Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fremtiden

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fremtiden

sep 17 2019 - 19:36
De fleste har litt arbeidsevne, og best av å være en del av arbeidslivet og samfunnet. Hvis de vil (noe de fleste gjør).

Dagens arbeidsliv er hardt. Det blir stadig større krav til hver arbeidsdager, akkurat som det skal spares overalt ellers, profitt/besparelser er målet.

Jeg mener det er feil at man enten må stå i fulle stillinger, eller så er alternativet skroting (enten A-trygd (uføretrygd) eller B-trygd (sosialhjelp)).

Da er løsningen et liberalt arbeidsmarked + universell borgerlønn (ev. negativ inntektsskatt).

Dette er ikke det samme som økonomisk stønad som det så fint heter i dag (sosialen), hvor man nektes eiendom. Det er klart at det å nekte folk å spare penger og å ta opp boliglån gjør at færre får muligheten til å eie sitt eget hjem, og at dette har en selvforsterkende effekt på boligmarkedet, eiendomssalg som utleie priser.

Sosialhjelp krever også et omfattende system for forvaltning og kontrollverk, som kostnadene kunne vært brukt direkte på velferd.

Problemet med negativ inntektsskatt er at det ikke er noe økonomisk insentiv til å ha den laveste årslønnen (som er sum utbetalt fra det offentlige). Med borgerlønn unngår man dette problemet.
Til forsiden