Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fremtiden/utdanning

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fremtiden/utdanning

nov 16 2018 - 16:50
Hei. Jeg er en jente på 21 år som flyttet til Oslo høsten 2017 hvor jeg begynte å studere. Har funnet ut den siste tiden at dette ikke var helt for meg. Problemet er at jeg ikke vet hva jeg vil bli og hva jeg nå skal gjøre. Dette er vanskelig for meg tross for min unge alder og jeg føler meg helt håpløs...
Har du tips, råd, samme problem eller bare vil snakke, ta gjerne kontakt! :)
Avatar

Re: Fremtiden/utdanning

nov 16 2018 - 17:42
Du er nok langt fra håpløs!

Det du erfarer nå er viktig livskunnskap. Du kan tenke på din erfaring med deg selv nå som at du har såpass god kontakt med deg selv at du klarer å kjenne på følelsene du står i.

Du har allerde investert litt over ett år med studiekostnader, så tenk deg om det å slutte er fornuftig eller ikke. En kan høre om at mange ender opp med å arbeide med noe helt annet enn de er utdannet til, så det er ikke sikkert at utdanningen du har begynt på er bortkastet likevel. Og det finnes så mange måter å kombinere utdanningsløp på i dag, at det kan hende du vil finne at du kan bruke dine allerede tilbakelagte studiepoeng som grunnlag for noe som spiller på lag med dine innerste ønsker når disse blir klarere for deg.

En kan søke permisjon fra et studie. Noen finner ut mer om egne ønsker ved å jobbe en stund i stedet for å studere. Mange studiesteder tilbyr også utvekslingsopphold der du kan ta deler av studiet i utlandet. Dette kan gi viktig livserfaring som gjør at du muligens finner mer ut av hva du vil.

Antar at det på studiestedet ditt finnes ansatte som er profesjonelle i å veilede studenter, for det er helt sikkert et ikke uvanlig fenomen å få denne tvilen du kjenner på nå. Hva med å spørre litt om noe sånt finnes? De bør kunne fortelle deg litt om hvilke muligheter du har. Det finnes så mange yrker som vi ikke hører så mye om, som kan være spennende å arbeide med og som det er godt marked for.

Avatar

Re: Fremtiden/utdanning

nov 17 2018 - 08:50
Oi, tusen takk for oppmuntrende og beroligende kommentar. Det er så lett å bli sittende i sine egne tanker og føle at ingen ting stemmer...
Jeg har nå tatt kontakt med studiestedet og håper på å få veiledning om hva jeg kan gjøre videre.
Avatar

Re: Fremtiden/utdanning

nov 17 2018 - 11:02
Så hyggelig å høre, lykke til!
Til forsiden