Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hallusinasjoner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hallusinasjoner

april 5 2021 - 12:02
Hei!

Jeg lurer på om det er noen her som har/har hatt hallusinasjoner og om dere vil dele hva dere opplever/har opplevde?

Jeg sliter selv med å lukte og smake ting som ikke er der, ser skygger eller hvite prikker/sirkler som svever i rommet og av og til hører jeg stemmer/lyder som ikke er der.
Avatar

takk for svar!

april 5 2021 - 12:48
Tusen takk for svar "Det voksne lille barnet":)

håper du har det bedre i dag!

Godt å høre at jeg ikke er alene, men trist at det er flere som sliter med den samme:(

Jeg synes ikke det er så skummelt, bortsett fra skygger, for det føles som om de vil ta meg.
Avatar

Hei

april 5 2021 - 15:33
Astro får du hjelp for dette.Jeg sliter med slike ting i hode og ser ting pg det er kjempe skremmende.jeg blir redd av det.Men får du hjelp for dette?Psykologen min hjelper meg med dette for at jeg skal forstå bedre alt dette og være mindre redd av det.Jeg går på beroligende når jeg blir redd av det.Det er mange årsaker man kan oppleve dette av.
Avatar

Hei mrfreak

april 5 2021 - 16:25
Hei, takk for svar!

Veldig trist å høre at du opplever det som skremmende, veldig bra du får hjelp av psykologen din til å forstå dette!

Jeg går i behandling på DPS. Går også på antipsykotika, men sluttet i går:/ kan hende jeg starter på de igjen, men er veldig usikker:):
Avatar

Hei astro

april 5 2021 - 17:04
Hva sier dps til det at du sluttet.Ja det er jo skremmende nå sover jeg egentlig så mye på grunn av depresjon så det kan gi meg litt pause også.Jeg er veldig fornøyd med behandling men nå har jeg en i hode som plager meg mye for tida.Er du fornøyd med behandler på Dps.Kjemi er så viktig utrolig viktig egentlig.
Avatar

Astro

april 5 2021 - 17:34
Ikke slutt på de brått.det er ikke bra.Pratet du med behandler om det for det er ikke lurt å slutte brått med de medisinene.
Avatar

Mrsfreak

april 5 2021 - 19:08
Ja, jeg har utrolig god kjemi med behandleren min!

Og nei, har ikke sagt at jeg har sluttet, men skal si det i morgen. Hun kommer nok til å overbevise meg til å ta de igjen.

Så trist at du er i en tung periode nå, husk at det går over og det er alltid lys i enden av tunellen! Det finnes håp! Jeg vet du kommer til å få det bedre, hold ut!

Godt å høre at du er fornøyd med behandlingen, det er bra, håper du får god hjelp:)
Avatar

Astro

april 5 2021 - 19:12
Ååå du vet behandleren din kommer til å si du må fortsette.er ikke bra å bråslutte.Flott å høre dere har god kjemi så finner dere sammen ut av det med medisiner.
Avatar

Re: Hallusinasjoner

april 9 2021 - 21:05
Har av og til sett hvite prikker, men ikke i rommet. Det er tydelig at det er en nerveforstyrrelse og ikke noe jeg innbiller meg. Så lenge du er klar over at det ikke er reéllt så trenger det jo ikke være et problem, med mindre det blir så forstyrrende at du plages av det.

Er du helt sikker på at det ikke kan være ekstern kilde til lydene du hører? Det er mange lyder i omgivelsene som de fleste ikke er klar over, og hjernen kan av og til oppfatte stemmelignende lyder som faktiske stemmer.

Når det gjelder antipsykotika så er det helt opp til deg om du vil slutte på dagen. Legene vil nok ikke anbefale det, men de er pliktig til å respektere det hvis du har bestemt deg. Du har også rett på et medisinfritt alternativ dersom du ønsker det.
Til forsiden