Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Flytte utenlands for å komme bort fra alt. Lurt?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Flytte utenlands for å komme bort fra alt. Lurt?

aug 28 2018 - 22:40
Har slitt med angst og depresjon i en del år og er på et ganske kritisk punkt i livet. Er 31 år og har slitt mye og isolert meg.. har ikke opplevd mye positivt i voksen alder og lurer på hvor dette livet tar veien.. Fantaserer om å flytte laaangt vekk. Vil føle meg fri.. føler meg på en måte fanget. Hva er isåfall mine muligheter siden jeg er ufør? Har dere erfaringer med å pakke og flytte vekk fra "alle problemer"? Kan man leie billig i utlandet?
Avatar

Re: Flytte utenlands for å komme bort fra alt. Lurt?

aug 29 2018 - 01:37
Du kan være utenfor Norge i 6 mnd ila. ett år. Tror det er forskjellige regler for land i EU/EØS og land utenfor Europa ift. hvor lenge du kan være borte og beholde plassen Folketrygden. Du finner ut av det ved å Google.

Ja, bare dra! MYE billigere i utlandet. Pengene varer minst dobbelt så lenge på bo- og matutgifter. Og du slipper alle egosentriske og sytete nordmenn med personlighetsforstyrrelser som behandler deg som om du er verdiløst søppel. Du slipper også den fryktelige kulden vinterstid.

Er du mann slipper du unna norske damer med kronisk mensen. Big bonus!
Avatar

Re: Flytte utenlands for å komme bort fra alt. Lurt?

jan 10 2019 - 16:09
he he, det både blir noe med på lasset, og noe blir igjen i gamlelandet, og muligens noe kommer til i ny-landet. Det som har en lei tendens til å følge med på lasset er det som er i oss selv, beklager å måtte si det! Det som blir igjen og som du kan forvente å reise fra er det som logisk og fysisk er i Norge når du drar, altså norske naboer, snø og is, mora di hvis du ikke ta'a med deg, NAV, norske mens-kjerringer av opptil flere kjønn, osv, osv... Det du faktisk kan velge er om du vil ha med sidetmedord.no

MEN, at det kan være sunt å ta seg en tur, bli kjent med andre kulturer, få det hjemme litt på avstand, JA. Men kom tilbake innen 6 mnd er gått hvis du vil beholde kjekke rettigheter i nav. Så kan du reise igjen så lenge du er halve året i landet som har det som nå heter Nav, som aldri er lurt å kaste over bord.

God tur!

PS: hvor mener du det er det fint å reise, Charlie?
Avatar

Lurt

april 22 2019 - 17:37
Jeg tenker det samme, hvor tenker du å flytte?
Avatar

Re: Flytte utenlands for å komme bort fra alt. Lurt?

april 22 2019 - 17:57
Jeg har tenkt det samme men, omtrent samtlige behandlere har frarådet meg det. Jeg tror et poeng er at man ikke kan flytte fra seg selv. Det er mye romantikk og glansbilder i fremstillingen av andre land og det er lett å få et for posetivt inntrykk. Det tror jeg er riktig.

Men du kan gjøre research. Reise. Se deg rundt. Ting er riktignok billigere her og der men grunnen til å flytte er veldig sjelden økonomi.

Hva vil du ha som Norge ikke kan tilby? Du kan jo finne deg en øy et sted ;)
Avatar

Hei

april 24 2019 - 00:25
Uansett hvor man drar kan man dessverre ille slippe unna seg selv og indre kaoset men jeg tror det er godt å dra på ferie slippe unna folk rundt og oppleve nye ting nye mennesker det tenker jeg kan være godt men å flykte fra seg selv er sjeldent mulig du tar med deg lasset
Avatar

Re: Flytte utenlands for å komme bort fra alt. Lurt?

mai 27 2019 - 21:03
Jeg flyttet til utlandet en periode hvor jeg slet veldig.
Impulsivt bare dro tilbake til der jeg akkurat hadde vært på ferie, på ubestemt tid. Avsluttet alt jeg hadde i Norge.
Det var akkurat det jeg trengte for å finne litt tilbake til meg selv. Fikk rast av meg litt, og fant ny motivasjon.
Det var veldig godt å komme tilbake, og jeg er glad jeg bor i Norge. Men jeg trengte den turen!
Lykke til hva enn du bestemmer deg for:)
Til forsiden