Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Gått på en smell. Hvordan holde håpet oppe?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Gått på en smell. Hvordan holde håpet oppe?

mars 12 2023 - 12:42
Jeg gikk i lang tid med høye skuldre, og med masse bekymringer. Da dette plutselig slapp fikk jeg en reaksjon med kvalme. Har nå vært kvalm i flere måneder. Kan ha noen gode dager på rad, men så kommer en ny runde med flere dager med kvalme på rad, hvor jeg ikke fungerer. Er sykemeldt grunnet det aktuelle.

Jeg blir så fortvila for hvert tilbakefall! Når jeg har flere gode dager på rad blir jeg optimistisk, og tenker at endelig er det kanskje over. Og da blir tilbakefallene ekstra vanskelige. Går til samtale med psykiatrisk sykepleier, men føler ikke jeg får så mye ut av det.

Jeg merker ikke at kvalmen er knyttet til spesielle situasjoner eller hendelser.

Noen som har gått på en smell med fysiske symptomer, og kommet ut av det? Sliter med å holde håpet oppe, og redd dette er den nye hverdagen for alltid. Jeg trenger å komme meg, for å kunne ta vare på barna mine, og etterhvert komme meg tilbake til jobb!

Avatar

Re: Gått på en smell. Hvordan holde håpet oppe?

mars 12 2023 - 13:41
Hei.

Jeg har ikke gått på samme smell, men jeg går til en kiropraktor som jeg leste også er spesielisert på folk med kvalmeproblemer. Jeg kan selv bli kvalm i perioder, og hoste/kaste opp mat jeg nettopp har spist. Og at det for meg er i forbindelse med mat og ikke hele dagen, og at det er i perioder der det skjer mye, mange følelser i spill og særlig når jeg prøver å gjøre noe som jeg har sett på som "umulig" tidligere.

Jeg ville egentlig bare tipse om at det går an å se etter en kiroprator som har greie på det, ettersom det tydeligvis er noen som har spesialisert seg på det.

Jeg har også ei venninne som slet med kvalme en lang periode, og fikk hjelp med det. Hun gikk i terapi, men jeg vet ikke nøyaktig hva som hjalp henne.
Avatar

Re: Gått på en smell. Hvordan holde håpet oppe?

mars 12 2023 - 14:57
Dersom det likevel skulle vise seg at det er eksterne årsaker som ligger til grunn, kan mindfullness eller lignende teknikker gjøre ting verre.
Avatar

Svar fra trådstarter

mars 12 2023 - 20:19
Takk for tips, om kiropraktor og mindfullness. Når jeg har de verste dagene er det umulig å gjøre noe annet enn å vri meg i senga, eventuelt litt bedre dager kan jeg sitte i sofaen.
På gode dager fungerer jeg nesten som normalt, men med litt utfordringer rundt det å få i meg mat og drikke.

Dette gjør at jeg ikke tørr å planlegge feks time til kiropraktor, i frykt for å ha en dårlig dag. Mindfullness vil heller ikke være aktuelt på de verste dagene. Men kan jo kanskje fungere forebyggende de gode dagene.

Hva mener du med at mindfullness nan gjøre det verre, Frikar-1?
Avatar

Re: Gått på en smell. Hvordan holde håpet oppe?

mars 12 2023 - 20:59
Mindfullness er et nyttig verktøy for dem som ikke har kontroll på egne følelser og tankeprosesser. Men det kan også gjøre ting verre fordi det tar fokuset bort fra ytre faktorer. Derfor bør også mulige ytre faktorer undersøkes grundig. Fjerner man disse ytre faktorene, vil de indre problemene forsvinne av seg selv, fordi det da er snakk om normale reaksjoner på unormale livshendelser.
Til forsiden