Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Greier man å hjelpe andre ut av depresjon og selvmordstanker, når man selv sliter med dette?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Greier man å hjelpe andre ut av depresjon og selvmordstanker, når man selv sliter med dette?

des 16 2018 - 18:48
Jeg har gjennom hele livet følt at det er noe som mangler, noe som kan gi meg mening. Etter mye tanker så kom jeg frem til at for meg er det familien min som er meningen. Jeg eksisterer for å være der for dem.

Men jeg føler meg like død på innsiden som jeg gjorde før jeg kom til denne konklusjonen. Nå sitter jeg bare her å venter til min bror og foreldre dør slik at jeg endelig kan ende alt. Men dette vil nok ikke bli mulig før om flerfoldige tiår.

Så hva jeg gjør i mellomtiden er å studere med tanke på å få en jobb slik at jeg ikke skal være en belastning for samfunnet mens jeg venter. Jeg har alltid likt å hjelpe andre, det er noe av det eneste som får meg til å føle meg bra. Så jeg valgte å studere for å bli vernepleier.

Så langt har alt gått bra, men plusselig kommer vi inn på område om depresjon og selvmord i studie. Og jeg begynner å tenke på hvordan i alle dager kan jeg hjelpe noen andre på dette området? Jeg som selv har hatt gnagende selvmordstanker hver bidige dag siden ungdomskolen (er snart 30 år nå). Jeg kan godt forstå hvorfor man får selvmordstanker. Men hvordan kan man hjelpe noen andre når du ikke en gang kan hjelpe deg selv ut av disse tankene? Har jeg valgt riktig studie? Kanskje jeg bare burde bytte til et annet studie?

Beklager jeg måtte bare få blåst ut tankene mine et sted.
Avatar

Re: Greier man å hjelpe andre ut av depresjon og selvmordstanker, når man selv sliter med dette?

des 16 2018 - 19:57
Klart du kan hjelpe, så lenge ikke selvmordstankene dine hindrer deg fra å forholde deg objektivt til det andre går gjennom. Din opplevelse av ha selvmordstanker og ditt resonnement rundt det, er personlig og ikke noe som vil behøve å påvirke hvordan du forholder deg til en annen som går gjennom det samme.

Det viktigste for å hjelpe andre er å ha forståelse for tilstanden, vise empati og kunne tilby håp. Følelsen av håpløshet er ikke ensbetydende med at det ikke er håp, så det at noe ser svart ut betyr ikke at det ikke kan lysne med tiden. Dessuten er noe av det viktigste når noen har det vanskelig, å anerkjenne at de har det vanskelig, fremfor å tilby en løsning eller si at det kommer til å gå bra. Dvs det er ikke feil å minne folk på at ting kan endre seg, men det er viktig å gi rom for å anerkjenne at tilstanden er det den er.
Til forsiden