Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Full Stop Til Dagens Psykiatri

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Full Stop Til Dagens Psykiatri

aug 29 2016 - 13:26
Håper noen kan ta initiativ til å Demonstrere og få til dramatisk endring av dagens Psykiatri som består av Tvang, Maktmisbruk, Nedverdigende behandlinger, mobbing, trakassering, IQ testing, stempling, masse diagnostiseringer osv osv. Dagens Psykiatri Hjelper ikke folk men stempler og er syke etter å sette diagnoser og Sykeliggjør pasientene mer enn de er.

Håper noen kan være med til å ta inaktiv til å få til dramatisk endring av dagens Psykiatri?

Avatar

Re: Full Stop Til Dagens Psykiatri

april 2 2017 - 22:34
Jeg syns de burde sette seg ned med ett blant ark og lage psykisk helsevern på nytt fra grunnen av.
Avatar

Helt enig

april 3 2017 - 01:27
Etter å ha møtt psykiatrien i et par andre land så er jeg enig at det er på tide å se seg litt rundt. Landet med mest depressive folk i hele verden (i forhold til befolkningen selvsat) & en psykiatri som henger etter.
Er vel på tide å "innrømme" noen feil her og der.
Avatar

Psykiatri

april 7 2017 - 09:29
De tyngste og vanskeligste psykiatri diagnosene uttaler jeg meg ikke om her...

Var hjemme hos min mor som hadde telefonveiledning med en klient. Jeg hørte selvfølgelig ikke på samtalen. Det jeg hørte var en levende samtale der de både lo, gråt (klient) og viste medfølelse (terapeut) o.l. Min mor har opplevd litt av hvert selv noe hun benytter i terapien, Kanskje det gjør at hun likestiller seg med klienten? Kanskje hun unngår å sykeliggjøre pasienten?
Tenker på mine egne samtaler med psykolog (kanskje jeg var uheldig) som var preget av en terapeut som viste lite følelse. Hun spurte bare og skrev ned på blokken. Følte også at vi begynte på ny på vær time.

Jeg skal bli sykepleier, og prøver å finne ut hva jeg trives med og hva jeg ikke trives med? Men psykologi og mye som ennå er uvisst interesserer meg. Hva føler dere kan endres og hvordan ?
Avatar

Re: Full Stop Til Dagens Psykiatri

april 7 2017 - 11:25
For det første slutt å kall det psykiatri, få bort ett feilaktig fokus på psykisk sykdom. Jeg vil mene det ikke finnes. Enten er det fysisk sykdom i hjernen, eller så har en det normalt opp og nedturer, livskriser osv. Ellers så er man rett og slett forskjellig fra hverandre. Selv om det kan være lite nyttig i omgivelsene så er det ikke sykdom. Det er bare mer og mindre nyttig og det er hva en burde fokusere på.

Fokuser på psykisk helse.
Avatar

Anonym 14

april 7 2017 - 16:46
Stilig vinkling!
Beklager at jeg brukte ordet psykiatri i denne sammenhengen - det er fagspråk innen medisin - psykiatri betyr å forstå, utrede, behandle og forebygge psykiske lidelse.
Mange av diagnosene skyldes faktisk en endring i "substanser" i hjernen, men vi vet vel for lite om det enda... Helt enig i at mange reaksjoner er naturlige og helt forståelige i forhold til livshendelser. Det er for mye fokus på diagnoser, da det er en del av å kunne forstå mennesket (mener det fortsatt er feil). Liker ikke at vi setter mennesker i bås...

Hadde vært spennende og viktig å fokusere på psykisk helse og menneskets ressurser.
Avatar

Re: Full Stop Til Dagens Psykiatri

april 14 2017 - 15:01
"Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes."

"Før du diagnoserer deg med depresjon eller lav selvtillitt, gjør det klart at du ikke er rundt drittsekker."
Avatar

Veras123

april 14 2017 - 15:27
Hehe! Liker denne =) men det er nok bare deler av sannheten. En må også tenke på hva en selv utstråler...
Avatar

Re: Full Stop Til Dagens Psykiatri

april 14 2017 - 16:39
Jeg har opplevd både både veldig negative og veldig positive erfaringer innen psykisk helse. Det verste er når man møter de som ikke vet å ta en seriøst. Det førte i mitt tilfelle til at jeg rakk å bli så dårlig at jeg nesten lykkedes med et selvmordsforsøk og ble tvangsinnlagt med politi og elendighet. Det ville ikke skjedd om den psykologen jeg hadde da ikke hadde tatt meg seriøst da jeg sa jeg opplevde tidlige tegn p tilbakefall og instendig ba henne lese mestringsplanen min. Heldigvis har jeg en annen behandler nå, som gidder å høre etter og tåler å høre etter om jeg sier til henne at jeg ikke føler hun tar meg seriøst.

Men denne nevropsykologien... Den synes jeg de kan pelle seg til et varmere klima med. Er det noe som virkelig har fått meg til å føle meg (p)sykeliggjort, var da jeg ble så ettertrykkelig mast på av samme psykolog som ikke tok min bipolare lidelse seriøst (hun hadde spesialisering på rus, og kunne veldig mye om akkurat det, og bare det - sjokkerende lite utenom det). Men i alle fall tok jeg den utredningen - som jeg syntes var totalt jævlig å gjennomgå. De måtte jo lage en diagnose, for det er de pliktige til... Jeg har lest mye om denne, og kjenner meg virkelig ikke igjen i den. Jeg har to to gedigne feilkilder for disse nevrotestene. A: Jeg er sterkt synshemmet, og mange av de testene er svært visuelle. B: Jeg sliter med ekstrem prestasjonsangst. Jeg skalv derfor på hendene. Det klarte de å putte inn i en diagnose! Så man kan heller spørre seg om hva som er svake og sterke sider og hva man kan kalle sykt. Nevropsykologen kalte meg syk etter å ha kjørt testet meg i to økter og så snakket med meg i en time!!! Hvordan kan han ha grunnlag til å stille en diagnose? Jeg synes det er blitt alt for lett å stille diagnoser i dagens system.
Avatar

Re: Full Stop Til Dagens Psykiatri

april 17 2017 - 03:14
Kjekkas26: Er totalt enig og har lenge hatt et problem med psykiatrien, særlig grunnet den overdrevne masse-diagnostiseringen.
Men vil også nevne at psykologiens verden er veldig annerledes enn psykiatriens verden. Kognitive psykologer er hvert fall veldig bevisst på diagnostiserings-hysteriet som skjer i psykiatriens verden. (Og det er ikke så rart at det skjer, fordi psykiatere ser psykologiske sykdommer ut i fra et medisinsk ståsted, og ikke et psykologisk ståsted; så naturligvis vil de skape mange nye diagnoser for hver enkelte forskjell de finner hos et menneske, istedenfor å se etter et helhetlig psykologisk mønster, eller å se etter normaliteter framfor rariteter.)
Til forsiden