteret er til å drepes av. Familie blir mer og mer borte, hater jobben som fremmer perfeksjonisme og ekstroverte selvsentrerte kopistammer. Hater samfunnet som fremmer èn stemme og tar livet dem som evner tenke selv og fritt. Hater meg selv som stolte på feil venner, som nå bare tar kontakt for enten låne penger eller fremme sitt glorie. Venter bare nå på å bli byttet ut fra et firma som har kastet seg på den kvalme falske grønne bølgen, med nye ferske sinn som skal redde verden fra den store stygge ulven, nemlig oss selv, betalt av oss selv, projisert ut av et kommunistisk media, som faktasjekker seg selv, og ødelegger kritiske tenkende sinn. Velkommen til helvete, nå skal vi build back better, og DU! står i veien om du våger tenke annerledes. Det er hardt å våkne.
Avatar

Re: Hater livet og hater valgene mine

april 16 2021 - 05:24
I feel you...

Welcome to life: it's fucked up.
Avatar

Du kan velge annerledes vet du

april 16 2021 - 10:43
Hvorfor bytter du ikke jobb?
Hvorfor finner du ikke nye venner?
Hvorfor bygger du ikke selv det samfunnet du vil ha?

osv... (du la opp til svaret selv...)
Avatar

Re: Hater livet og hater valgene mine

april 16 2021 - 15:47
I skjøne degg
Di ere ike let bere byte Job eler fine nye vener eler byge di livet vil ha selve nåre ale dører ere lukket å ingen liker seg selvv som perdin

En må ogg tenk på hverdan en er som person å om di er non som like personen oss selv
Avatar

Re: Hater livet og hater valgene mine

april 18 2021 - 03:02
Frikar-1: Slik stråmannsargumentasjon biter jeg ikke på.
Monstermeg: Klarer ikke tyde alt du skriver, men takk for at du forstår.
Avatar

Re: Hater livet og hater valgene mine

april 18 2021 - 08:21
Takk det samme, sytekopp!
Avatar

Re: Hater livet og hater valgene mine

april 18 2021 - 11:56
Frikar-1 ønsker kun provosere du, typisk herseteknikk som er verste form for djevelskap vi ser mye av i samfunnet i dag.
Avatar

Re: Hater livet og hater valgene mine

april 18 2021 - 12:55
Javel, hvem er det som driver stråmannsargumentasjon i utgangspunktet?
Avatar

fra administrator.

april 18 2021 - 13:23
Ønsker dere alle en fortsatt god søndag:) Hilsen Administrator Hilde
Avatar

Re: Hater livet og hater valgene mine

april 18 2021 - 15:56
Til Frikar-1:

SITAT:
"Javel, hvem er det som driver stråmannsargumentasjon i utgangspunktet?"

SVAR:
Argumentene som Trimblebim skrev i det første innlegget i denne tråden, er gyldige. De er ikke stråmanns-argumenter.

Det at du derimot skriver, "Hvorfor bytter du ikke jobb? Hvorfor finner du ikke nye venner? Hvorfor bygger du ikke selv det samfunnet du vil ha?", er stråmanns-argumenter - siden det er en korttenkt respons av deg, siden det bør være åpenbart at det ikke nødvendigvis er så enkelt å "bytte jobb", eller å "få seg nye venner", eller å "bygge det samfunnet man vil ha".
Avatar

Pancakejam

april 18 2021 - 16:20
Hvis trådstarters argumenter er gyldige, hvorfor har ikke administrator påpekt det da?
Avatar

Re: Hater livet og hater valgene mine

april 18 2021 - 17:43
Til Frikar-1:

For det første:
Administrator/moderatorene er ikke upartiske. De er mennesker med sine egne agendaer, som f.eks. kan være i strid med enkelte av faktumene som Trimblebim nevnte i det første innlegget sitt. Og hvis det er tilfellet, så er det i så fall ikke rart om de ikke har erkjent gyldigheten i de tingene Trimblebim skrev.

For det andre:
Det er ikke nødvendig av administrator/moderatorene å påpeke alle argumenter som er gyldige. Det blir litt det samme som om politiet skulle ha stoppet alle bilister for å si til dem at de har gyldige skilter på bilen. Det er rett og slett overflødig/unødvendig.

For det tredje:
Det er helt irrelevant hva administratoren/moderatorene påpeker eller ikke påpeker. De er ikke noe mer "autoriteter" på dette enn det du, jeg og alle andre her er. Kikk heller på selve innlegget til Trimblebim og la argumentene hans snakke for seg selv. Gyldigheten ved mange av tingene han skrev, bør være innlysende hvis man har fulgt med litt i verden.
Avatar

Pancakejam

april 18 2021 - 18:23
Hva er det som gjør at du har dette voldsomme behovet for å ta trådstarter i forsvar?

"Kommunistisk media som faktasjekker seg selv og ødelegger kritiske sinn?"

Seriøst, du vet jo like godt som meg at det der ikke stemmer, eller så husker du ikke noe som helst fra tiden vi faktisk hadde kommunistiske regimer i Europa.

EDIT: Jeg leser det ikke som beskrivelser av opplevelser, og det er det mange andre som heller ikke gjør.
Avatar

Trimblebim

april 19 2021 - 03:25
Høres ut at du har det veldig tøft.Det er ganske mye å ta innover når livet ikke går ens vei.Når alt kollapser.Tenkte hvor vanskelig dette med jobben dette med venner og folk som forsvinner.Det må være vanskelig å ha det slik.Helvete er på jord tenker jeg ofte.klem
Avatar

Til stubborn

april 19 2021 - 06:01
SITAT:
"Def fra et oppslagsverk: 'Faktum, i flertall fakta, er et saksforhold som ikke logisk kan motsies. Et faktum er altså en sannhet med grunnlag i virkeligheten.'"

SVAR:
Det stemmer. (Jeg veit meget godt hva et faktum er, fordi det ordet er en av de første tingene folk vanligvis angriper en på, når man forteller dem om diverse fakta om livet som de ikke liker å høre. Jeg har derfor måttet være ekstra sikker på at jeg faktisk bruker ordet riktig, når jeg anvender det.)Her er definisjonene av ordene "fakta" og "faktum", hentet fra den norske ordboka:

Fakta:
flertallsform av faktum

Faktum:
kjensgjerning, virkelighet

Kjensgjerning:
noe som det er sikre bevis for, faktum

Virkelighet:
1) livet slik det virkelig, faktisk er, realitet
2) noe som virkelig, faktisk har hendtTilleggs-opplysning 1)
Grunnet disse definisjonene, så finnes det forskjellige former for faktum i livet. Det finnes både empiriske faktum, vitenskapelige faktum, og dokumenterte faktum.

Så lenge det altså finnes SIKRE bevis (uavhengig av TYPE bevis) for at en ting faktisk er en realitet, så er den tingen da et faktum. Enkelt og greit.Tilleggs-opplysning 2)
HVOR MYE en ting faktisk er en realitet, kan variere mellom 1% forekomst og 100% forekomst av den aktuelle tingen. Så, HVOR RIKTIG ens framstilling av et faktum er, avhenger derfor av HVOR PRESIST man har formulert framstillingen sin av det aktuelle faktumet.

Eksempel:
Det er et faktum at det finnes svensker i Norge. Men det faktumet kan formuleres på forskjellige måter som er mer eller mindre presise/korrekte, avhengig av hvordan man har formulert framstillingen sin av eksistensen av svensker i Norge.

Man kan f.eks. si at "det finnes få svensker i Norge", eller si at "det finnes en del svensker i Norge", eller si at "det finnes kun svensker i Norge". Alle disse forskjellige framstillingene lykkes i å formidle det faktumet at det finnes svensker i Norge - men noen av disse framstillingene underdriver eller overdriver det faktumet, slik at faktumet dermed blir noe upresist/ukorrekt gjengitt/framstilt.

_ _ _ _ _ _


SITAT:
"Det er vanskelig å få øye på noe faktum i trådstart her."

SVAR:
Da har du åpenbart ikke fulgt med i livet, eller så misforstår du på hvilken måte jeg refererer til de tingene han skrev, som faktum. Alt det han skrev er nemlig faktum (hvert fall til en viss grad).

Her er en påminnelse om hvordan selve oppfatningen av et faktum fungerer (som er aktuelt for deg å vite, hvis årsaken til misforståelsen er at du ikke har fulgt med i livet):
Et faktum kan kun vedkjennes av folk som har observert eller studert grunnlaget for faktumet. Folk som derimot ikke har observert eller studert grunnlaget for en ting, veit rett og slett ikke at den tingen er et faktum, og de blir dermed "gående rundt i mørket". You simply don't know what you don't know.

Eksempel:
At himmelen er blå, er ikke et faktum for en blind person. Men at himmelen er blå, er allikevel et objektivt faktum i virkeligheten (i konteksten av at man er et menneskelig individ som står på bakken og ser opp mot himmelen) - og det er et åpenbart faktum for de som faktisk har syn, og som dermed faktisk har observert det, eller som faktisk har studert forskningen/dokumentasjonen vedrørende det.Kort disseksjon av hele Trimblebim's innlegg:

- "Jo eldre jeg blir, desto verre blir det. Har skrevet her inne noen år, og det gjentagende mønsteret er til å drepes av."
Dette er et empirisk faktum som mange mennesker opplever.

- "Familie blir mer og mer borte, (...)"
Dette er et empirisk faktum som mange mennesker opplever.

- "(...) hater jobben som fremmer perfeksjonisme og ekstroverte selvsentrerte kopistammer."
Dette er et empirisk faktum som mange mennesker opplever.

- "Hater samfunnet som fremmer èn stemme og tar livet dem som evner tenke selv og fritt."
Dette er et empirisk faktum som mange mennesker opplever.

- "Hater meg selv som stolte på feil venner, som nå bare tar kontakt for enten låne penger eller fremme sitt glorie."
Dette er et empirisk faktum som mange mennesker opplever.

- "Venter bare nå på å bli byttet ut fra et firma (...)"
Dette er et empirisk faktum som mange mennesker opplever.

- "(...) som har kastet seg på den kvalme falske grønne bølgen, (...)"
Dette er et dokumentert faktum vedrørende enkelte områder av "den grønne bølgen" (f.eks. vindmølle-bølgen), som man vil oppdage hvis man gjør litt enkel research vedrørende "den grønne bølgen". For man vil da oppdage at enkelte aspekter av "den grønne bølgen" (f.eks. vindmølle-bølgen) er falsk/overhyped/feilrepresentert.

- "(...) med nye ferske sinn som skal redde verden fra den store stygge ulven, nemlig oss selv, betalt av oss selv, projisert ut av et kommunistisk media, som faktasjekker seg selv, og ødelegger kritiske tenkende sinn."
Dette er både et empirisk og dokumentert faktum, som man vil oppdage når man faktisk gjør egen research for å finne ut sannheten vedrørende enkelte ting. Man veit rett og slett ikke hvor manipulerende og indoktrinerende verden vi faktisk lever i, før man har "gjort jobben selv" og sett sannheten selv vedrørende enkelte ting. (Dette gjelder selvfølelig ikke alle ting - men poenget er at det i det hele tatt forekommer vedrørende enkelte ting, som dermed gjør denne påstanden hans til et faktum.)

- "Velkommen til helvete, nå skal vi build back better, og DU! står i veien om du våger tenke annerledes. Det er hardt å våkne."
Dette er et empirisk faktum som mange mennesker opplever. (Selv om jeg er litt usikker på hva han egentlig mente med "build back better", selv om jeg tror jeg forstår han riktig angående det.)Så, som du kan se så er alle punktene hans faktum i en eller annen grad. Det er med andre ord ingen av disse punktene som ikke er reelle fenomener i en eller annen grad.

Men hvis du tviler på at alle disse punktene i en eller annen grad er reelle fenomener/faktum, så kan jeg ikke hjelpe deg. Du har i så fall observert/fulgt med for lite i livet, og er dermed altfor lost til at noen ting jeg sier her kan få deg til se realiteten ved disse tingene. Man kan rett og slett ikke "få en blind person til å se at himmelen er blå". Man er rett og slett "nødt til å ha syn, for å kunne se at himmelen er blå".

_ _ _ _ _ _


SITAT:
"Derimot er det en beskrivelse av Trimblebim sine opplevelser."

SVAR:
...og disse beskrivelsene av hans opplevelser, er reelle, observerbare fenomener i livet (altså faktum), for enhver person som faktisk har fulgt med i livet. Mange av tingene han skrev, bør som sagt være innlysende faktum for folk.

(Men dette betyr ikke nødvendigvis at disse reelle, observerbare fenomenene "ALLTID" forekommer; det betyr bare at de forekommer I DET HELE TATT, som dermed gjør dem til en reell DEL av den faktiske virkeligheten vi lever i.)

_ _ _ _ _ _


SITAT:
"Tror nok moderator har annet gjøremål enn å delta i detaljerte diskusjoner her."

SVAR:
Enig.

_ _ _ _ _ _


SITAT:
"Kan ikke de som vil krangle gjøre det på PM så forumet her blir mindre avskrekkende for oss andre?"

SVAR:
Personlig er jeg ikke ute etter å "krangle"; jeg er bare ute etter å rette opp i idioti og urettferdig vurdering/behandling av folk. Det er derfor jeg forsvarte Trimblebim mot Frikar-1 i denne tråden. (Og jeg hadde selvfølgelig gjort akkurat det samme for Frikar-1 hvis situasjonen var motsatt.)

Og hvis jeg hadde gjort dette over personlige meldinger istedenfor i denne tråden, så hadde jo da ingen andre lært noe av det - siden Frikar-1 sine feilaktige argumenter da ville ha stått igjen ukorrigert/ubeseiret i denne tråden.
Avatar

Til Frikar-1

april 19 2021 - 06:03
SITAT:
"Hva er det som gjør at du har dette voldsomme behovet for å ta trådstarter i forsvar?"

SVAR:
At jeg ønsker å eliminere idioti her i verden (selv om det dessverre er nytteløst). Altså min frustrasjon over at folk som deg ikke skjønner på HVILKEN MÅTE det han skriver, faktisk er sant.

_ _ _ _ _ _


SITAT:
"'Kommunistisk media som faktasjekker seg selv og ødelegger kritiske sinn?'

Seriøst, du vet jo like godt som meg at det der ikke stemmer, eller så husker du ikke noe som helst fra tiden vi faktisk hadde kommunistiske regimer i Europa."

SVAR:
Når Trimblebim f.eks. skriver om "kommunistisk media", så er det jo åpenbart ikke HELT riktig med tanke på kommunisme i seg selv - men det er allikevel GANSKE riktig i form av at vi har delvis partiske, indoktrinerende medier som forsøker å fremstille enkelte ting på en ensidig, politisk korrekt måte, som direkte motstrider virkelighetens faktum vedrørende enkelte ting.

Det han skriver om "kommunistisk media" er med andre ord PÅ EN MÅTE riktig, hvis man legger godviljen til og forsøker å forstå PÅ HVILKEN MÅTE det han sier, er riktig.
Avatar

Pancakejam

april 19 2021 - 14:55
Takk for grundig og upartisk innspill til tråden. I mitt forsøk på å sette ord på reelle opplevelser, som jeg både ser og har fått føle på kroppen, kan opprinnelig post virke virkelighetsfjernt for mange som ikke har fulgt med i timen. Å tro at vi lever i et utopisk samfunn kan jeg forstå, med basis i den innrammingen vi settes i og hva som serveres av selektiv informasjon. Når ens eget virkelighetsbilde blir rokket ved, er det lett å ty til bruk av herseteknikk for å enten avspore budskapet eller angripe budbringeren. Dette istedenfor å komme med saklig argumentasjon og underbygge motargumenter på en høflig måte. Jeg har fått føle og føler samfunnets vrede på kroppen daglig. Jeg ser dem som faller utenfor, som må kjempe alene. For en som jobber i et firma med teknologiske frontfag, og evner skille faktum fra fiksjon, var det vondt men samtidig befriende å våkne til realiteten. Jeg tenker klarere, men samtidig har jeg forståelse for at vi alle til syvende og sist selv må gå vegen for å erverve bedre innsikt.

SITAT:
Dette er et dokumentert faktum vedrørende enkelte områder av "den grønne bølgen" (f.eks. vindmølle-bølgen), som man vil oppdage hvis man gjør litt enkel research vedrørende "den grønne bølgen". For man vil da oppdage at enkelte aspekter av "den grønne bølgen" (f.eks. vindmølle-bølgen) er falsk/overhyped/feilrepresentert.

SVAR:
Det er helt korrekt vurdert. Når et høyteknologisk firma ansetter en tidligere stortingsrepresentant fra SV som CSO for bl.a. vindkraft, selv uten teknologisk og vitenskapelig bakgrunn, er dette et kvalmende bevis på at galskapen når nye høyder. Dette med agenda om større politisk slagkraft, og større innflytelse hos offentlige utbyggere. Jeg har selv bevitnet prosjekterende latterliggjør dem som får livene sine ødelagt av disse ineffektive miljøbombene som beriker noen ganske få.
Avatar

mrsfreak1983

april 19 2021 - 15:18
Takk for oppmuntrende post. Livet blir til på vegen man til syvende og sist må skape selv blir det sagt, men dessverre etableres det mer hindringer av utenforliggende faktorer som påvirker ens egne valg i større og større grad.
Avatar

april 19 2021 - 20:57
Vi blir påvirket av høyere makter Trimblebim.Du vet noen ganger Jan man gjøre alt riktig også går ting likevel galt som om det rett og slett ikke er menininga det skal gå ens vei.Vi blir vel gitt denne skjebnen hver og en av oss så går det som det går.Det er med tida jeg har skjønt a5 vi mennenesker kan påvirke livene våre i mindre grad enn det jeg trodde før.Det skjer ting på veien hvor man ser dette klarere.Fint jeg kan være til støtte.
Avatar

Re: Hater livet og hater valgene mine

april 20 2021 - 12:16
Pancakejam: din omfattende analyse bygger på et sett av fortolkningpremisser som ikke fremgår tydelig av den opprinnelige teksten. Så lenge teksten _i seg selv_ åpner opp for at leseren kan anvende sine egne fortolkningspremisser, kan ikke dine fortolkningpremisser og konklusjonene som logisk følger av dem, være _riktigere_ enn noen andres. Mine innvendinger og kommentarer, som er basert på et annet sett av fortolkningspremisser, er derfor akkurat like gyldige som dine.

(Dette prinsippet kommer forøvrig også til anvendelse i mange andre sammenhenger, som f.eks. nyhetssaker i media.)

Men nå har jo trådstarter kommet på banen med de nødvendige presiseringer her, så da skulle akkurat dét være avklart.

------------------------------

Jeg tviler ikke på at Trimblebim har kompetanse på sitt eget fagfelt, og dermed (i likhet med meg) er godt kjent med de problematiske sidene med "det grønne skiftet". (Kan anbefale Bertram D. Brochmann sine bøker i den sammenheng, og da spesielt "Mentalitet og livsskjebne".) Jeg er derimot _ikke_ overbevist om at han har særlig innsikt i hvordan (masse)medier fungerer i liberale demokratier, eller hvilke muligheter han faktisk har innenfor det rammeverket vårt samfunn bygger på - derav spørsmålet om hvorfor han ikke selv bygger det samfunnet han vil ha. Det finnes nok av folk som allerede er i gang med slike "alternative" samfunnsprosjekter, men da på helt andre grunnleggende premisser enn de jeg oppfatter at Trimblebim legger til grunn.
Til forsiden