Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Framtiden

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Framtiden

nov 29 2018 - 01:34
Jeg har så mange tanker hva angår framtiden og da jeg ikke har noen vennekrets brenner jeg liksom inne med tanker om hva som vil skje eller ikke skje for den saks skyld i framtiden. Det er jo "klassisk" at når man er deprimert absorberer negative uttalelser om natur katastrofer og profetier om verdens undergang m.m.

Jeg er en mann på 45 år som har jobbet hele livet og liker å skape ting, altså bygge eller jobbe for å betale gjeld slik at mine 2 barn har en sikrere fremtid. Nå etter FN rapporter om at vi har "kniven på strupen" med å mer enn halvere utslipp på 12 år og ingen som har troen på dette så mister man motet rett og slett! En ting er å gjøre tiltak i lille Norge, men når man vet at kontinentet Afrika og land som Kina/India med over 1 MILLIARD innbyggere ikke har tenkt å gjøre så mye så må man lure ……. Ellers så er det dette vanvittige trykket på Europa som alle fra midt østen og Afrika vil til …. Det sier seg selv at dette går ikke. Noen forveksler slike uttalelser med "fremmedhat", men disse personene virker å ha liten virkelighetssans har jeg inntrykk av!


Jeg mister helt motet oppi dette og da gjerne mest på mine barns vegne. Er det vits i å anstrenge seg noe mer eller skal man bare drite i alt...….
Avatar

Re: Framtiden

nov 29 2018 - 03:46
- "Ellers så er det dette vanvittige trykket på Europa som alle fra midt østen og Afrika vil til …. Det sier seg selv at dette går ikke.
Noen forveksler slike uttalelser med 'fremmedhat', men disse personene virker å ha liten virkelighetssans har jeg inntrykk av!"

Enig. Man trenger ikke å være rasist bare fordi man forstår at det er noe som heter "for mange".- "Er det vits i å anstrenge seg noe mer eller skal man bare drite i alt...…."

Det er et spørsmål jeg slet mye med selv vedrørende andre temaer...

Det jeg erfarte var at en av nøklene til å mestre livet (som de aller fleste av oss sliter med, inkludert meg selv) er å akseptere den brutale virkeligheten slik den faktisk er, istedenfor å forsøke og tvinge sin egen rosemalte ideologi på virkeligheten (som aldri fungerer, fordi virkeligheten er virkeligheten). Med andre ord, å være realist.

Derfor er det nyttig å innse og akseptere at verdenen faktisk er et fucka sted - og at den fundamentalt sett alltid kommer til å være det, fordi mennesker er mennesker.
Med andre ord: Å virkelig akseptere at denne planeten ikke er en ideell verden, og at den aldri kommer til å bli det.

Men samtidig kan man alltids forsøke å KJEMPE/BIDRA til en bedre verden - men uten å egentlig FORVENTE noe særlig bedring (selv om jeg forstår at denne innstillingen høres paradoksal ut). Det handler altså om å innse at det bare er så så mye man kan gjøre, og at man er maktesløs utover dette.
Hvis man derimot forventer mer bedring i verden enn hva som er realistisk mulig å oppnå, vil man bare ende opp skuffet og fortvilet over verden (slik jeg selv har blitt mange ganger).

Resultatet av denne "aksepterende & forventningsløse" tilnærmingen til verdenen er at man forsøker å bidra til en bedre verden, men at man ikke blir overrasket og motløs hvis man ser at innsatsen ens ikke hjelper noe særlig (fordi man som sagt forventet det hele tiden). Det er som at man håper på det beste, men forventer det verste - fordi man er realist.

Med andre ord: Ja, det ER vits i å anstrenge seg NOE for hva enn man kjemper for, fordi ens innsats KAN bidra til å forbedre verden. Men man bør ikke være såpass optimist/idealist at man mister kontakt med virkeligheten/med hva som faktisk er realistisk mulig å oppnå i verden, og hva som faktisk ikke er realistisk mulig å oppnå i verden. Det handler med andre ord om å ha en balansert tilnærming til verden.

En av de største årsakene til menneskers emosjonelle plager i livet, er at de forveksler hvordan virkeligheten FAKTISK er, med hvordan de selv VIL at virkeligheten skal være. De aksepterer ikke realitetenes tilstand; de slåss mot dem.
Avatar

Re: Framtiden

nov 29 2018 - 22:46
"Det er som at man håper på det beste, men forventer det verste - fordi man er realist." ….. takker for den. Det er vel egentlig kjernen til problemet.
Avatar

Re: Framtiden

des 30 2018 - 00:19
Takk "Rogajente". Nyhetene prøver jeg å styre klar. Jeg var sammen med en jente for noen år siden som ikke så noen nyheter. Jeg spurte hvorfor hun ikke brydde seg om å se nyhetene hvor hun sa "jeg kan ikke gjøre noe med det likevel og så har jeg det mye bedre med meg selv uten verden byrder på mine skuldre". Mye sant i dette. men så har man flere som poster på sosiale medier og det slipper man liksom ikke unna. Nå i julen har jeg hatt det svært vanskelig og det har jeg bare tatt et ord som har ført meg inn i en TUNG depresjon. Det er vel barna som har holdt liv i meg rett og slett.....
Avatar

Se " dont panic av hans rosling"

des 30 2018 - 00:41
..viser den til 10 klassinger på ungdomskolen .i tema befolkingsvekst og verdens fattigdom . ( jeg jobber på ungdimsskole)
Avatar

Re: Framtiden

jan 4 2019 - 15:43
Du får begynne å "preppe" da... er å bygge noe det og...
Avatar

Re: Framtiden

jan 7 2019 - 17:12
"Grepa"..... tenker det er bedre og slappe av og nyte den siste tiden og bare gjør ende på det når den tid kommer, men det er en belastning å tenke på det !
Til forsiden