Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ett morder-system

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ett morder-system

mars 15 2022 - 05:50
Dette systemet tok nesten livet av meg! Jeg lurer på hvor mange som har tatt livet sitt på grunn av utenforskap under dette systemet! Jeg fikk ikke hjelp før livet mitt og helsa mi allerede var ødelagt! Er ikke klassesamfunnet og kapitalismen flott dere? Hæ? For ett fantastisk samfunn vi lever i…
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 15 2022 - 07:27
Dette systemet må kjempes imot skal menneskeheten overleve!
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 15 2022 - 13:49
Det har vært stille fra deg en stund. Så du får hjelp nå altså?
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 15 2022 - 14:10
Jeg er usikker på om det finnes noe system som er særlig bedre, noe som sier noe om hvor ille det står til menneskenes verden.
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 15 2022 - 14:20
Jeg har jo merket meg hvordan enkelte selverklærte antikapitalister og klassekampaktivister sikter seg inn mot mennesker i vanskelige livssituasjoner. Er det noen slike du har møtt, Musicman?
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 18 2022 - 15:31
Utifra det lille jeg har tilegnet meg av kunnskap fra andre, utifra min egen personlige erfaring med dette systemet og utifra mitt menneskesyn/verdisyn så er kapitalismen ett meget destruktivt system i mine øyne, faktisk så destruktivt at hele vår eksistens er truet på grunn av dette systemet! Det er slik jeg ser det.

Jeg kan alltids lære mer og det finnes vell også argumenter for å fortsette å ha klassesamfunnet og kapitalismen som system, men så langt så peker pilene i en retning hos meg, mot at kapitalismen er destruktiv og ødeleggende på så mange måter. Disse slutningene har jeg dratt selv utifra de få dokumentar-filmene jeg har sett og ting jeg har sett på YouTube, kunnskap fra andre forståsegpåere som har innsikt i hva dette systemet gjør med mennesker, samfunnet, verden og den naturen vi er så avhengige av for å overleve.

Jeg er ikke noen intellektuell person, men jeg danner meg fort ett bilde av ting, jeg tror i hvert fall at jeg klarer å se de grove trekkene og de store linjene i ting, i verden. Jeg har også vett til å skjønne at de bildene av verden som jeg danner meg ikke trenger å være så sanne som jeg tror! Derfor er jeg åpen for motargumenter. Jeg sier som Richard Dawkins: «I will follow the evidence, if the evidence tells me that I am wrong, then I will change my mind!» Jeg håper i hvert fall at jeg er slik.

Synd det ikke er lov å poste linker på forumet, for jeg har ett YouTube-klipp som beskriver kapitalismen slik jeg oppfatter den veldig godt.
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 18 2022 - 16:51
Jeg vil legge til at naturen er et meget destruktivt system og når jeg tenker i politiske baner så blir jeg i tvil i forhold til hva som er bra politikk fordi det er vanskelig å forandre naturen. Jeg tror klasseinndeling er i blodet vårt... hva tenker du om det, Mman?
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 18 2022 - 18:09
Det er meget godt mulig at klasseinndeling er i blodet vårt, jeg kan for lite om disse tingene. Jordan Peterson snakket vell litt om dette med hierarki i menneskeverdenen og i naturen og det er vell sånn verden og naturen er. Men jeg mener at selv om naturen vi lever i og naturen som er i oss er darwinistisk så trenger ikke samfunnet vårt og verden å være så darwinistisk som jeg føler at det/den er! Mulig jeg er naiv her og at dette viser min mangel på kunnskap om mennesket og naturen, for jeg må være ærlig å si at min kunnskap generelt er meget begrenset.

Vi er intelligente nok til å lage ett samfunn som styrker flokken vår, som styrker folket, mener jeg, for vi er jo ett flokkdyr slik jeg har skjønt. Jeg mener at kapitalismen er en direkte motsetning til nettopp dette, når verdier og makt akkumuleres mot toppen, på noen få hender, når en klasse stjeler grovt av verdiene som arbeiderklassen skaper, da ser jeg på kapitalismen som noe uetisk og umoralsk, som en trussel mot arbeiderklassens/flokkens/folkets ve og vell, folket som jeg mener bør sitte med makta, ikke en rikmannsklubb for å si det enkelt. Er bare noe med det som ikke er rett i mine øyne.

Jeg mener også at kapitalismen er med å skyve vår verden ut av balanse og derfor er vi på stø kurs mot kanten av stupet, på stø kurs mot vår egen selvutslettelse. Men det er ikke sikkert at noen systemer vil erkjenne at vi lever på en begrenset planet! Alt dette er meninger og påstander som jeg har vell og merke og min kunnskap er alt for begrenset til egentlig å uttale meg om dette føler jeg.

Jeg ser ikke hvordan man kan forsvare kapitalismen, med mindre man faktisk mener at en klasse med mennesker er mer verdt enn en annen, med mindre man faktisk mener at noen mennesker er verdt mer enn andre. For jeg føler at det er det det hele koker ned til helt enkelt!

Jeg vet ikke jeg, jeg skulle ønske jeg hadde hodet til å tilegne meg mye kunnskap og spy det ut igjen. Da kunne jeg ha hatt mer belegg for det jeg påstår her og hatt kilder å vise til osv. Jeg bare følger ett indre kompass som jeg har om hva som er rett og galt her i verden, fra mitt ståsted! Som sagt; det YouTube-klippet jeg har er veldig bra og sier det meste som jeg har å si om dette systemet.

Kanskje må samfunnet og verden være darwinistisk til en viss grad, kanskje er det naivt av meg å tro/mene noe annet, som sagt jeg mangler en del kunnskap om saker og ting. En ideell verden, ett ideelt system finnes vell ikke og kommer sikkert aldri til å finnes. Kanskje noen alltid vil bli tilsidesatt uansett hvilket systemet vi måtte ha, men jeg føler det handler om å begrense omfanget!

En ting vet jeg i hvert fall:
«The love of money is the root of all evil!»
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 18 2022 - 19:18
For min del er det ikke et forsvar for kapitalismen det er snakk om. Jeg er helt enig i at den setter en høyere verdi på noen enn andre, men saken er at jeg ser ikke noe system på motsatt side av kapitalismen som har overbevist meg om at det kan gjøre noe bedre alt i alt. Jeg tror rett og slett mennesker setter høyere verdi på noen enn andre. Desverre så er det en konkurranse når det gjelder sex/kjærlighet og desverre så er det ingen rettferdighet i fordeling av helse og styrke

Men ja, å gå mot det best mulige er jeg enig i om jeg blir overbevist om hva dét er. Bevisene peker vel mot at det beste er det vi har nettopp her i vårt land. Det er ikke oppmuntrende
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 18 2022 - 19:43
Ser det du skriver, og det er vell dessverre sant at det er slik. Hmm, vanskelig tematikk dette føler jeg. Jeg har det med å skrive innlegg i ren frustrasjon men jeg får alltid gode svar tilbake!
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 19 2022 - 02:00
Alt jeg vet er at dette systemet, dette samfunnet har behandlet meg som dritt, som om jeg var ingenting. Ett menneskeliv er ikke mye verdt under dette systemet, under kapitalismen. Dette systemet tok nesten livet av meg, jeg kunne enkelt ha vært en del av selvmordsstatistikken. Men det driter vell mine såkalte medmennesker i sikkert, så lenge de støtter dette voldelige morder-systemet!
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 19 2022 - 02:02
Hvor plasserer du velferdsstaten og helsevesenet i dette bildet? Er det også en del av det kapitalistiske systemet?
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 20 2022 - 18:23
Det skulle bare mangle at ett samfunn som i det hele tatt skal kunne kalle seg for ett samfunn, tar vare på de som blir syke og faller utenfor, i mine øyne. Jeg føler at før det ble plass til meg, så måtte jeg bli alvorlig psykisk syk og få helsa mi og livet mitt ødelagt. Det er vell det som skjer når konkurranse og profitt betyr mer enn menneskeliv? Det samme samfunnet som ikke hadde plass til meg, som jeg hevder i hver fall delvis var med å gjøre meg alvorlig psykisk syk, som måtte sette meg til side, ville til slutt inkludere meg og hjelpe meg, livet mitt bare måtte henge i en tynn tråd først! Jeg føler jeg nærmest har betalt med liv og helse for at vi skal ha dette sosialdarwinistiske konkurransesamfunnet, dette umoralske klassesamfunnet og dette uetiske destruktive og ødeleggende systemet.

Jeg ble for syk til å delta i samfunnet, saken er den at jeg ikke ville ha klart meg på skolen eller i det ordinære yrkeslivet uansett, om jeg så var frisk så hadde jeg ikke klart meg, kun fordi jeg er litt for saktegående, kun fordi jeg ikke har de rette egenskapene som skolen og det ordinære yrkeslivet belønner og er på utkikk etter, det er nok. At man er litt for saktegående er nok til at man blir satt til side og silt ut av konkurransen. Er det ett slikt samfunn vi vil ha, hvor noen belønnes og andre ikke? Kun fordi de er slik de er! Hvor noen må ofres for flertallet! Det er det som skjer i dette sosialdarwinistiske konkurransesamfunnet føler jeg.

Jeg mener vi bør ha nullvisjon for utenforskap lik trygg trafikk har nullvisjon for drepte i trafikken. Men der er vi langt unna under dette systemet føler jeg, min oppfatning er at mange faller utenfor i samfunnet i dag, jeg tenker at det må jo ha noe med systemet vi lever under å gjøre!? Og er det nok jobber til alle under kapitalismen? Jeg bare spør, jeg vet ikke.

Jeg er ganske overbevist om at jeg ikke hadde blitt alvorlig psykisk syk, ikke hadde blitt silt ut og satt til side, hadde ikke det aller meste i dette samfunnet vært konkurranse og handlet om å konkurrere mot hverandre, slik jeg oppfatter det. Her er det hver mann for seg og alle mot alle føler jeg, når alt kommer til stykke. Mulig jeg tar feil. Felleskap, inkludering og mangfold, hvor sant er det, når det er nok at man er bare litt for saktegående til at man kan bli akseptert i skolen og i det ordinære yrkeslivet!

Jeg klarer ikke å svare ordentlig på spørsmålet ditt jeg Frikar, beklager det, at jeg ikke klarer å svare deg ordentlig føler jeg beror på mangel på kunnskap og innsikt fra min side. Jeg bare skriver utifra slik jeg føler det og slik jeg husker at ting har vært for meg oppgjennom årene. Det finnes vell intet politisk ståsted som ikke er forankret i ens personlige liv på noen måte sikkert.
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 20 2022 - 19:09
Jeg synes du innehar ett sett med gode kommunikative egenskaper i alle fall, Musicman. Du sier sterke og brutale ting om samfunnet, samtidig som du er ydmyk til det du vet, selvreflektert og høflig mot dine samtalepartnere. Jeg tror det er mye sant i det du sier og det er en interessant tanke at kapitalismen skaper grobunn for den konkurransen, men deri ligger altså mitt problem. Hadde virkelig denne konkurransen forandret seg nevnverdig med ren sosialisme fks? Det er ikke mange rene sosialistiske eksempler på noe som har gått bra der ute i verden. Er ikke kapitalismen bare et uttrykk for en fundamentalt urettferdig verden?
Avatar

Re: Ett morder-system

mars 22 2022 - 19:53
Takk for at du sier det Enydagtruer :-)

Hmm sannelig om jeg vet, jeg tror det hadde blitt en mildere konkurranse med mer sosialisme, men jeg vet jo ikke! Jeg kan for lite om hvordan mennesker fungerer, hvordan menneskenaturen er og man lærer jo ikke noe om dette på skolen, i hvert fall gjorde ikke jeg det når jeg gikk på skolen! Pluss jeg var for dårlig på skolen til å fortsette å utdanne meg så jeg kunne studert dette videre, igjennom skole i hvert fall! Kan jo saktens gjøre det på egen hånd men. Det jeg hadde trengt å vite om mennesket og livet måtte jeg/må jeg finne ut av selv.

Jo det kan meget godt være at kapitalismen er ett uttrykk for hvor fundamentalt urettferdig verden er, jeg føler vell egentlig det!

Ble litt å tenke på dette hehe
Til forsiden