Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Forelsket i psykologen, hjelp!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Forelsket i psykologen, hjelp!

des 9 2016 - 00:44
Andre enn meg som har erfaring med å være forelsket i psykologen? Går det over?
Avatar

Re: Forelsket i psykologen

des 9 2016 - 00:52
Hehe, ja..
Det er en litt rar greie da, men det er veldig lett å få en følelse av forelskelse mot psykolog, psykiater eller andre man går til samtale hos.
Tror det har noe med at de bryr seg, hører på deg og har fokuset rettet mot deg hele timen - det er naturlig for oss mennesker å like det.
Mitt mancrush er legen jeg har gått til behandling hos - og jeg er mann selv.
Har foreløpig ikke gått over, men har lært meg å like følelsen.. Det gjør det på en måte lettere å gå til timen og det er en god følelse i en depresjon.
Avatar

Re: Forelsket i psykologen, hjelp!

des 9 2016 - 01:17
Takk for svar :-) Ja er jo en god følelse. Men det gjør meg veldig anspent under timene. For syns det er skummelt å føle meg forelsket, når det ikke er en potensiel kjæreste. Blir en sånn håpløs forelskelse. Opplevde du det ukomfortabelt til å begynne med? Siden du skriver at du har lært å like følelsen.
Avatar

Re: Forelsket i psykologen, hjelp!

des 9 2016 - 07:38
Skjønner det veldig godt! Det er jo slik at det aldri vil bli noe mer enn det det er i dag, og på den måten er det jo en håpløs forelskelse. Det litt dumme er jo at det ikke er så greit å gå rundt å ha et crush på legen sin, når man egentlig skal ha det på en annen..

Til å begynne med var det kjempeukomfortabelt. Jeg lurte jo liksom på hvorfor jeg følte på det på den måten.. Skjønte etterhvert at det handler om at jeg faktisk har fått en veldig god relasjon til min behandler. Noe av grunnen kan også være hans personlighet, der han virkelig er med i timene, og kan si ifra om ting og også på en måte "terge" meg litt dersom det passer sånn.
Men så er det også noe med at det er lettere for meg å gå på timen når jeg føler det ligger noe positivt i det, og det er kanskje det utgangspunktet som i hovedsak gjør at jeg har lært meg å like det :)
Avatar

Re: Forelsket i psykologen, hjelp!

des 9 2016 - 11:20
Takk for det du deler. Hjelper litt å ikke føle meg helt alene i å være i en slik situasjon. Jeg er singel så slipper akkurat den utfordringen. Men ja ikke lett når man ikke bare kan trykke på en knapp å skru av følelsene. Håper jeg kan klare å kjenne på de positive følelsene, uten å bli så deppa etterpå. Selv om jeg har fortalt psykologen om følelsene jeg har for ham. Så er det fortsatt vanskelig. Føler at det bare gjør meg sykere akkurat nå.. Flere ganger har jeg lurt på om jeg burde slutte å gå til han. Men så vet jeg at det vil være skikkelig vondt å miste en så god psykolog som betyr mye for meg.
Avatar

Re: Forelsket i psykologen, hjelp!

des 9 2016 - 16:59
Ingen problemer - er jo derfor dette forumet finnes! :) Håper det er greit om jeg svarer litt, og spør litt samtidig!
Jeg har tidligere spurt Klara Klok om det samme spørsmålet, de fikk endret det litt for min del.
Dessverre nytter det ikke å trykke på en knapp nei, da hadde ikke jeg vært deprimert lengre ;)

Det jeg prøvde å få fram, som jeg ikke klarte i dag tidlig:
Lær deg å tenke at de følelsene du sitter med faktisk betyr at du har en psykolog som passer for deg - og sett pris på det, det tok lang tid før jeg fant min lege.

Om du skal slutte å gå til ham eller ikke må du nesten vurdere selv, men jeg håper for din del at du virkelig vurderer det nøye. Som nevnt kan det gå tid før du finner en ny psykolog du har kjemi med.
Spør deg selv hva det er som gjør at du får disse følelsene for han, og hva det er som gjør at du liker han. Kanskje finner du ut at det er fordi han er en god lytter som forstår deg og gir deg tid, kanskje finner du ut at det faktisk er en fysisk tiltrekning - det hjalp i alle fall meg med å forstå mine følelser.
Hvordan reagerte han da du fortalte han hva du føler for han?
Avatar

Re: Forelsket i psykologen, hjelp!

des 9 2016 - 17:54
Godt med noen råd :-) Han tok det veldig fint. Han nevnte også noe av det du skriver. Sa at det egentlig er et bra utgangspunkt for terapien. Det betyr jo at det er en kjemi der. Og at vi kunne prøve på å snakke om de følelsene for å finne ut av hvorfor jeg føler det sånn.

Men det er utrolig vanskelig! Får angst av mine egne følelser. Men jeg håper det kan bli lettere snart. At jeg tørr å snakke mer om det. Jeg kan vertfall prøve på å spørre meg selv som du skriver.
Avatar

Re: Forelsket i psykologen, hjelp!

des 10 2016 - 17:25
Godt for meg også å se at det ikke bare er meg som har kjent på de følelsene, så det er gjensidig nytte!
Jeg har aldri fortalt legen min hva jeg føler og tenker om han, men kan kanskje vurdere det etter å ha lest om dine erfaringer med å være åpen om det. Samtidig er det jo en forskjell på lege og psykolog - legen min kan jo måtte gjøre andre undersøkelser som fort blir kleint da..

Hva er det som gjør at du får angst av dine egne tanker? Er det usikkerheten på hva som kommer til å skje, og hvordan det kommer til å gå?
Kan hende det er lurt å snakke med noen andre enn psykologen din om det også. Prøv eks. Chatten her på sidetmedord. Nå vet jeg ikke hvor gammel du er, men Klara Klok, ungdomstelefonen, sex og samfunn osv. Kan alle være nyttige å snakke med.
Til forsiden