Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det egentlig noe

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Er det egentlig noe

des 25 2022 - 16:26


Robot-fabrikken er paradoksalt nok alt som robotiserer oss gjennom manipulasjon av følelser. At vi er flinkere til å gå vår egen vei og ikke " programmeres" betyr ikke at vi ikke er følelses- styrt. Den erkjennelsen må til for at noe er troverdig for meg, i alle fall

Alt dette tas selvsagt personlig av den personen som må forholde seg til det, tenker jeg. Alt handler om hvordan en selv skal passe inn og få sin del oppi dette

Skjønner at det er slitsomt å fordype seg for mange, her inne. Mange skylder på seg selv eller har dårlig selvfølelse og mange hevder at en kan om ting selv. Det kan bli en vanskelig komboAvatar

Gameover

des 25 2022 - 16:42
Hvor vil du plassere intellektet i denne hypotesen din?
Avatar

Re: Er det egentlig noe

des 25 2022 - 17:43
Intellektet er redskapet som behandler erfaring og kunnskap, og følelsene er det som gir intellektet en grunn til å eksistere.
Avatar

livetførdøden

des 25 2022 - 17:50
Takk for komplimentet, akkurat det har jeg ikke hørt før.

Din antakelse gir ingen mening, for hvis alle hadde avveket fra normalen (i betydningen landsgjennomsnittet) så hadde jo det blitt etablert en ny normal.

Jeg er forøvrig interessert i at _alle_ skal få den helsehjelpen de har behov for. Men i vår samfunnsform finnes det mer eller mindre hensiktsmessige måter å oppnå det på, uavhengig av hva den enkelte måtte føle, mene, synes eller tro. Som nevnt et annet sted har jeg flere ganger vært villig til å stille opp for folk som opplevd å stange mot veggen i helsevesenet og/eller andre offentlige institusjoner. Men når disse menneskene ikke vil godta grunnpremissene vår samfunnsform er bygget på - og prioritere deretter - fordi det "føles feil", er det ikke mer jeg kan bidra med. Da snakker jeg f.eks. om å skille mellom _samfunnsystemet_ vårt (det liberale demokratiet) og _samfunnet_ (alt som befinner seg både innenfor og utenfor samfunnssystemet). De to overlapper hverandre, men det er ikke alltid overensstemmelse mellom dem, og da må man bruke intellektet for å vite hva som er hva. Spiller man på lag med samfunnssystemet og dets premisser, vil det være mye lettere å håndtere problemstillinger man må forholde seg til i samfunnet.

Sagt på en enklere måte: i samfunnssystemet vårt er det plass til alle, men deler av samfunnet er av en annen oppfatning. Det er opp til hver enkelt å velge om man da vil stole på samfunnssystemet eller de deler av samfunnet som utgir seg for å representere samfunnssystemet.
Avatar

Gameover

des 25 2022 - 17:52
Kan du begrunne denne påstanden?
Avatar

Re: Er det egentlig noe

des 25 2022 - 17:59
Jeg kan jo også føye til at til og med offentlig ansatte kan ha problemer mellom å skille mellom samfunnssystemet og samfunnet.
Avatar

Re: Er det egentlig noe

des 25 2022 - 18:06
Jeg ser ingen annen fornuftig påstand. For meg er den selvsagt. That's it
Avatar

Re: Er det egentlig noe

des 25 2022 - 18:09
Noe som ikke er normalen nå, kan bli normalen i fremtiden. Det er klart. Da får vi i så fall en annen unormal også
Avatar

Re: Er det egentlig noe

des 25 2022 - 18:31
livetførdøden: jeg _velger_ å ta det som et kompliment, hva vil du gjøre med det ;)

Gameover: Vi snakker ut fra forskjellige posisjoner da. Det jeg har skrevet er ikke "for meg". Hva ting er eller ikke er "for meg" er interessant for meg, og irrelevant for alle andre - dersom målet er å løse et reéllt problem. Hans Skjervheim har skrevet mye om dette, bl.a. i "Deltakar og tilskodar", men han blir ofte fortolket inn i en annen kontekst enn den han opererte i. Søk f.eks. opp "Kunnskapskrisa i skolen – kva gjekk gale, kven har skylda?" av Atle Måseide.
Avatar

Re: Er det egentlig noe

des 25 2022 - 18:32
Jeg venter ikke på noe ny normal, lfd, om du mener meg. Derav nicket mitt
Avatar

Re: Er det egentlig noe

des 25 2022 - 18:34
"Normal" er er uansett ikke det samme som "rett" i vår samfunnsform, ihverfall ikke når det gjelder psykisk helse.
Avatar

Re: Er det egentlig noe

des 25 2022 - 18:35
"For meg" er kort og godt en erkjennelse av at jeg ikke nødvendigvis har rett. Jeg ser det du sier like mye som " for deg", Frikar.

Det er ingen annen fornuftig forklaring, sånn jeg ser det. Enklere nå?
Avatar

Gameover

des 25 2022 - 18:43
Ja, da er vi jo på en måte enige.
Til forsiden