Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er dette voldtekt?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er dette voldtekt?

okt 13 2022 - 17:23
Hvis en kvinne bruker hersketeknikker og psykisk vold for å få mannen til å ligge med henne når han ikke har lyst, kan dette klassifiseres som voldtekt? Isåfall har jeg blitt voldtatt, hvor mange ganger vet jeg ikke. Jeg føler meg på bunnen av livet.
Avatar

Re: Er dette voldtekt?

okt 13 2022 - 19:13
Hersketeknikker, nei. Psykisk vold, ja.

Det er juridiske definisjoner av disse konseptene, men uansett så må ting bevises utover rimelig tvil, og det kan noen ganger være vanskelig å få til.
Avatar

Re: Er dette voldtekt?

okt 14 2022 - 20:27
Det blir neppe gjort noe med, det er snart 20 år siden så. Jeg må bare leve med skammen og smerten, hvordan aner jeg ikke, jeg har mest lyst til å sjekke ut av dette helvete.
Avatar

Re: Er dette voldtekt?

okt 14 2022 - 22:39
Hva sier fastlegen når du tar opp denne tematikken?
Avatar

Re: Er dette voldtekt?

okt 14 2022 - 23:05
Jeg har ikke tatt opp denne tematikken med fastlegen min enda, fordi det gikk opp for meg først for ett par dager siden. De som følger meg opp i behandling vet at jeg har vært i ett dårlig forhold, men jeg klarer ikke å formidle hvor ødeleggende dette forholdet faktisk var for meg, ord blir fattige liksom, jeg klarer ikke å forklare for dem hvor stygt jeg ble behandlet og hvor dype spor denne perioden i livet mitt har satt i meg
Avatar

Re: Er dette voldtekt?

okt 15 2022 - 17:27
Du har jo skrevet mye om dette før. Hva med å bare vise dem alle postene dine her inne?
Avatar

Re: Er dette voldtekt?

okt 16 2022 - 19:50
Jo jeg har jo det, kanskje ikke så mye om den seksuelle biten av dette forholdet men…det går an…takk for tips!
Avatar

Re: Er dette voldtekt?

okt 16 2022 - 21:24
Når du først er i gang kan du referere til Erna Solbergs uttalelse om at "Norge trenger flere barn". Staten har jo en informasjons- og tilretteleggingsplikt når det stilles krav til borgerne, men jeg kan ikke se at denne uttalelsen ble fulgt opp med konkrete tiltak i samsvar med god statsforvaltningsskikk.
Til forsiden