Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Feire jul ..... i år

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Feire jul ..... i år

des 7 2016 - 18:08
Jeg syns det er tungt med julefering i år !
Det er så mye familie konflikter og jeg har nå sagt fra jeg ikke vil feire jul med familien min .. Jeg må få velge selv syns jeg hva som er til mitt beste .. hadde bare jeg hatt økonomi til det hadde jeg leid meg en hytte hvor jeg fikk litt avstad og kunne kost meg med god venn og hunden min ..

Tungt om dagen ! Noen som kjenner på det samme ????
Avatar

Gruer meg til jul

des 11 2016 - 04:51
Ja. Jeg har liksom omvendt juleproblem enn det andre har. Vi har seks barn, bare to bor fremdeles hjemme. Gamle foreldre. ( 92, 83 og 75 år) Mannen min tar ikke ansvar. Alle forventer at jeg skal ordne alt, kjøpe dyre gaver, pynte, bake og at det skal være litt reint, MEN JEG VIL HELST HOPPE FRA EN BRO. ( men det kan jeg jo ikke si, for da kan barna få psykiske sår og da kommer barnevernet). Besteforeldrene gir meg penger slik at jeg kan kjøpe noe til barna. Så kjøper jeg omtrent alle gavene omtrent fra alle, lager all mat og har HELDIGVIS oppvasken å gjemme meg bak om kvelden. For jeg orker ikke å sitte der med den utakknemlige og egoistiske gjengen. I fjor begynte jeg å gråte under middagen, og fikk en skikkelig skyllebøtte fra mannen min fordi jeg ødela julen. Og jeg kan liksom ikke stikke av heller. En av ungene har ADHD og problemer med å takle alt som ikke går helt etter hans forventninger. Jeg sover veldig dårlig. Gruer meg til ferien. Er lærer, men det er tross alt bedre å være på jobb enn hjemme. Der møter jeg heldigvis litt hygge og omtenksomhet. Føler meg skikkelig mislykket som ikke klarer å skape mer varme og kos hjemme. Mange helger drar jeg bare utpå en lang handletur, for jeg orker ikke alt stresset og forventningene jeg ikke kan innfri hjemme.
Avatar

Til Sarepta2

des 14 2016 - 23:55
Vet du, den situasjonen du beskriver traff meg rett i hjertet. Jeg kjenner noen som har vært i en lignende situasjon. Det er absolutt ingen som har et perfekt hjem, absolutt ingen. For det er ingenting som heter perfekt når det kommer til familieliv. Mitt råd, som jeg vet har hjulpet andre, er å stoppe opp, og be om hjelp. Det er mange som har det som deg. Spør en venn om han/hun kan hjelpe deg med julevasken en dag, kanskje dere kan ta det over ett glass vin, og du kan hjelpe til hos din venn når du har mulighet til det.

Det er alt for mange som sier "Nei jeg kan ikke blande meg, dette er deres sak, innenfor husets 4 vegger". Det er bare tull. Man må bry seg. Det er ikke flaut å grue seg til jul. Jeg gruer meg, flere av vennene mine gjør det. Noen gruer seg til å feire med svigermor som drikker for mye, noen gruer seg til å komme hjem til alle minnene... Og eneste grunnen til at jeg vet at de gruer seg er fordi jeg sa at jeg gruet meg. Og de ble lettet over at de ikke var alene :)

Du er IKKE mislykket! Og du, det er fullt lov at husmora streiker. La være å bake med mindre du føler du har lyst. Ikke gi bort en presang som du syns er for dyr. Dropp husvasken, kos deg med tre nøtter til askepott på julaften og si til mannen din at det blir grandiosa til middag :)

Be om hjelp i fra kollega, nabo, venn, en du stoler på. Og ikke minst prat om tingene. Dersom du ikke kan prate med mannen din, så prat med noen andre som kan lytte til problemene dine. Senk skuldrene og ikke sett for høye krav til deg selv, men sett noen krav til mannen din. Hvis han kjefter på deg for at du ødelegger jula, så er han ganske urimelig, samt lite reflektert over hvor heldig han er som faktisk har en familie på julaften. Det er det ikke alle som har.

Ta vare på deg selv, og håper du får en ikke så aller verst julefeiring :)
Til forsiden