Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hasjkake

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hasjkake

okt 3 2019 - 21:50
Hva er effekten av å spise en hasjkake? En brownie med cannabis. Får man det bra da?
Avatar

Re: Hasjkake

okt 3 2019 - 22:29
Jeg er ikke yrkessjafør...

Hvorfor er det teit, om man ikke har spist hasjkake før?
Avatar

Re: Hasjkake

okt 4 2019 - 01:19
Ser virkelig ikke problemet med å spørre om hasj på et anonymt forum, samme hva brukernavnet er. Jeg hadde virkelig ikke reagert om jeg hadde overhørt en flykaptein snakke om effekten av hasj før en flyreise, fordi jeg har tillit til at h*n er proff nok til å ikke ruse seg på jobben.

For å svare på spørsmålet, så kommer det helt an på flere faktorer; som mengde, at det tilberedes riktig, virkestoffene i cannabisen, og om det evt. kombineres med bruk av andre rusmidler. Jeg er ingen ekspert, men har både god og dårlig erfaring med bruk av cannabis i ulike former, og har innsett at det lønner seg å lese seg opp på bruk, virkninger og bivirkninger før man vurderer å prøve det ut.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 4 2019 - 07:03
Hasj kan oppleves moro den første tiden. Men på sikt har det en sløvende effekt på sinnet og man kan lettere ha humørsvingninger som ikke er bra.

Selv har jeg mye erfaring. Og kan si det slikt at flygere eller andre som har med sikkerheten til andre å gjøre bør verken røyke på jobb, før jobb, etter jobb, eller imellom jobb. Hasj sitter mye lenger i kroppen enn alkohol og skaper et ustabilt sinn. Folk som påstår noe annet har ikke peiling på hva de snakker om.

Om det kan brukes som medisin er ikke en del av mine påstander her. Medisin er ikke alltid bra heller, men kan være et bedre onde enn å ikke få medisin. Uansett bør man ikkje jobbe med sikkerheten til andre når man tar rusmidler. Selv om det bare skjer på fritiden!

Men litt tilbake til spørsmålet:
Når man spiser hasj sitter rusen mye lenger i kroppen.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 5 2019 - 12:16
Så hvis jeg spiser hasjkake så er det ulovlig å kjøre? Hvor lenge etter?
Avatar

Hasjkake

okt 5 2019 - 17:49
Tror ikke du vil kjøre uansett etter du har spist det, tror nok du vil holde deg hjemme. Det er en sterk rus mye sterkere en å røyke ofte kan man også få sterk angst.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 5 2019 - 21:40
Hvis du spiser hasj kan du like gjerne klippe førerkortet ditt i to.. før du forårsaker en ulykke.. det går kanskje bra til å begynne med. Men jo mer hasj du tar, over lengre tid, jo lavere blir terskelen din til å tilslutt slutt kjøre i rusa tilstand..
Avatar

Re: Hasjkake

okt 6 2019 - 21:09
Høres ut som det kanskje er lurt å holde seg unna hasjkake da.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 7 2019 - 08:21
Ja. Og om ikke du selv forårsaker en ulykke så legger du til rette for at andre kan gjøre det. Dvs andre kan tro det er greit å kombinere.

Når det gjelder hasj kampanjen så er det ingen tidligere rusmisbrukere som mener at hasj skal legaliseres.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 7 2019 - 12:49
Sannelig om jeg vet, hva som er best. Er ikke så bra å kjøre i fylla heller.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 7 2019 - 16:15
Skal ikke kjøre i fylla eller etter hasj..
Ingen av delene er bra.
Men alkohol går mye raskere ut av kroppen..
Avatar

Re: Hasjkake

okt 7 2019 - 16:28
Da er jeg med. Så på en serie at de kunne sjekke blodet for cannabis i uker etterpå. Og det er viktig med trafikksikkerhet. Men alkohol er vel mer skadelig for leveren og slikt. Så det er vel forskjellige stoffer og ikke så enkelt som bedre/verre.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 7 2019 - 20:47
Det er vel en viss forskjell på å innta hasjkake en sjelden gang og ta forhåndsregler mtp bilkjøring, og regelmessig inntak. Kan ikke se hvordan et nøkternt og ansvarlig bruk skal være et stort problem.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 7 2019 - 21:13
Hasj gjør en svak og ikke å anbefale for noen men ikveld fikk jeg av en merkelig grunn lyst å fyre opp en feit en å se på stjernene....Ville dog ha gått for ugresset.
Magisk oktoberkveld til alle :-)
Avatar

Re: Hasjkake

okt 7 2019 - 21:47
Om man skal snakke helse er ingen rusmidler bra. Verken cannabis eller alkohol..
Avatar

Re: Hasjkake

okt 7 2019 - 23:55
Men igjen, det er forskjell på nøkternt bruk og regelmessig inntak. Ser virkelig ikke problemet hvis det er snakk om noen som bruker det på ansvarlig måte noen få ganger ila et år f.eks.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 8 2019 - 11:54
Gummihjerte:
Jeg har ikke tenkt å gå inn i en diskusjon om hasjprofilering. Jeg har selv lang erfaring med eget bruk og profesjonell innsikt i rusomsorgen. Også som behandler.

Jeg kjenner godt til hvordan folk tenker om moderat og "forsvarlig bruk". Og jeg kan si deg såpass at de jeg kjenner som påstår å ha "forsvarlig bruk" og klarer jobb og dagligliv i akseptabel forstand, ikke er friske i mine øyne. Jeg ser en gjennomgående personlighetsforstyllelse i samtlige av de som lever relativt oppegående liv. Dette inkluderer kjendiser og folk man kjenner i det offentlige lys som oppegående mennesker (folk jeg kjenner privat). For meg er de allikevel psykisk ustabile og "mindre friske" enn andre som ikke ruser seg.

Så for meg finnes det ikke stabile mennesker med ansvarlig rus inntak.

Sorry..
Avatar

Re: Hasjkake

okt 8 2019 - 14:38
Sunnere å hash-tagge enn å tage hasj.
Avatar

Re: Hasjkake

okt 8 2019 - 16:11
Taxisjaføren :
Hehe :)
Avatar

Re: Hasjkake

okt 9 2019 - 09:24
Jeg er enig i at det er mange som bruker rus i feilaktig tro om at det er moderat bruk osv, men det er ikke den gruppen jeg sikter til. Jeg har kun tatt stoffet i bruk når jeg har blitt det tilbudt ved få anledninger, og jeg har ikke utvikla noen vane av å bruke det fast på den måten du beskriver, så jeg mener fortsatt det er mulig å holde seg til et faktisk nøkternt og ansvarlig inntak, selv om det hører med til sjeldenhetene.
Til forsiden