Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

HELSEVESENET

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

HELSEVESENET

feb 12 2015 - 10:07
Eller kanskje det burde kalles helseUvesenet.
Du får jo aldri den hjelp du behøver.
Et selvmordsforsøk resulterer i 4-fire-timer med en totalt ukjent og uinteressert psykiater eller lignende.
Når du er nede for alvor må du søke og vente i 6-7-8-12måneder for å få hjelp. Hadde jeg hatt kreft hadde jeg hatt krav på hjelp innen 24 timer eller noe i den retning. Men jeg har BARE Dystymi og når det er som verst har jeg jo ikke noen dødelig sykdom, bare en sykdom som driver meg til avslutningens rand.
Men da er det jo mitt ansvar.
Som om jeg er i stand til å ta ansvar når demonene herjer og river all fornuft og glede ut av kroppen og kaster dem i ildmørjens avgrunn.
Avatar

Re: HELSEVESENET

feb 12 2015 - 13:52
Har og hatt mange negative møter med det psykiske Helsevesenet, og har nå totalt mistet tillit og tro til de.
Jeg finner bedre hjelp i å snakke med venner og de her inne.

Jeg håper du kan finne god hjelp i andre, sånn at du ikke sitter alene med alle vonde tanker.
Avatar

Bra du skriker ut!

feb 12 2015 - 15:52
Dette maa flere ogsaa uttrykke via offentlige medier og andre fora.Man kan ikke finne seg i dette lenger og det du skriver er tragisk nok sant....

Avatar

Helse U- Vesen

feb 13 2015 - 18:57
Jeg sitter med en vond fornemmelse av at mange instanser i psykiatrien siler ut de vanskeligste tilfellene. De som slippes inn er dem de på forhånd regner med å kunne hjelpe. Psykiatrien har spilt falitt. Penger hjelper ikke, tvert imot. Jo fler, de tar imot, jo fler kommer ut med ytterligere sår. Psykiatrien bør etter min mening saneres og bygges opp igjen med helt andre forståelsesmodeller for hva psykisk lidelse er. For eksempel skiller de ikke mellom psykisk sykdom og psykiske skader etter et levd liv. Det svekker tilliten. Psykiatrien prioriterer ikke pasienter med størst behov for medisinsk hjelp, men bruker sine egne regler. På den måten opptrer de både uetisk, diskriminerende og uten at pasientrettigheter og brukermedvirkning ivaretas. Pålegg fra myndighetene treneres og overses. For eksempel hva gjelder bruk av tvang, hvor Norge ligger på topp i Europa. I tillegg er pressen ikke villig til å tro på pasientenes erfaring, men støtter psykiatrien. En jeg kjenner har gjort en jobb av å klage på psykiatrien. Han pleier avslutte sine klager med følgende: Denne klagen sendes ikke fordi jeg tror jeg skal få medhold, men fordi dere den dagen psykiatriens hode skal legges på blokka, ikke skal kunne si at dere ikke visste! Så kjære venner. Klag høyt og klart!
Til forsiden