Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har ikke vært hos frisør på 3 år..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har ikke vært hos frisør på 3 år..

sep 26 2017 - 17:40
Jeg er en 27 år gammel kvinne med hår ned til midjen som verken har vært hos frisør på 3 år eller hatt håret hengende løst på 4 år, fordi jeg har en tvangslidelse hvor jeg stressnapper hår, og dermed har jeg to-tre hårløse flekker i varierende størrelse bak og oppå hodet.

Jeg har så lyst til å klippe håret mitt litt.. beholde lengden om mulig, men jeg tør rett og slett ikke. Delevis fordi jeg er redd for hva frisøren vil si, og jeg vil heller ikke at andre kunder/ansatte skal se flekkene mens jeg klippes, og delevis fordi det er ingen frisyre de kan gi meg som kan skjule flekkene.

Jeg har aldri sagt dette til noen. Jeg har aldri vist det til noen. Siden det er en tvangslidelse er det veldig vanskelig å håndtere.. men så tenkte jeg da; hvorfor ikke få en viss befrielse ved å fortelle om det som anonym her?

Avatar

Re: Har ikke vært hos frisør på 3 år..

sep 26 2017 - 20:42
Hei. Så fint at du begynner å sette ord på det som er vanskelig :) Sliter ikke selv med akkurat det samme, men kjenner godt igjen den frykten du har for hva andre tenker om en. Ifølge denne linken ser det ut som om hårnapping er vanligere enn man skulle tro, så kanskje det kan hjelpe å vite at du ikke er alene om det?

https://www.nrk.no/livsstil/avhengig-av-a-nappe-harstra-1.12284802

Angående klippingen er det jo mulig å gjøre det selv også, men kanskje det er fint å bare hoppe i det å bestille en time hos en frisør hvis det er det du helst vil? Kanskje det går an å spørre når på dagen det er minst folk der, og eventuelt også nevne i forkant at du er nervøs pga tvangslidelsen hvis ikke det blir altfor skummelt.

Har du ellers vurdert å få hjelp med det gjennom behandling? Håper du finner ut av det:)
Avatar

Re: Har ikke vært hos frisør på 3 år..

sep 26 2017 - 22:51
Du er modig som tørr å skrive om det, og som ønsker å jobbe med det:)

Du kunne evt sjekket om noen ville kommet hjem til deg? Om du har noen venner på facebook som jobber som frisører i området hos deg? Jeg har det, og har fått klippet håret mitt hjemme hos enten meg selv eller hos frisøren.
Evt går det kanskje ann å legge det ut som en småjobb på finn? Det har jeg ikke prøvd selv, men ser for meg at det kan fungere.
Om det er noen hjelp i å få det gjort i eget hjem da.

PS: Nå har ikke jeg sett deg, men det er utrolig hva noen frisører kan klare å få til. Jeg hadde en opperasjon i hodet for en del år siden, hvor de barberte store deler av høyre-siden min, og frisøren min klarte faktisk å få det til å se ganske ok ut altså:)
Avatar

Privat

sep 28 2017 - 19:57
Mange tilbyr privat klipp hjemme hos seg..det er nå lettvint. Da er det kun du og frisøren. Rent hygiene messig bør du klippe deg også
Avatar

Klippe håret

jan 28 2018 - 15:28
Jeg tror det er mange som gjør dette men er ikke så mange som snakker om det
Kan jo se om det er noen du stoler på som du kan prate om dette med

Du kan klippe håret ditt selv eller be noen komme til deg
Avatar

Klippe håret

jan 28 2018 - 15:51
Det er nok noe underliggende her
Kan få noen å prate med eller så kan du sikkert kontakte sidetmedord på
telefon 116 123
Til forsiden