Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Foreldre med psykiske sykdommer, hvordan er det for barna deres?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Foreldre med psykiske sykdommer, hvordan er det for barna deres?

aug 9 2017 - 17:32
Kan en som har borderline personlighetsforstyrrelse ha barn?

Vil barnet få all omsorgen, bli sett og hørt som barnet trenger med forelder som har borderline personlighetsforstyrrelse?
Avatar

Hei!

sep 19 2017 - 13:35
Godt spørsmål... Kanskje? Hvis du er veldig, veldig bevisst på din væremåte. Hvis du kan være oppmerksom på hvilke faresignaler som dukker opp før du "klikker". Ellers ville jeg sagt nei. Eksen min fikk den diagnosen. Den passet perfekt og jeg bl.a fikk forståelse. Så skjønte han at den diagnosen er en alvorlig diagnose ift omsorgsevne. Han skaffet seg ny psykolog og endret diagnosen. Leste seg opp om ptsd og fikk "symptomer" deretter.
Etter han fikk ny diagnose nektet han for at han var ustabil og argumenterte med at profesjonelle psykologer vfjernet diagnosen.
En dag stakk han av, ruset seg i 6 mnd før han kom tilbake. Han har omsorgen for en liten gutt alene. Barnevernet tok ikke omsorgen fordi han hadde "bare" et tilbakefall pga ptsd. Han skaper en ustabil tilværelse for alle rundt seg hele tiden. Han kunne nok blitt bra nok hvis han hadde tatt imot hjelp og hatt selvinnsikt på hva han sliter med. Muligens medisiner som kan roe impulsene. Han er også impulsiv mtp sex og penger. Gjelden stiger og han klarer ikke stå i et forhold.
Hva tenker du? Har du ustabil pf og har barn?
Avatar

Hei

sep 20 2017 - 14:08
Jeg kjenner bare en person med den diagnosen og vedkommende skårer også høyt på narcissime skalan, så kan ikke uttale meg generelt om de med den diagnosen.

Har vedkommende du har i tankene god evne til empati? Uten det syns jeg ikke man bør bli foreldre. Problemet er kanskje at personer med dårlig empati har dårlig innsikt i det selv og kan fremstå som hyggelige utad(covert narcissister) og i starten av et forhold.

Har vedkommende overskudd til å sette omsorgen for et barn foran seg selv? Barn krever veldig mye og selv den tålmodigste kan bli frustrert.

Har vedkommende evne til å utsette egne behov til fordel for barnet?

Har vedkommende kontroll på sinnet sitt? Barn har ikke godt av å se foreldrene sine sinte/ rasende stadig vekk. Kontroll på hva man sier i barnas påhør(som en hovedregel, ingen er perfekte)?

Har vedkommende god nok struktur i hverdagen? Det er mye å følge opp.

Har vedkommende en trygg og sterk partner og et støttende nettverk?

Bare noen generelle tanker rundt temaet.

Til forsiden