Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Forfalskning av pasientjournaler

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Forfalskning av pasientjournaler

april 20 2021 - 13:37
Med forfalsking av pasientjournaler mener jeg at f.eks. at pasientens uttalelser i behandlingssituasjonen blir reformulert på en slik måte at meningsinnholdet endres, eller at relevante komparentopplysninger utelates helt fra journalene, slik at fagpersoner i det videre behandlingsløpet får en ufullstendig eller uriktig forståelse av pasientens problemstillinger.

Er det flere som har opplevd dette?
Avatar

Hei

april 20 2021 - 13:49
Frikar anmeld dem til høyere krefter.Det bør jo ikke være vanskelig det er bare å si hadde du turt å si det ute til meg hadde du turt å si det.De kan faktisk skrive hva de vil om deg dessverre er det slik Det blir vel kalt deres egen vurdering av en.
Avatar

Re: Forfalskning av pasientjournaler

april 20 2021 - 13:54
Takk for svar, men nå trenger jeg bare å finne ut hvor vanlig dette er. Løsningen er forøvrig å bruke lydopptaker i behandlingssituasjonen, slik at man har beviser.
Avatar

Frikar

april 20 2021 - 14:02
Da er du fort så stemplet av behandleren hvis du vil ta opp men da må du gjøre det så ingen vet.Det er vel vanlig det da.Du er i behandling blir vurdert de skriver slik de tolker en selv om du er uenig i det dem skriver så er det slik de vurderer en.Dette er veldig vanlig.
Avatar

Re: Forfalskning av pasientjournaler

april 21 2021 - 10:27
Nei, hele poenget er jo at behandler skal vite at samtalen blir tatt opp, slik at pasienten i ettertid kan kontrollere at h*n er riktig sitert og at alle relevante saksopplysninger er kommet med i journalen. Det har ingenting med å bli "stemplet" å gjøre.
Avatar

Hei

april 21 2021 - 12:58
Tror ingen sv dem kaller det forfalskning men bruker vel ordet vurdering.Noen ganger kan ting også misforstås men hvis det skjer så må behandlere skjønne det er misforståelse og ikke bare skrive.journal følger med en hele livet.Slike feil kan påvirke ting.Haha gjett om behandleren hadde følt seg ubehagelig hvis dem vet at de blir tatt opp.Kanskje vært enda hyggeligere.hahs.Men tror ikke det er lov å ta opp i timen jeg da.
Avatar

Re: Forfalskning av pasientjournaler

april 21 2021 - 18:39
Rene faktaopplysninger skal kun gjengis så presist som mulig uten noen fortolkning eller vurdering. Og jeg kaller det forfalskning når mine uttalelser ble omformulert slik at meningsinnholdet ble endret, og prøvesvarene som ikke bekreftet antatt diagnose ble utelatt fra journalen.
Avatar

Ok

april 21 2021 - 18:43
Skjønner frikar.Men har du klaget på dette.Det er aldri greit å oppleve slikt.Dessverre gjør mange det i dag.Du burde ha klaget på dette
Avatar

Re: Forfalskning av pasientjournaler

april 21 2021 - 18:47
Det jeg vil finne ut av er _hvor mange_ som har opplevd dette.
Avatar

Hmm

april 21 2021 - 20:28
Pasientombudet vet sikkert en del om dette da Frikar.Går an å ringe dem.
Avatar

Re: Forfalskning av pasientjournaler

april 21 2021 - 21:35
Nei, de har ikke oversikt over slikt, fordi dette er noe som går under radaren. Har snakket med dem allerede.
Avatar

Huff

april 21 2021 - 22:00
Frikar da blir det vanskelig når ikke pasientombudet har oversikt over slikt og de har jo tett kontakt både med dps og helsetilsynet.
Avatar

Re: Forfalskning av pasientjournaler

april 21 2021 - 22:27
Ja, det er derfor vi som er brukere av helsetjenestene må dokumentere og kartlegge slike ting selv. Det er faktisk veldig mye det ikke finnes oversikt over i helsevesenet, eller som blir mangelfullt registrert. F.eks. så blir ikke diagnosestatistikken korrigert bakover i tid når det viser seg at en diagnose var feil i utgangspunktet. (kilde: Statistisk sentralbyrå) Det betyr at diagnosestatistikkene ikke representerer det reélle sykdomsbildet i befolkningen, bare hvilke diagnoser som er satt.
Avatar

Hmm

april 22 2021 - 21:15
Du har rett i mye av det du sier men vi pasienter blir jo også lett sårbare på det der.Man er jo også avhengige av hjelp man får så mange blir veldig sårbare på det der og mange ønsker ikke alltid å vite alt som står der heller da man fort kan føle seg krenket av ting som står der.
Til forsiden