Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har JEG noe å tilby folk?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har JEG noe å tilby folk?

april 22 2013 - 20:24
Det er så lett å tenke de tankene der , alle ser jo ut til å ha så mye viktig å gjøre , så mye morsomt og koselig.
Om de virkelige verdiene til et menneske er noe annet enn bonytt-stue , iphone5 , fet bil og ekstremt spennende og lange ferier på eksotiske steder , riktig klesmerke etc.. da har jeg noe å tilby.

Hvem er vi egentlig når vi tar av oss alt stæsjet, står der naken ? Når vi ikke får vist oss frem med det vi har ? Hvem er vi da? Hva har vi å tilby om vi ikke kan presentere oss i glansbildeversjonen?

Kanskje hadde man hatt helt andre omgangsvenner om man fikk kontakt med mennesker pga deres egenskaper og ikke deres fasade? Vet ikke.

Når kriser oppstår i livet er det aldri det materielle som kan gi oss trøst og styrke , eller en utvei , det er nødvendig med et menneske som stiller opp betingelsesløst, en ekte venn eller et familiemedlem som forstår , som virkelig ønsker å bidra til at man kommer seg ovenpå igjen, et menneske som vet at man selv en dag kan trenge denne hjelpen tilbake .

Det er hva jeg tenker jeg kan tilby andre, og jeg tror det er mer verdifullt enn noe man kan kjøpe for all verdens penger. Jeg tror det er mange som har mye å tilby, men som ikke vet det selv. DU er nok . Alle mennesker ønsker seg omsorg , ønsker å prate ,men vi er flinke til å pynte på fasaden isteden, unngå å innrømme eller fortelle om det som suger ut vår energi , gir oss tomhet, vi er redde for å bli utstøtt sosialt. Livskriser er interessante og de forandrer folk , man blir mer reflektert, mer konsentrert og mindre opptatt av fasade.. det skjer ganske raskt etter at en eller annen livskrise oppstår med deg selv eller med mennesker du er glad i. Med fasade som jeg skriver om her så mener jeg alt overfladisk uvesentlig rusk og rask vi omgir oss med i hverdagen, med glattheten ,falskheten , frykten for stigmatisering osv. Ethvert menneske som oppriktig bryr seg om andre mennesker er uhyre verdifullt ,spesielt om man tør å vise det. Før det er for sent.
Avatar

Hei

april 22 2013 - 21:57
Jeg ville bare si at jeg synes dette var en utmerket tråd og jeg
er fullstendig enig i det du skriver her.

Sjøl føler jeg at jeg ikke har peiling om jeg ikke har fått med meg
at Iphone 5 kommer ut eller om endel på min alder følger en mote
som ikke jeg følger osv. Jeg er ikke opptatt av det som er på utsiden,
men jeg føler at endel andre er det - til og med min lillesøster som
får "alt" der ho bor. Ikke at jeg bryr meg om det, men jeg har andre
verdier som tilsier at mennesket og det indre er viktig - ikke alle lagene
som ligger utenpå.

Hvorfor vil man uansett ligne "alle" andre, det kunne virkelig ikke
falle inn for meg. Jeg vet at mennesker er ulike, men jeg føler ikke
at det har noe med personlig mening å gjøre, men det faktum at
endel er så opphengt i hvordan andre er, slik at de er nødt til å bli
mer som dem - for å få aksept?

Skulle ønske det var mindre sladder og mer dybde i samtaler.
Det er oppriktig morsomt å lytte til mennesker som har noe kjært å
fortelle om. En bitteliten ting som kanskje betyr all verden for noen.
Få en god klem. Spørre om dagen til andre og lytte til alt dem har
å si - så dem føler seg hørt. For det er en utrolig fin ting, å kunne
snakke med noen/bli lyttet til - og motsatt.


Jeg er helt sikker på at du har mange fine kvaliteter som andre
setter pris på ved deg. Jeg fanger opp alt det gode ved deg gjennom
det du skriver.

Du får ha en fin dag :)
Avatar

Noe å tilby?

april 23 2013 - 08:40
En ting som jeg mener er ganske vesentlig er vel hva man identifiserer seg med. Og en kan fort gå i en felle der også og fokusere på verdier bare fordi man tror det ene er mer riktig enn det andre. Når alt kommer til alt så er vi forskjellige og det er slettes ikke alle som trives på dypet. Mange mennesker liker seg best å skippe rundt på overflaten og er det der dem velger å være så er det ikke noe galt med det.

Det er viktig å ikke dra ned andre fordi de ønsker å identifisere seg med mainstream eller følge siste mote. Om vi går inn for å gjøre en innsats for å LØFTE ALLE OPP, ja da gjør vi noe mer i det energiske fremfor å tilføre det enda mer negativitet.

Finnes det noe positivt og negativt? Vel.. Det kommer helt an på hvem man spør. Hvor man er og hva man gjør vil gjenspeiles i valgene man tar og mulighetene som igjen kommer fra disse valgene. Evnen til å se forbi seg selv er sjelden, og altfor ofte vil man begrense seg i sin egen verden fremfor å la seg henfalle til fri ekspansjon.

Fokus kan vi bestemme til en viss grad selv. Evolusjonspsykologien lærer oss om tilhørigheter og om en tribunal tenkemåte. Å transcendere dette er ikke bare utfordrende, det er sjeldent å klare å gå forbi det. Jeg sitter selv godt fast i det og jeg vil tippe at 100% av de som er her inne også gjør det i større eller mindre grad.

Såh, hovedfokus bør være å tenke på at vi alle er i samme båt og vi står på lik grunn. Dersom du prøver å sette noen over eller under deg selv så vil det skape ubalanse siden vi uansett går på den samme bakken. Negativitet er smittsomt i alle former og det vil gjenspeiles i livet generelt om man ser skrått på andre på en eller annen måte. Trikset for å kunne ha det virkelig bra er å akseptere alle og heller fokusere på hva en selv GJØR. Vi blir lært opp til å sammenligne oss med folk vi ikke har noe grunnlag for å sammenligne oss med i det hele tatt. Tvillinger kan til en viss grad gjøre det, men totalt sett bør vi forholde oss mer til hvem vi er og hvem vi ønsker å være i forhold til oss selv.

Har vi noe å tilby?
Såklart! Alle har noe å tilby noen. Jeg tror ikke det er noen som har noe å tilby alle.

Vi setter oss selv ofte på hyller og det er en pågående maktkamp for å sette folk inn i hierarkiske strukturer. Dette er lag på lag med illusjoner. En fin sammeligning er et sjakkspill. For vi er alle brikker i et veldig stort spill. Vi kan stå på en lys rute eller en mørk rute. Dette har med bevissthet å gjøre om man vil være i lyset eller mørket. Er det noe du misliker så bør du lære mer om det for å forstå det. For vi misliker svært sjelden ting på samme måten dersom vi forstår hvorfor.
Og når hele spillet er ferdig, som i sjakk, så går både bonden og kongen ned i den samme esken.


Ha fokus på å gjøre noe for deg selv og kanskje også noe for andre med positivt fortegn hver eneste dag. Tenk over hvilke ord og tanker som kommer i løpet av en dag og begynn å observer mer av det du GJØR. Så vil veien mot en sterkere og stødigere versjon av deg selv bli langt mer tydelig.


Mitt formål er ikke å rive ned alt, men å peke mer på hva som faktisk foregår i sinn og samfunn. For er man mer bevisst så kan man gjøre bedre valg i forhold til seg selv og sine verdier. Man bør være forsiktig med å sette seg fast og bli rigid i sin tro og sine meninger.
Avatar

Jonny :)

april 23 2013 - 09:19
Hei. Meningen min ved å skrive det jeg gjør er å være ærlig om det jeg tenker på, åpne meg opp kan man vel si . Jeg er ikke ute etter å trampe på noen om du oppfattet det sånn,men litt av utfordringen ved å være ærlig om sine tanker er at noen kan føle seg støtt av det. Jeg ser ikke ned på mennesker , selv ikke mennesker som gjør onde ting. Jeg er mer nysgjerrig enn fordømmende når det kommer til sånt.
Hva er det som får mennesker til å handle som de gjør , hva får deg til å oppfatte meg som fordomsfull feks ? :) Mener ikke noe negativt med spørsmålet, men det ligger alltid noe under og det er jeg nysgjerrig på.
Kan jeg si at jeg foretrekker menneskers ektehet fremfor det de omgir seg med ? Jeg ser ikke på et menneskes materielle standard som dette menneskets verdi, det er det jeg mener . Man kan gjerne ha ønsket om å oppfattes på en viss måte ved å skape seg en velpolert fasade, men er dette egentlig interessant for noen? Er det ikke det som er innenfor som er mennesket Jonny feks? Markedsføringskreftene har gjort et enormt arbeid i Norge , det er nærmest blitt en selvfølge at det du omgir deg med av materielle goder ER DEG . Trist syns jeg og TOMT. Jeg har bil, hus , båt og relativt vanlige klær som de fleste , så er ikke akkurat en from munk uten jordisk gods jeg heller , men jaget i løpehjulet har jeg forlengst gitt opp, og alle krefter og energi går til å nyte livet , være der for mine nærmeste og andre som ønsker min kontakt. En totalt forventningsløs og betingelsesløs sameksistens med andre mennesker er noe jeg ønsker meg. For å sette det litt på spissen.
Avatar

:)

april 23 2013 - 14:39
Det gjelder å trigge tankegodset vet du. Og da må en benytte seg ved anledninger som dette. Hva som er riktig for deg er riktig for deg og hva som er riktig for meg er riktig for meg. Dette er noe som forandrer seg kontinuerlig hele tiden så lenge man utvikler seg. Hvem man er vil da bli mer flytende fremfor å ha en utopisk illusjon om hvordan ting bør være.

Vi har mange ting som vi trenger å forholde oss til dersom vi velger å leve i et samfunn som vi befinner oss i. Da er vi avhengige av å følge en viss del av det systemene har bygget opp siden vi setter oss selv inn i den maskinen som et tannhjul.

Det er ikke noe spesielt galt med det ene eller det andre. Viktigheten kommer ofte i direkte handlinger og hva som motiverer disse og valgene man tar vil avhenge av hvem man er så det er viktigere enn det materielle uansett. Dog er det ikke alle som har våknet opp til dette enda og som tvilholder fast på illusjonen om at "bare jeg blir .... så ordner alt seg".
Viktigheten av å gi et lite spark ekstra på karusellen da er ikke til å kimse av fordi det er en ting som trigger emosjonelt og som samtlige har meninger om.

Det jeg savner kanskje er fler som kommer frem med sin hjertens mening om det ene og det andre. Det later ofte til at det blir enklere å søke likt og unngå konflikt og diskusjon. Man trenger såklart ikke å havne i skyttergrav, men det er mer det å utfordre egne synspunkter.

Jeg anser alt som eksisterer til å være en transformatorisk energistrøm som veksler mellom elektrisk og magnetisk. Dette gjenspeiler seg i fraktaler påvirket av bevissthet. Så kan en dele dette opp om igjen og om igjen så mye man vil. Med ytre perspektiver vil man ikke lenger ha noe annet enn en nøytral fluktuering som ikke betyr allverdens. I vårt perspektiv vil viktigheten av energistrømmen bli ganske annerledes fordi vi i bevissthet og ego er direkte påvirket av den.
I korte trekk er det da viktig å se hva som skjer, hvorfor det skjer og hva man kan gjøre for å endre dette. For vi har uante muligheter til å påvirke våre liv.Som du sikkert har skjønt så jobber jeg mer med å inkorporere mer rom og plass til ting jeg ikke liker så jeg kan forstå det bedre. For kan man forstå og eie egne meninger så trenger ikke ting som en møter å påvirke en hverken negativt eller positivt.
Jeg anser vel første innlegget for å være et friskt pust som absolutt trengs og som setter fingeren på viktige spørsmål.
Som jeg postet tidligere en gang også handler det om valg. Og hvem man er avgjør hvilke valg man tar, hvilke valg man tar avgjør hvem man blir og slik fortsetter det.Avatar

Ok Jonny :)

april 23 2013 - 18:08
Blir litt vel svevende for meg dette du skriver men godt at du har funnet din vei . :)
Til forsiden