Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Håp for alle?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Håp for alle?

nov 27 2018 - 21:21
Vet ikke om jeg poster i rett forum, er ny her,... Men synes generelt tonen jeg leser i tråden her er at det er håp for alle... Så derfor:

Til alle dere som mener det er håp for alle; jeg vil gjerne vite hvor dere finner håp i en situasjon som min?

Kvinne i midten av 30-årene, alvorlig grad ME som er på vei nedover til svært alvorlig grad (dvs totalt sengeliggende i skjermet rom). Det finnes ingen behandling for ME, "alt" av alternative behandlinger er prøvd, og jeg lever med konstante smerter som ingen smertestillende tar, samt at jeg ikke har energi til å gjøre noe som helst av det jeg har lyst til. Alle venner er borte, de forsvant med sykdommen, jeg har ingen sjans til å få oppfylt drømmene om å kjøpe bolig, ha ett normalt familieliv med mann og barn, noen gang få en utdanning eller komme ut i jobb.

Jada, noen vil sikkert si at "tenk på familien din" men de eneste jeg har kontakt med er mamma og pappa, og jeg kan ikke lide meg igjennom hver dag for de. De har fått leve sine liv, oppfylt sine karrieredrømmer og reiser og boligdrømmer, og de har fått de barna de ville ha.

Det eneste jeg tenker på er hvordan jeg skal avslutte sikkert, før jeg blir for dårlig til å klare det...

Så til alle dere som mener det er håp; Hvor finner dere håp og lyspunkter her?
Avatar

Re: Håp for alle?

nov 28 2018 - 02:59
Det finnes alltids håp for den som fortsatt har et...

...men ideen om at det er "håp for alle" er samtidig en forenkling. I virkeligheten er det sannsynligvis håp for de fleste mennesker i de fleste situasjoner - men samtidig finnes det enkelte situasjoner som er genuint håpløse, hvor det er helt meningsløst og undøvendig å lide seg gjennom situasjonen/gjennom livet.

Med det sagt; hvilke situasjoner som er genuint håpløse er det ofte vanskelig å bedømme "på avstand". Det er det ofte kun en selv som virkelig veit, når man faktisk befinner seg i en slik situasjon...

Angående ME: Det finnes andre mennesker som har blitt friske igjen etter å ha hatt ME, så det skal i utgangspunktet tilsi at du også kan bli frisk. Men igjen, alt er individuelt, så du veit selv best hvorvidt det er håp for deg eller ikke...
Jeg tror det er håp for deg - men som sagt, jeg ser bare situasjonen din "på avstand"...

Og vit det at om du skulle tatt selvmord, hadde jeg (og andre folk som meg) aldri dømt deg for det :) Så ikke la enkelte folks latterlige fordømmelse av selvmord være en faktor i avgjørelsen din. La avgjørelsen din kun være basert på hvorvidt du egentlig ønsker å leve, og hvorvidt du tror det er mulig for deg å bli bedre. Det er ditt liv; lev det for deg.
Avatar

Re: Håp for alle?

nov 28 2018 - 08:33
Jeg er så lei meg for å høre at du har det sånn. Jeg har ikke annet enn sympati med mennesker som opplever livet uutholdelig pga kronisk lidelse og ønsker en vei ut, pga egen erfaring med konstant smerte.

Det er også veldig vondt å høre at du har mistet alle venner. Jeg kom nylig i snakk med en annen som har opplevd akkurat det samme, også pga ME. Jeg kan ikke annet enn å tilby deg min fulle støtte. Om du trenger en venn, så er jeg her.
Til forsiden