Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fritt valg av behandlingssted så lenge du ikkje e psykisk syk..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fritt valg av behandlingssted så lenge du ikkje e psykisk syk..

sep 30 2010 - 01:47
Eg var i den situasjonen at eg etter veldig lang tid der eg nektet å ta imot hjelp på noen måte, virkelig innså at eg trengte hjelp, og søkte hjelp. Så fikk bestilt psykolog hjelp gjennom fastlege, men det vi ikkje visste var at siden eg da fortsatt hadde adressen min i et annet fylke, der foreldrene mine bor. Så hadde eg ikkje rett på psykolog hjelp eller noen annen form for psykiatri tjeneste i det fylket eg oppholdt meg i. Var jo helt sikker på at vi hadde fritt sykehusvalg osv. i landet. Det trodde legen også, og han hadde først henvist meg til en psykolog, men tok så lang tid å få svar at eg oppsøkte fastlegen igjen, denne gangen var mine foreldre med, siden eg på det tidspunktet var så langt nede at eg ikkje var sikker på om eg kom til å holde ut lenger, og orket nesten ikkje å snakke med folk i det heletatt.. Ble deretter henvist til psykiater på legevakten, og der såg det ut som om eg skulle få hjelpen eg trengte. Han snakket med meg i ca. en time og fant ut at det var lurt å sette opp en hastetime hos psykolog over helgen siden dette var en fredag.. så eg hadde fått time mandag klokken 12 og han skulle bare fikse papirene da han såg at eg hadde adresse i et annet fylke!
Det var då eg fikk beskjeden: Kan dessverre ikkje hjelpe deg, du har egentlig ingenting her å gjøre. Vil du ha hjelp må du reise til hjem-fylket ditt eller du kan melde flytting og da vil det være registrert hos oss iløpet av en ukes tid, og da kan du komme inn igjen og kanskje du kan få en time.. Men skulle få noen piller å sove på siden eg var så uheldig, og siden eg ikkje hadde sovet mer enn 2 timer på 3 døgn..

Ble kjørt hjem enda mer nedfor enn når eg kom inn der, men meldte flytting med en gang eg kom hjem og purret hver dag på at det skulle ligge i systemet. Var ganske uaktuelt for meg å reise til hjemfylket mitt for behandling siden det da ville være snakk om minst 3 timer reising hver vei, selv om eg hadde vært hos mine foreldre, siden de bor avsides.. Uken etter klarte eg ikkje vente på hjelp lenger, så tok en overdose på piller blandet med alkohol, uten å ha sjekket opp om de var farlig nok eller ka de førte til.. satset heftig på kvantitet i forhold til kvalitet. Min bror hørte mye bråk så han våknet av dette, og fant meg på gulvet vedsiden av en knust flaske. Han ringte ambulanse og eg ble kjørt på legevakten, for så å bli sendt rett på akutten på sykehuset.. våknet dagen etter, husket lite eller ingenting. men fikk etter litt snakk med forskjellige behandlere osv. time hos psykolog dagen etter... nå hadde det gått 3 måneder siden eg ba på mine knær om hjelp, og først når eg endte på sykehus av overdose fikk eg hjelp..

syns de burde informere bedre om reglene for psykisk helsetjeneste, tok 2 måneder og 3 uker fra eg søkte hjelp til eg fikk vite at eg ikkje hadde rett på hjelp der eg søkte hjelp... syns det e for gale, og da hadde eg vært i snakk med en god del folk for å få den hjelpen eg trengte uten at noen av de visste om disse reglene..
Til forsiden