Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er ikke dette litt "frekt"/ avvisende av en psykolog ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er ikke dette litt "frekt"/ avvisende av en psykolog ?

mars 22 2020 - 15:15
Har stått lenge på venteliste hos psykolog, i min kommune er det opptil 6 mnd ventetid med henvisning.

Fikk anbefalt en flink en, hadde egentlig time på mandag , men korona-karantene gjorde at h*n avlyste og sa det måtte skje via Skype/tlf.

Ga beskjed at jeg er hjemme og hjemmeskoler mine egne barn mesteparten, og MÅ på jobb tirsdag og torsdag pga jeg jobber på instutisjon og" har samfunnskritisk jobb".

Skrev det ikke passet disse to jobbedagene , men psykologen foreslo en time på tirsdag og en time på torsdag.. måtte si nei det går ikke dessverre.

Fikk et svar "dette er tydeligvis vanskelig for deg å imøtekomme" ta kontakt etter påske ellers avslutter vi dette "

hallo !

- dette er spesielle tider- har barn selv og har samfunnskritisk jobb

-ønsker ikke betale for første gang tlf/skype når jeg ikke engang har møtt denne psykologen før og ikke har noe tillit til personen .

- vet at jeg bure være "takknemlig" å endelig komme igjennom nåløyet til psykisk helsevern å få tildelt psykolog , men det frister ikke å ta stå på ventelisten til denne psykologen når jeg får "sånne " svar. Blir skeptisk med en gang.
(frister å sette seg opp på venteliste hos en annen psykolog bare på trass)
Avatar

Re: Er ikke dette litt "frekt"/ avvisende av en psykolog ?

mars 22 2020 - 16:16
Ikke noe galt i det. Det står mange andre på venteliste for psykologhjelp, så her kaster dem ikke bort tid. Du har jo fått beskjed om å ta kontakt igjen for å avtale ny time, så hva er egentlig problemet? At psykologen ikke ga deg anerkjennelse for den samfunnskritiske stillingen din? Jeg skjønner ikke problemet ditt...
Avatar

Ikke for meg, men tenkt om jeg hadde slitt skikkelig

mars 22 2020 - 17:42
Jeg har bare moderate psykiske plager men tenk om jeg var en bånnsliten husmor som slet med sykdomsangst, og i tillegg hadde vært tynnslitt i nervene med hele denne situasjonen .

Den spesielle situasjoen vi er i idag går også hardt over de som sliter psykisk , "avvisning" fra helsevesenet kan vippe en desperat person opp eller ned .

Spesielt hvis personen er en som har gått lenge med dystre tanker og bruker all energi på å holde maska og ta seg av seg og sine og håndtere jobb.

Igjen , jeg er ikke der .
Men kunne vært en sånn type sliten husmor med sucidale tanker som ikke har blitt plukket opp av helsevesenet .
Avatar

Hei

april 2 2020 - 14:49
Skjønner rogajente hva du mener.men det høres faktisk ut at denne psykologen faktisk prøvde å imøtekomme deg.nå er det mange som har det ekstra vanskelig i denne coronatida.det fins andre av pasientene til sikkert denne psykologen som er helt desperate etter de timene og da tenkte sikkert denne psykologen på de når du først fikk valg og kunne ikke og du fikk jo beskjed å ta kontakt etter påske så du ble jo ikke avvist heller men når alt kommer til alt så er det du som trenger hjelp fra psykologen faktisk og de du bekymrer deg for husmor med suicidale tanker hadde nok fått hjelp uansett.de prioriterer pasienter utifra hvor mye msn sliter og hva man trenger av hjelp.det høres ut som den psykologen prøver å hjelpe deg sa jo til deg at du skal ta kontakt etter påske når det ikke passet for deg.
Avatar

Hei

mai 4 2020 - 21:16
Jeg er ikke enig med mrsfreak. Jeg synes faktisk psykologen kunne ordlagt seg mye mer sympatisk. Det er mennesker de skal behandle og mennesker som ber om hjelp og er i en sårbar situasjon. Psykologene kan velge og vrake i pasienter men de burde være sitt ansvar bevisst og behandle folk med respekt. Det burde ikke være veldig vanskelig å svare hyggelig og forståelsesfullt. Rogajente sa faktisk at hun ikke kunne tirsdag og torsdag pga jobb, men han tilbyr time da. ( leste han ikke det hun skrev? ). Det er veldig synd at psykologer oppfører seg sånn.
Avatar

Trulte

mai 5 2020 - 06:38
Jeg har ikke sagt at jeg syns dette var fint sagt av psykologen men det at hun ikke ble avvist.siden psykologen sa at hun skulle ta kontakt etter påske.det fins alle slags mulige psykologer akkurat som oss alle andre men kan høres ut at psykologen ble litt oppgitt for det passet ikke de dagene men hun ble jo ikke avvist.når jeg skrev at psykologen prøvde å imøtekomme så mente jeg at personen sa hvis det ikke passer nå ta kontakt etter påske men det med ellers avslutter vi var stygt.det høres da ut at tar du ikke kontakt etter påske så betyr ikke dette så mye for deg uansett og da avslutter vi.enten vi liker det el ikke så prioriterer psykologer og hvis det er noen som sier det passer ikke nå el nå så har psykologen på andre sida pasienter som er fullstendig avhengige men det med ellers avslutter vi var stygt.
Avatar

Frekt/avisende

april 21 2021 - 19:13
Stol fullt og fast på det du kjenner. Aldri gå til noen du føler ubehag ved. Det kan få svært alvorlige konsekvenser. Du kan bli møtt på en helt annen måte enn dette. Lykke til !
Til forsiden