Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

God oppdragelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

God oppdragelse

april 7 2012 - 01:07
Er ny her og det er ikke uten grunn jeg registrerte meg. En mann med familie og alt i livet, men er alltid redd, da mener jeg redd som i en nesten ulykke eller der en blir truet på livet. Dette er konstant, dette sammen med å være trist hele tiden og føle seg helt helt alene, har hyppige angstanfall, dette er slitsomt. Folk ville nok aldri trodd meg dersom jeg antydet dette, derfor overskriften god oppdragelse, ren stahet som holder meg oppe,
Jeg har ingen og dele dette med og tenkte kanskje noen her kunne utveksle noen tanker med. Går på rivotril på 6 året og det hjelper noe, men trenger å få gjort noe nå.
Avatar

Re: God oppdragelse

april 7 2012 - 15:51
Jeg har hatt det slik i perioder, da angsten er verst, det høres utrolig slitsomt ut å ha det slik hele tiden. å være redd tapper en for så mye energi.
Om du har gått på medisiner i 6 år og det kun hjelper til å dempe det litt, bør det muligens (om du ikke allerede har prøvd det) gjøres noe for å komme til bunns i hva som skaper denne redselen.

Jeg vil ikke si det er god oppdragelse som holder deg opp, men det viser at du ihvertfall er en sterk person.
For jeg mener at man ikke er en dårlig person eller har dårlig oppdragelse for at man ikke klarer å være sterk lengre.
Avatar

Re: God oppdragelse

april 7 2012 - 19:18
Takk for svar. Har vært inne i psykriatri og lege har ønsket innleggelse. Grunnet endring i arbeidet ble jeg kuttet ut og ønsket velkommen tilbake senere. De gav meg flere forskjellige diagnoser og testet meg opp og i mente, men de kom ingen vei og jeg følte at jeg irriterte psykolog og psykriater til tider. Snodig behandling, men de sa at jeg hadde latt det gått alt for langt og kom sent og at dette kom til å ta tid. Rart jeg så lett ble kuttet ut da? Har gått slik i ca 20 år og sliter mer og mer. Godt å dele litt, da jeg ikke har noen å dele dette med, har alltid klart meg selv og spiller heller skuespill.
Avatar

Re: God oppdragelse

april 7 2012 - 20:08
Det er nok det vi blir flinke til når vi sliter psykisk, det er ikke noe som blir godtatt å snakke om så man holder ting for seg selv og later som om alt er bra.
Avatar

Re: God oppdragelse

april 11 2012 - 23:07
Så slitsomt å ha det sånn.. Godt du har funnet veien inn hit, håper det kan gi deg noen svar eller i det minste en støtte.

Jeg hadde det også sånn i mange år, fra jeg var liten til jeg ble noenogtjue. Alltid redd, aldri avslappa. Når jeg trodde jeg slappa av så merka jeg at jeg holdt pusten.

Jeg har det ikke sånn lenger. Jeg vet ikke hvordan det skjedde, det var nok en kombinasjon. En kombinasjon av å tillate meg å føle det jeg følte (jeg hadde lagt lokk på masse, masse følelser), trene, bli sliten, ikke bare være oppe i mitt eget hode, men tilstede i kroppen (og på den måten få enda mer kontakt med følelsene som lå under.) Det ga meg noen pauser. Som ble større og større, etterhvert til timer og dager. Så uker.

Men det er min historie. Du vet best selv hva som ligger under for deg. Det er vel også kanskje selve jobben, å finne ut av det og jobbe gjennom det.

Og å slutte å spille. Å klare å slippe opp. Kanskje bare i det små klare å si til noen: Vet du hva: jeg er så redd.

Men det er vanskelig når man har spilt hele livet.


Avatar

Re: God oppdragelse

april 11 2012 - 23:09
Og: Send meg gjerne en melding hvis du vil prate om det.

Avatar

Re: God oppdragelse

april 12 2012 - 09:45
Takk for fint innlegg. hos meg blir det bare verre og verre.
Men håper å kunne bli kvitt det og ikke bare lære å leve med det. Men aner ikke hvordan og / eller hva jeg skal gjøre, foreløpig hjelper ingenting noe særlig:-(
Avatar

Re: God oppdragelse

april 12 2012 - 11:23
Jeg tror absolutt det går an å bli kvitt det. Man er ikke født sånn, man har "lært" det et sted. Og dermed går det også an å avlære. Det tror jeg veldig på.

Jeg tror det er viktig å bli bevisst hva man tenker. De fleste tankene våre er automatiske. Tankene kommer før følelsene og angsten, så hvis man får tak i hva man tenker og klarer å snu tankene, så vil angsten også forsvinne. Men det kan jo være litt av en jobb, når angsten har vært der hele livet. Hvor skal man begynne liksom? Jeg har vært der. Jeg kan bare si at: Det er mulig å komme ut av.

Jeg tror første bud er å være ærlig. Ikke skjule det. Snakk med noen. Og så prøve å få tak i kjernen. Hvilke tanker som ligger under, hva du tenker om deg selv og verden, og om det går an å se alternativt på de tankene.
Avatar

Re: God oppdragelse

april 12 2012 - 12:50
gode råd, men ser ikke hvordan jeg kan bli kvitt det og da tenker jeg spesielt på angsten.
Til forsiden