Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fra angst - Til sterk, 19 år jente

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fra angst - Til sterk, 19 år jente

okt 29 2014 - 04:50
Hei folkens! Jeg er ei jente på 19 år som følte for å fortelle kort om livet mitt og hvordan det ble fikset.

Jeg hadde sosial angst fra jeg var 14-18 år. Jeg kunne ikke se andre personer inn i øynene, jeg ble fort nervøs i flere situasjoner og jeg slet med depresjoner pga. min sosiale angst. Jeg skalv i flere tilfeller og måtte bare forlate steder, heriblant vanlig butikker som Kiwi. Snakke med gutter var helt umulig.. jeg har alltid fått vite av andre at jeg ser greit ut, men den sosiale angsten min sperret meg, selvtilliten ble dratt ned pga. den.

For 4-5mnder siden tok jeg et valg: Jeg ville bli en "normal" person. En veninne av meg hadde snakket om denne jevnaldrende gutten (19), som skulle være morsom, snill, seriøs og egentlig alt positivt. "Han er flink til å hjelpe" sa hun. Jeg valgte å stole på henne, noe jeg ikke angrer på. Jeg sendte han enkelt og greit en e-mail, og på kvelden var vi i gang med å snakke. Han var så uvirkelig på så mange fantastiske måter! Jeg er fra Oslo og det var han og. Jeg visste at for at han skulle hjelpe meg mest mulig måtte vi møtes, han presset meg litt til å holde samtaler gående, men nå syns jeg det bare var positivt gjort av han. Han endret meg helt, hjalp meg og ga meg en ny start. Jeg har fått meg kjæreste, takket være han.
Han har visst hjulpet mange gutter og jenter, og vil ikke ha noe til gjengjeld. Jeg spurte han "Hvor mange har du hjulpet?" og han svarte noe som: "Antallet er ikke viktig. Det som er viktig er at vi begge kan avslutte dagen med et smil. Du blir sterkere."
De ordene der sitter i meg. Jeg føler meg sterkest nå.

Han fikk meg til å endre meg helt som person. Jeg ble en egen versjon av det han lærte meg. Flere timer snakket vi om forskjellige temaer, ikke bare problemene mine. Vi skrivde på Skype og det funket helt fint. Han fikk meg til å le flere ganger, og jeg gledet meg faktisk til å komme hjem og få snakket med han. Ang. problemene mine gikk vi sakte frem med hvordan vi skulle takle dem. Metodene hans var så greie og litt utenom det vanlige. Jeg har gått på BUP i noen år, men han her hjalp mer enn dem der.

Til dere andre der ute, uansett problemer, ikke gi opp håpet. Det finnes personer, gutter og jenter, som er som han. Som virkelig bryr seg, setter av tid og er til en stor hjelp. Når man først finner den hjelpen, går man videre og man dytter seg selv fremover og takler alt. Jeg vet dere vil klare det, jeg klarte det :)

DenTredje, Jente19 Oslo
Avatar

Hei, DenTredje :)

okt 29 2014 - 11:51
Så utrolig fint å høre! Gleder meg stort at du er så positiv til utviklingen din :) dette viser jo hvor mye en enkel person kan hjelpe andre, bare ved å ta seg tid og snakke regelmessig. Det jeg syns er litt morsomt er at jeg tror jeg vet hvem du snakker om :) glad på dine vegne for at du har blitt den nye personen du er i dag. Til andre som kanskje leser dette, så vil dem se at det finnes gode løsninger på å komme seg videre. Håper de som leser ser på innlegget ditt som noe veldig godt og har en tanke i bakhodet om at det vil ordne seg til slutt!
Til forsiden