Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Forbanna sliten

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Forbanna sliten

nov 22 2018 - 10:24
Jeg har lyst til å kaldkvele den nye naboen over meg, som aldri blir ferdig med å pusse opp.

Det bråker noe så inni svarte granskauen over rommet mitt, med buldring og hamring og saging og den mest irriterende dirrelyden som kommer fra et bestemt sted i taket, som jeg frykter er permanent fordi jeg tidligere trodde den kom av et møbel som ikke sto stødig hos de gamle naboene, men den er jo der fortsatt og nå hører jeg den enda sterkere enn noen gang.

Grunnen til at jeg klikker innvendig, er at jeg har stort behov for ro grunnet kronisk sykdom som tar nesten alle mine krefter, og nå har det holdt på der oppe i sikkert to måneder og jeg holder ikke ut. Jeg spurte han sist han var innom for å sjekke noe via badet våres, om hvor lenge igjen til det var over, og han svarte 'sikkert snart'.
Det er ingenting som provoserer meg mer enn mennesker som åpenbart ikke kunne brydd seg mindre.

I starten trodde jeg han faktisk ville vise hensyn fordi han spurte oss når det passa best å bråke, og jeg trodde han faktisk ville følge opp, men neida, det viste seg at han ikke kunne garantere noe. Og det holder ofte på hele uka inkludert lørdag.

Jeg har tenkt flere ganger at jeg skal skrive en notis for å spørre, men jeg bare gir opp fordi det ikke vil gjøre noen praktisk forskjell. Han bryr seg åpenbart ikke om å informere om hvor langt tidsrom det er snakk om i utgangspunktet, og jeg stoler ikke på at han vil kunne gi meg et svar jeg kan stole på. Mao, jeg orker ikke utsette meg for skuffelsen over andres begrensede evne til å vise hensyn, en gang til.

Det verste er at det skal bli buss for trikk igjen her i området. Trafikken fra hovedveien rett utenfor er generelt levelig nok, men bussene ender opp med å stå og dure i gata rett her nede, og det er et helvete. Jeg føler meg bare så invadert fra alle kanter at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Det er ikke som om jeg kan flytte et roligere sted heller, fordi jeg har begrensede midler til å finne et bosted som dekker mine mest avgjørende behov.

Jeg er bare så dritt lei av at sykdommen skal gjøre alt så vanskelig for meg.
Avatar

Re: Forbanna sliten

nov 22 2018 - 12:21
Må si at jeg føler med deg!

Støy er en type forurensing som er utrolig plagsom, og særlig når du er i en situasjon hvor du mest av alt trenger ro. Vil det likevel kunne hjelpe deg å sette på musikk når støyen starter?
Avatar

Re: Forbanna sliten

nov 22 2018 - 21:23
Takk for svar.

Det hjelper lite å spille musikk i tillegg, med mindre du tenkte på å spille det rett i ørene, men det er jeg ikke så glad i.

Nå har jeg sovet hele dagen for å kompensere, som egentlig er noe dritt, men det er i det minste rolig på natta.
Avatar

Re: Forbanna sliten

nov 23 2018 - 01:25
Føler med deg jeg og... Har du prøvd å bruke svært dempende ørepropper? Ganske sikker på at det ville tatt knekken på den verste støyen i hvert fall, hvis du bruker ørepropper som er gode nok... Man blir fort vant til å gå med dem også, så det å bruke dem bør ikke være noe problem.

For å prøve og snu støyen til noe litt mer "positivt": Desto mer tid naboen din bruker på å lage støy per dag, desto lengre i prosessen kommer han, og desto kjappere blir han ferdig... (Får bare håpe at han ikke finner på å lage noe nytt med en gang han er ferdig med det nåværende prosjektet sitt.)
Avatar

Re: Forbanna sliten

nov 23 2018 - 11:28
Takk.

Har ikke prøvd, nei. Hadde ikke regna med at det ville vare så lenge. Dvs noen dager er roligere enn andre, og det varierer også hvor mye det bråker/hvor i leiligheten det høres best, så jeg tenker liksom at det kanskje har gitt seg hver gang det stilner noe, men det er jo uutholdelig totalt sett, når det først setter i gang rett over rommet mitt igjen. Og det er upraktisk å fjerne all lyd helt også, når jeg foretrekker å kunne høre lyden fra serier o.l. jeg spiller av på dataen og ser på fra sofaen et stykke unna, men jeg skal på clas ohslon i dag og ta med meg et billig hørselsvern. Det er kanskje bedre enn ikkeno.

Avatar

Re: Forbanna sliten

nov 23 2018 - 11:30
I tillegg fikk jeg endelig til å formulere en notis uten å miste besinnelsen underveis! (Som var et problem da jeg prøvde i går).
Jeg gir det et forsøk i håp om at han faktisk tar det på alvor og at det vil gjøre det lettere for psyken å ha noe konkret å forholde meg til.
Avatar

Re: Forbanna sliten

nov 23 2018 - 16:15
Bra for deg! Forstår også godt at ørepropper/hørselsvern ikke er optimalt, med tanke på å kunne leve normalt og se på serier o.l. uten noe problem. Men det er fortsatt bedre enn å måtte lide deg gjennom påkjenningen av støyen...

Kanskje du også får brukt tiden mer produktivt når du ikke har mulighet til å se på serier o.l.? F.eks. ved å lese bøker og fordype deg i emner? Fra et reint praktisk ståsted så er det jo uansett en mye bedre bruk av tid enn å se på serier, siden det utvider kunnskapen din om ting (selv om det kanskje ikke er like gøy/underholdende som det å se på serier).
Avatar

Re: Forbanna sliten

nov 23 2018 - 16:39
Vel, jeg ser hovedsakelig på serier fordi det er en lettfordøyelig måte å distrahere meg fra konstant smerte på, ikke fordi det egentlig er så gøy. Jeg har faktisk slutta å lese bøker, både pga begrensa fokus og motivasjon. Den medfølgende depresjonen tar dessverre kål på det meste av tiltakslyst.
Avatar

Re: Forbanna sliten

nov 23 2018 - 17:02
Ah, forstår... Tenkte meg det, så var ikke helt sikker på om det var vits i å nevne det som et alternativ...
Til forsiden