Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Episoder hjemme... hva mener du??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Episoder hjemme... hva mener du??

mars 6 2012 - 22:04
Hei... som dere vet jeg bor i beredsskap...
Barnvernet spør meg ofte om jeg har vært utsat for vold eller overgrep hjemme.. jeg svarer ikke noe på det.. Det er to personer som vet disse episodene.. men jeg aner ikke om jeg skal fortelle de til barnvernet... redd for hva som kan skje... Hva mener du om episodene??dere vet jo hva annet har jeg opplevd hjemme : press, isolasjon, manipullering, stort ansvar, skyld, osv.. her er episodene.

1. Jeg og pappa var hjemme alene, vi begynte krangle, husker ikke om hva, han går på kjøkkne, jeg går opp trappa. han kommer bak meg og slår hardt.. han sier det var tull.

2. en dag hjemme, mamma og pappa krangla, pappa var kjempe sint. Og jeg ber de stoppe og gjøre det når jeg har lagt meg, eller jeg kan gå på rommet. jeg får ikke lov og jeg blir blanda inn.. pappa er kjempe sint, kommer mot meg, jeg blir livredd da jeg er redd for og bli slått og tatt på etter at lærer har banka meg opp og jeg har vært utsatt for seksuelle overgrep.. Men jeg får panikk og stikker.. Jeg løper og låser meg inne på ett rom.. og pappa roper utenfor " du må komme ut nå ellers får du bråk".. Jeg tørte ikke og han var sint.. Det blir stille. og jeg våger meg ut.. han står der.. og fortsetter og truer.. etterhvert går de..

3. pappa har kommet på rommet. og prøvd og dra av meg dyna. han sier det er tull.

4. han står og lener seg over meg, når jeg sitter i f.eks. sofan. han lener seg over meg, og nekter passe seg selv om jeg blir redd.

5. pappa har dytta meg over ende slik at jeg falt.. han mener dette også er tull....


Men jeg aner ikke med disse episodene.. det er mange tanker rundt det.. pappa er snill ellers så jeg forstår det ikke.. og jeg skal vist ikke hjem igjen....men vet ikke om jeg tør fortelle dette til bv... jeg føler jo at jeg burde glemt??? hvorfor glemmer jeg det ikke??

Avatar

Re: Episoder hjemme... hva mener du??

mars 6 2012 - 22:30
Det høres ut som om faren din har et alvorlig problem med agressjon. Slå og dytte er aldri tull!

At jeg skal si hva som er best, si ifra til bv eller ikke, er vanskelig å ta stilling til. Men det høres ut som om faren din trenger hjelp, også din mor. Ut i fra det du skriver virker det som hun pasivt står og ser på fysiske angrep og ignorer det.

Forstår jo din frykt for å "ødelegge" for dine foreldre. Spørsmålet du må stille deg: Ønsker du at dere skal beholde kontakten, ønsker du å "fikse" ditt forholdet til dine foreldre?
Avatar

Re: Episoder hjemme... hva mener du??

mars 6 2012 - 23:08
jeg kan sikkert ha litt kontakt med de.. men ikke alene... fordi jeg er redd for hva som kan skje om jeg er alene med dem...

Mamma vil ikke ha hjelp fra andre enn meg.... pappa går til min pysolog... så ja... Han tror jeg får litt hjelp...men virker ikke som det har funket stort...Vet ikke helt...

Avatar

Re: Episoder hjemme... hva mener du??

mars 7 2012 - 18:20
jeg synes du skal fortelle det som det er til barnevernet. Ellers kan de jo ikke vite hva de skal vurdere din situasjon ut fra.
Avatar

Re: Episoder hjemme... hva mener du??

mars 7 2012 - 21:07
det har skjedd mye her... Jeg har idag valgt og fortelle hva som engetlig har skjedd... og de her ble letta for at jeg fortalte det.. hun sa at de har lest meg, og har hatt mistanke, og barnvernet har virklig lurt, og ikke vist hva de skulle gjøre pga jeg ikke har fortalt noe...

men skriver det... ja pappa tok på meg......
Avatar

Re: Episoder hjemme... hva mener du??

mars 10 2012 - 19:52
jeg er veldig glad for at du har valgt å fortelle.
Jeg skjønner at det var veldig vanskelig og er stolt av at du klarte det. :)
Avatar

Re: Episoder hjemme... hva mener du??

mars 11 2012 - 23:02
så flott at du er har greidd å være ærlig nå, og fortelle hva det dreier seg om, det er nok det eneste som kan hjelpe deg. Har du fortalt det både til barnevernet og i beredskapshjemmet?
Avatar

Re: Episoder hjemme... hva mener du??

mars 11 2012 - 23:09
nei.....kun de her hvor jeg bor.. men snakka litt med barnvernet.. og hun sa hun har en sterk mistanke om hva som har hendt.. jeg tør ikke fortelle barnvernet hva som har skjedd....
Avatar

Re: Episoder hjemme... hva mener du??

mars 12 2012 - 07:14
jeg synes du skal fortelle ting til barnevernet også.
Avatar

Re: Episoder hjemme... hva mener du??

mars 12 2012 - 10:39
jeg vet ikke om jeg tør, pga de kunne ikke love at de ikke sa noe videre.. men hun sa jo hun hadde en sterk mistanke....
Til forsiden