Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er jeg bipolar?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er jeg bipolar?

mai 29 2012 - 11:41
Jeg er så utrolig usikker:(

Jeg har hatt tilbakevendende depresjoner helt fra tidlig ungdom (er nå 30)
Har hatt bra jobber, men ofte endt langtidsykmeldt pga dårlig mestringsfølelse, depresjoner og tiltaksløshet.

De som kjenner meg beskriver meg som en energisk og gla person,veldig kreativ, hjelpsom og omsorgsfull.
Når jeg er deprimert er jeg ikke så sosial så den siden er det kun min samboer som opplever.

Jeg har vært medisinert for depresjon tidligere, og vurderer nå å starte opp igjen, da jeg føler jeg har nådd en bunn jeg ikke kommer opp av. Alt jeg tar i blir misslykket, jeg prøver å gå skole -men har nå på tre år ikke klart å fullføre det andre klarer på et år.
Jeg sliter veldig med å være ærlig til de rundt meg, liker å framstå som "flink", og spesielt mine foreldre. Nå kommer fasaden til å rakne og jeg skjønner ikke hvordan jeg skal takle det i det heletatt.

Min fastlege vil gjerne jeg skal utredes for bipolar lidelse, og jeg startet vel egentlig med det for et par år siden, men sluttet midt i samtalebehandlingen. Jeg har hovedomsorg for barnet mitt som jeg har med en X jeg stoler lite på.
Jeg er så redd for å være ærlig i terapi slik at det kan missforstås dithenn at jeg ikke er fullt istand til å ta vare på mitt barn . (LITT paranoid)
Så jeg ser liten nytte av å sitte å lyve i behandling........
Samtidig så ønsker jeg VELDIG å bli "bedre". Jeg er så utrolig sliten av å legge planer og tenke stort, når alt jeg tar i blir til dritt uansett.

Min mor er bipolar1, og jeg er vokst opp med sykdommen. Hun var godt voksen før hun fikk diagnosen og veien har vært lang og turbulent fram til idag med riktig medisinering og behandling.
jeg er veldig glad i min mamma, men jeg tror nok vi har hatt en litt skeiv rollefordeling hele veien fra jeg var barn, da jeg heletiden har følt det har vært jeg som måtte passe på henne.
Jeg er veldig redd for at jeg, som evnt ubehandlet bipolar, påvirker mitt barn på noen slags måte som jeg ikke ser selv;-(

Hvordan ville det vært for meg i evnt samtaler? Hva kan jeg si som evnt kan gjøre at en fagperson vil si jeg ikke er istand til å ta vare på barnet mitt? (jeg snakker nå selvsagt ikke om skading av barnet mitt eller liknende!! mer i retning at jeg ofte kan tenke veldig suicidalt osv, selvom jeg vet at for barnet mitt sin skyld hadde jeg aldri utført noe sånt..........)

beklager langt å rotete, men jeg har ingen som jeg snakker med om sånt...:(
Avatar

Re: Er jeg bipolar?

juni 8 2012 - 21:31
Jeg er ikke kvalifisert til å stille diagnoser, men jeg tenker at det at du har stemningssvingninger og at mora di har bp1 er grunner mer enn gode nok til å få det utreda. Ville hørt med fastlegen om han kan henvise deg til en psykiater for slik utredning og ev. videre medisinering.

Det med å ikke være helt ærlig i samtaler er neppe den eneste som strever med. Jeg er sånn sjøl til tider, fordi jeg er så utrolig redd for åssen andre oppfatter eller dømmer meg. Likevel vet jeg at det absolutt ikke er noe å vinne på å sminke virkeligheta. Det ville jo f.eks. være å vise ansvar (tenker jeg) med tanke på barnet ditt å be om hjelp til noe som potensielt kunne skape alvorlige problemer!

Jeg er sjøl 31 år, og fikk bp2 diagnosen som 24-åring. Før det hadde jeg bekymra meg for det i flere år uten å tørre og si det høyt. Men jeg er veldig glad for at det kom opp i dagen og at jeg fikk riktig diagnose til slutt - etter å ha slitt siden midten av tenåra. Om det hadde fått fortsette, ville det antagelig blitt enda mer alvorlig. Så jeg vil derfor opprmuntre deg til å be om hjelp nå. Bedre føre var.
Til forsiden