Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er jeg syk?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er jeg syk?

nov 14 2011 - 23:16
Jeg føler meg frisk.. normal? joda, jeg føler meg faktisk normal.
Selvom jeg sliter med rus. Alle sier jeg spiller russisk rulette.. Nå er jeg ute av barnevernet(ENDELIG), men da kom sosialen og psykologen å skulle plassere meg UT fra den byen jeg bor i.. på tvang, på ruskollektiv.. Jeg er jo nettopp fyllt 20, det er jo midt valg? det er jo min måte å overleve på, kansje flykte? jeg vet ikke egentligf hva jeg holder på med. Jeg tror jeg prøver å finne meg selv, den delen av meg som er borte.. Jeg valgte ikke å miste den delen altså. Men ellers er jeg frisk, tror jeg. Jeg er kansje ikke det? Nå skal jeg jo på avrusning i januar da, så det blir jo spennende, ikke fordi jeg vil.. men fordi jeg må, eller så blir jeg sendt laaangt bort på en gård:(

Jeg ser at det er mange ensomme mennesker innpå her, som sliter med angst.. men er det noen som sliter med rus? eller som kansje har slete med rus? eller som kansje har pårørende som gjør/gjorde det? jeg vil gjerne prate med deg :) Jeg er ikke spesielt ensom, er jeg det så har jeg liksom rusen da..
Avatar

Re: Er jeg syk?

nov 14 2011 - 23:39
Hei! Jeg har en bror som tidligere var tung rusmisbruker. Det er noen år siden nå, men han ruste seg tungt i slutten av tenårene/starten av tjueårene. Til og med de han ruste seg sammen med ble bekymret fordi han aldri hadde noen grenser og var redd for at han skulle ta en overdose. Han ble ikke tvunget på avrusning, men hadde nok ikke lyst heller. Men jeg tror han er glad for det idag :)

Er det skremmende å tenke på at du må være rusfri under oppholdet eller føler du at du vil fortsette slik som du gjør det nå og at du fungerer som vanlig? Selv synes jeg det er vanskelig å si om rusavhengighet skal kalles en sykdom eller ikke. Det er et valg man tar selv, som regel for å få litt avstand til "virkeligheten", men avhengigheten som rus skaper kan kanskje bli kalt en sykdom? ikke vet jeg, men tror du ikke at det er usunt å velge et liv i rus framfor et liv uten?
Avatar

Re: Er jeg syk?

nov 15 2011 - 02:50
Hei jeg synes du skal ta den sjangsen og se hva som sjuler seg bak neste sving i gården. good heart from me.<3
Avatar

Re: Er jeg syk?

nov 15 2011 - 16:02

Det er skremmende å tenke at jeg må være rusfri, selvom det blir godt.. Men det vil jo komme mange tanker, og kjipe følelser når jeg er nøkter! Jeg vet at det er usunt å "velge" rusen, men jeg føler rusen velger meg. Den bestemmer liksom.. Jeg er for god for rusen, men rusen er alt for god for meg:/
Avatar

Re: Er jeg syk?

nov 15 2011 - 19:19
Hvis det er sånn du føler det håper jeg du gir avrusningen et realt forsøk og går inn i det med godt mot :) Den første tiden blir nok tøff, men jeg vil anta at noe bedre venter på den andre siden :)
Avatar

Re: Er jeg syk?

nov 15 2011 - 21:35
Det er akkurat det, rusen går til belønningsystemet i hjernen. Og lurer kroppen din, visst du fortsetter og fortsetter er det vanskeligere å slutte.Når du snakker med terapauter og kontakt personer som forstår deg. Er det lettere å skjenne på evntuelle. tunge tanker /angst. Men når du først får skjent på disse følelsene ordentlig,bearbeide får du et nytt bedre liv med deg selv. Jeg lover deg, se hva som ligger bak neste sving ved gården. Du er jo ikke der i evig tid,) Dessuten er all kjemiske medikamenter ikke naturlig for kroppen, det ødelgger mye biologisk i kroppen enn det du tror. Du er for god til det, ikke la deg lure ;) klem
Avatar

Re: Er jeg syk?

nov 15 2011 - 22:49
Takker for oppmuntrende svar! Jeg må være ærlig å si at jeg er enig i det dere skriver, men samtidig.. så ser jeg ikke på rusen som et problem, selvom jeg vet at den er det.. Jeg vil liksom ikke innse det, selvom jeg vet det.. merkelige greier, men jeg er så fryktelig redd for avrusning. vært så mange år i barnevernet på åpen og lukket instutisjon, at jeg er rimelig lei av å feile.. alle har prøvd å hjelpe meg, kansje jeg ikke tar imot hjelpen? jeg vet ikke.
Avatar

Re: Er jeg syk?

nov 15 2011 - 23:19
Klompen min jeg ønsker deg frihet,grønne enger og at du viser hvem du er. <3
Avatar

Re: Er jeg syk?

nov 16 2011 - 00:43
Det er rusen som gjør at du ikke synes den er et problem. Det er ikke uvanlig at rusavhengige ikke føler at rusen er et problem og at de har full kontroll over den, selv om det er åpenbart for andre at dette ikke er riktig.

Jeg forstår godt at du er redd for avrusingen. Du kommer nok helt sikkert til å møte noen demoner i døra(dette er gjerne fordi man ruser seg for å unngå akkurat disse demonene eller problemene for å si det med mer konkrete ord). Men det er mulig å overvinne dem, selv om du føler du har feilet før betyr det absolutt ikke at du vil gjøre det igjen :) Jeg synes du skal gi det et skikkelig forsøk og prøve å bli komfortabel med å la andre fortelle deg hva som er best. Det er ikke sikkert du er enig i hva de sier, men det kan helt sikkert lønne seg å prøve det før du evt. forkaster forslaget :)

Jeg tror dette vil gå veldig bra jeg :)
Avatar

Re: Er jeg syk?

nov 16 2011 - 23:24
Dere er så god! Jeg kommer til å prøve, men ikke for min skyld. Jeg vet man skal gjøre det for sin egen skyld, men da går det jo faen aldri.... Jeg er ikke glad nokk i meg selv til å orke å gå igjennom det "helvette" jeg vil få når jeg er nøkteren, bare for min skyld liksom. Jeg gjør det mer for de rundt, familie og venner! Hater at de blir redd og trist når jeg tar overdoser, når de blir skuffet over at jeg må ruse meg.. Men det er ikke så lett, da hadde jeg sluttet nå. Det er mer enn stoffet som gjør at jeg liker det såå godt, det er i det jeg tar sprøyten inn i armen! Den tanken om at nåå blur det bra, nå blir alt bra! Så kommer rusen :/ Æsssj, jeg er redd jeg aldri vil klare å slutte.. Men redd for å slutte og:(
Til forsiden