Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer med psykolog?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer med psykolog?

mars 26 2017 - 19:32
Hei.
Jeg har time hos fastlegen min i morgen, og prøver å samle mot til å be om henvisning til psykolog.
Jeg kjenner igjen tegnene på depresjon hos meg selv, og har mye vondt inni meg som jeg ikke klarer å løse selv virker det som.
Men tanken er skummel, og jeg har fryktelig vanskelig for å snakke om ting som plager meg. Når jeg ikke klarer det med de som er glade i meg, hvordan skal jeg da klare det men en fremmed?
Avatar

Re: Erfaringer med psykolog?

mars 29 2017 - 13:20
Vet godt hva du mener. Er selv en lukket person som ikke deler ting med mine nærmeste. Når jeg ble henvist til en psykolog så kom jeg først ingen vei. Det var vel mest fordi jeg ikke følte meg trygg og ikke var klar til å åpne meg opp for en fremmed. Uten success så skrev jeg meg ut.

Litt senere så tok moren min kontakt med en ny psykolog (privat). Jeg tenke at det ikke kom til å hjelpe meg noe som helt ettersom den første ikke kunne. Alt virket bare håpløst og bortkasta. Men jeg prøvde likevel. Første timen var veldig klein. Jeg sa ingenting som vanlig mens mamma måtte sitte å forklare psykologen min hvorfor jeg var der. Etter et par timer hvor jeg og familien min hadde vært hos psykologen så begynte jeg å gå alene. Først med mamma sittende å vente på gangen, så satt hun og ventet i bilen. Til slutt gikk jeg helt alene.

Det tar litt tid å bli kjent med psykologen og for å føle seg komfortabel nok til å åpne seg. Men etter en stund etter å ha tatt små skritt om gangen så begynte det å hjelpe. Vi begynte å jobbe sammen med angsten min og til slutt depresjonen. Jeg ble fortalt at psykologen min jobber med pasienter akkuratt som meg hele tiden og at ingenting var unormalt.

Det er helt greit å være nervøs og litt redd. Jeg vet jeg var veldig redd og alt virket håpløst. Men nå som jeg ser tilbake på tiden da jeg var der inne så er jeg veldig takknemlig for meg selv at jeg prøvde så godt jeg kunne. Leger henviser folk stadig vekk så det er ingenting å beskymret deg over. Det enste du må være litt obs på er å ikke gi opp håpet. Alle psykologer er mennesker med samme utdanning men de har alle forskjellig bakgrunn og metoder for å få ting gjort. Noen er snille andre ikke fullt så forståelig.

Vær litt nøye på hva som er greit for en psykolog å si og gjøre og vær obs på hva som ikke er greit. Men de fleste er nok greie. Så lenge du selv føler deg klar til å jobbe med deg selv så kommer dette til å gå så fint. Første gangen er alltid litt ekkelt men slik er det med det meste her i livet.
Avatar

Re: Erfaringer med psykolog?

mars 30 2017 - 19:45
Hei, og tusen takk for svar og råd.
Er det jeg tenker....er jeg egentlig klar for å åpne meg? Jeg har tenkt på dette lenge, men har ikke følt at det er noe vits dersom jeg ikke er klar for å snakke om det jeg må snakke om. Skal det hjelpe, må jeg ikke holde tilbake.
Som du sier, det gjelder å ikke gi opp om det ikke føles så bra første gangen.

Ja, dette skal jeg klare. Jeg får så mye igjen for det :)
Avatar

Psykolog

april 7 2017 - 17:06
Medeldihjartet blir rørt av det du skriver, godt å lese noen gode historier også =)
Bowie_fan jeg tror du er klar for det, kanskje du må lete litt for å finne psykologen som passer til deg, noen er gode og noen ikke fullt så gode og det er også avhengig av at dere passer. Krysser fingrene for deg=)
Til forsiden