Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har en del spørsmål ang ADHD med tilleggsdiagnoser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har en del spørsmål ang ADHD med tilleggsdiagnoser

mai 18 2016 - 09:00
Hei :)

Jeg er snart 32 år, og har nettopp fått diagnosen ADHD, den ukonsentrerte, vimsete, glemsomme og impulsive typen.
Jeg lurer på, til dere andre som har ADHD:

- Er det normalt å være trøtt/uopplagt hele tiden? Føler meg så sykt trøtt, og det har jeg gjort i mange år :/ har tatt all verdens blodprøver, men alle er normale.
- Har OCD som en av tilleggsdiagnosene. Noen av dere andre som sliter med dette? Og i hvilken grad i så fall? Selv sliter jeg mye med tvangstanker, ikke så mye tvangshandlinger.
- Har også generalisert angstlidelse. Noen andre?
- Hvordan har livet deres forandret seg etter dere fikk diagnosen ADHD?

Avatar

Hei

mars 28 2017 - 07:27
Har nylig fått diagnosen ADHD: uoppmerksom type, er det den du selv har ? :)

Har faktisk lurt på akuratt det samme, blir fort sliten og trenger en del tid på å komme meg igjen. Det kan henge sammen med at dei fleste med ADHD reagerer sterkere på ting rundt seg, og selv så tar ej inn alt av inntrykk i det miljøet ej er i. Det bidrar også til at det er vanskelig å holde fokus, om ej ikkje tar feil så er det også mange som er høysensitiv i tillegg til å ha ADHD. Er selv høysensitiv og det kan være slitsomt. Selvom man ikkje er høysensitiv så er dei med ADHD ihvertfall sensitive og tar inn mye av lyd, lys, støy osv.
Men har selv alltid lurt på koffor ej blir så fort sliten, blodprøver viser ikkje nokke hos meg heller.

Ej prøvde medisin men blei faktisk trøtt av den, så vurderer å prøve på nytt igjen.

Har noen ritualer som ej har utviklet meg som ej må gjennomføre fleire ganger. Så noen tvangshandlinger. Har hørt det heller ikkje er uvanlig.

Det føltes litt som en lettelse å få diagnosen, det forklarte så masse! Har alltid visst ej var annerledes og blir ofte misforstått. Opplever at andre ikkje har så mye kunnskap om ADHD, spesielt ikkje den uoppmerksome typen.

Anbefaler deg å melde deg inn i ADHDNorge om du ikkje har gjort det :)

Det blei ikkje så omfattende som ej tenkte det her men om du vil snakke meir om emnet så send meg gjerne en venneforespørsel :) !
Avatar

ADHD

april 7 2017 - 09:44
Jeg har akkurat fått diagnosen ADHD uten å være synlig hyperaktiv. Jeg kan ha en indre uro istedenfor. Jeg er også ukonsentrert, vimsete og får fort jernteppe. Jeg går på medisiner men jeg er så usikker på om det fungerer.

Ta det jeg skriver med en klype salt, kanskje vi kan diskutere oss fram til et svar. Tenker at det er normalt å føle seg trygg, din og min hjerne jobber ekstremt mye for å fungere i hverdagen og desto mer vi prøver desto vanskeligere blir det. Så på den måten hjelper medisinene mine litt. Jeg holder ut lengre i løpet av dagen.

Jeg har heldigvis ikke trengt å diagnostisere meg med annet enn ADHD. Men jeg har også strevd mye med angst,, frykt, usikkerhet og redsel. Jeg må selv lese mer på det men jeg tror ADHD øker sjansen for å streve med depresjon og kanskje angst.

Jeg har fått en ny forståelse av hvorfor jeg er som jeg er, får også litt mer tilrettelegging i forhold til skole.

Spennende å lese det du skrev miffleen =)
Jeg vil gjerne skrive med her og diskutere hvis dere er interressert =)
Til forsiden