Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det angst?

juli 21 2019 - 20:59
Jeg har sittet flere ganger i middag hos svigerforeldrene mine, som jeg begynner å få et ganske avslappet forhold til, når jeg får disse merkelige symptomene. Jeg har slitt med depresjoner og angst i flere år nå, men vanligvis når angsten kommer er det en følelse som trigger angsten og vedvarer (frykt, nervøsitet, anspenthet, sinne, eller liknende), men i disse tilfellene merker jeg ingen spesiell følelse.

Jeg kan sitte, som regel etter middagen er konsumert og man bare sitter rundt bordet og prater om løst og fast, og alt bare kobler ut. Plutselig er har hodet falt ut av samtalen og det føles som om jeg virkelig må ta meg sammen for ikke å bare tippe av stolen og gå i gulvet. Følelsen avtar litt så lenge jeg rører på meg, holder med å bare bøye på fingrene, men så fort jeg sitter stille føles det igjen som om jeg når som helst kan «besvime» uten å faktisk helt forsvinne. Jeg klarer ikke fokusere på noe rundt meg og finner ikke på noen ting å si. Jeg blir veldig sliten og anspent i nakken, også kommer svetten. Og jeg svetter som en gris. Men i det svetten begynner forsvinner den følelsen av at kroppen har «koblet ut». Jeg blir veldig varm og svetter helt til middagen er over og jeg er ute av huset, selv om resten av kroppen fungerer helt fint igjen. Jeg kjenner ikke på noen spesifikk følelse gjennom dette annet enn noe nervøsitet for å faktisk tippe av stolen.

Tidligere har jeg skyldt på dårlig luft, temperatur og dårlige stoler, men etter å ha sittet på forskjellige stoler i forskjellige rom til forskjellige årstider og dette skjer hver gang uten unntak har jeg måttet innse at dette må skyldes noe annet. Jeg kan også minnes en gang for noen år siden det samme skjedde i en middag med min eks sin mor og bror, og den gang måtte jeg unnskylde meg fra bordet og gå for å skifte og ta meg sammen. Ellers kan jeg ikke komme på en eneste gang tidligere hvor dette har skjedd.

Det føles ikke som noe av den andre angsten jeg har vært borti? Og jeg kan heller ikke forstå hva som evt. trigger dette i denne situasjonen. Men hadde det vært en annen sykdom, ville det vel hendt i andre settinger enn bare denne?

Hva kan det være?
Avatar

Re: Er det angst?

juli 21 2019 - 21:12
Hei@Lyncher94!

Dette virker på meg som klassiske angstsymptomer du beskriver. Kan selvfølgelig også være blodsukkeret - men jeg kjenner meg igjen i dette og tror det er en kombinasjon.

Fremdeles så har jeg det slik på jobben at jeg ikke kan ha møter som overstiger 3 timer - etter dette opplever jeg de samme symptomene du beskriver. For meg så er det nok blodsukkeret som trigger angsten, men jeg tror du selv er inne på hva det kan være.

Om du blir sittende for lenge ved bordet/i sofaen o.l - prøv å strekk litt på bena - gå ut å ta litt frisk luft - ta et glass kaldt vann ect

Prøv også å korte ned besøket og se om det hjelper.

Opplever du dette i andre settinger? tenker på når dere er hjemme hos dine foreldre, på jobben, men venner ect?


Avatar

@petterpan

juli 21 2019 - 21:23
Nei, opplever aldri dette ellers. Men så skal det også nevnes at jeg ikke er mye ute med venner.

Blodsukkeret var også noe jeg trodde kunne forårsake dette, men igjen så har ikke spist noe annet, mer eller raskere enn jeg ville gjort hjemme eller noe annet sted. Og jeg har jo aldri opplevd dette i noen annen situasjon eller noe annet sted
Avatar

Re: Er det angst?

juli 22 2019 - 21:51
Hei @Lyncher94!

Ja, dette er litt spesielt. Kanskje henger det sammen med nervøsitet og at man ønsker å vise den beste siden av seg selv for svigers? kanskje ikke bevisst, men ubevisst så tappes man for krefter som igjen gir deg symptomene du beskriver.
Kanskje de har dårlig ventilasjon i hjemmet - tung luft evt andre ting i hjemmet du kan reagere på?

Rart at det kun skjer der - håper du finner ut av dette:)

Fortsatt god sommer!

Avatar

@petterpan

juli 22 2019 - 23:54
Ja, det er vel egentlig den eneste konklusjonen som henger på greip at det må være en eller annen ubevisst prestajonsangst som ligger å lurker.
Til forsiden