Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Forandringspsykose - En nytidssykdom ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Forandringspsykose - En nytidssykdom ?

juni 29 2012 - 12:21


FORANDRINGSPSYKOSE – EN NYTIDSSYKDOM ?

Når man blir så besatt av en forandring at forandringen skjer for forandringens skyld kan man vel kalle dette en forandrings-psykose ? I de siste tjue årene har omorganiseringsbasillen spredt seg i ekspressfart langt inn i offentlig sektor som en gang var trygge og forutsigbare arbeidsplasser. Den ene forandringen etter den andre. Når en omorganisering er avsluttet, starter en ny omorganisering.

I mange offentlige etater er flere mindre etater slått sammen til en stor etat og dette skjer uten de ansattes medvirkning og innflytelse. Mange av endringene er så lite gjennomtenkte at mange har fått sin livskvalitet vesentlig forringet. Mange arbeidstakere opplever oppsigelser, innskrenkninger, frustrasjon og sorg samt at deres trygge arbeidsmiljø er gått i oppløsning. Et kjent eksempel er endringene i sykehussektoren i Oslo. I denne sammenheng er også en uskyldig tredjepart rammet, nemlig pasientene.

Styret i Helseforetaket Sør-Øst inkludert vår helseminister er så lammet i sin forandringspsykose at de stenger alle dørene til en stor verden utenfor som gang på gang advarer mot fusjon av Oslo-sykehusene og nedleggelse av Aker som lokalsykehus.
En stor honnør til de trofaste ildsjelene i Aker sykehus venner og mange mange flere som dag etter dag og natt etter natt kjemper mot dette.

Nå må vi ikke glemme de gode omorganiseringene. En sunn omorganisering er en prosess som medfører en positiv utvikling for alle involverte. Et godt eksempel på dette er endringene i rutinene på Vinmonopolet fra ekspedering over disk til selvbetjening. Kundene opplever mindre kø og de ansatte mindre stress. Kan helsemyndighetene og andre lære noe av vinmonopolet og er det mulig å få stoppet den ukontrollerte omorganiseringen ?


Gunn Pound
Til forsiden