Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har du noen gode råd?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har du noen gode råd?

jan 9 2012 - 18:44
Er tillbake i en depresiv fase, har vart såpass lenge at jeg kontaktet legen min og fikk henvisning til psykolog igjen, og har første psykologtime nå på Fredageb. Desværre er det midt i skoledagen, så må førskyve den..

Uansett. samboeren min vet ikke at jeg er deprimert igjen, så vi krangler mye om dagene. Vi hadde en stor krangel senest i går. Idag har vi ikke kranglet, men en diskusjon kom opp nå rett før han gikk ut. Jeg såver dårlig om nettene, får flashbacks og slikt, og føler at alt bare er håpløst. Er sjeldent jeg sover hele natta uten mareritt og matlysten forsvinner igjen.

Så nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, jeg skal jo til psykolog snart, men tviler for at det vil hjelpe mot kranglene vi har hjemme. Jeg sitter i sofaen og føler meg som en idiot, som ett null, selv om jeg ikke har noen grunn. Men følelsen kan jeg ikke gjøre noe med.

Er det noen som har noen gode råd for hva jeg skal si til samboeren min, når er det beste tidspunktet og slippe bomba og fortelle han at jeg er deprimert. Hva om han ikke takler og gå gjennom en til depresjon med meg, og hva om det hele ender i enda en krangel?
Avatar

Re: Har du noen gode råd?

jan 9 2012 - 19:24
Aiai, ikke lett.Du kan jo begynne med å si at du skal til psykolog.Også hinte frem om at du sliter.Veldig viktig å ikke gi han skyldfølelse, og være helt åpen om hvordan du har det uten å skremme.
Avatar

Re: Har du noen gode råd?

jan 9 2012 - 19:35
En kan jo ikke gå rundt og holde tett om det her iallefall. Det vil skape et stort trykk som vil gi grobunn til mange konflikter.
Det er nok normalt å ikke tro at omverdenen vil takle at en har problemer men det er jo ikke slik at andre trenger å løse dem for deg. Det handler mer om at du sier ifra hva som foregår slik at dere i fellesskap finner ut av hva som må til.

Å være åpen om dette vil gjøre det mye lettere og du slipper den indre dialogen rundt det og en masse hvisomatte dersomatte.

Det er også veldig viktig at dere lærer å snakke MED hverandre og ikke bare TIL hverandre. Det utgjør en stor forskjell.
Til forsiden