Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse og kompleks PTSD

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse og kompleks PTSD

sep 6 2019 - 20:25
Hei. Jeg er ny her. Og jeg kjenner ingen som meg.

Jeg sliter med angst, og for tiden har jeg sliti med panikkanfall. Jeg går til behandler hver 14 dag. Har akkurat kutta ned fra en gang pr uke.

Jeg sliter. Jeg er sliten hele tiden. Ofte så sliter jeg med hvordan jeg ser på meg selv og hvordan andre ser på meg. Jeg blir veldig lett fornærmet av kommentarer fra andre, og tar lett til tårene. Ofte veit jeg at folk rundt meg ikke mener noe vondt med hva de sier eller gjør, men det tar en stund før jeg forstår det. Det er akkurat som om hue mitt har bestemt seg for at det alle mener er negativt.

Jeg har også begynt å slite på jobb. Jeg klarer ikke å fungere. Jeg har følt meg utmatta..

Har dere noen råd? Uansett hva jeg gjør så er jeg sliten. Hele tiden. Og jeg spacer ut konstant.

Hilsen meg


Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse og kompleks PTSD

sep 6 2019 - 20:27
Skal også sies at jeg har type borderline
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse og kompleks PTSD

sep 24 2019 - 01:16
sjæææl as!
men hjelper å prøve å si ifra at man spacer ut! folk skjønner liksom litt.

Du er ikke alene om det!!
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse og kompleks PTSD

sep 25 2019 - 20:55
Hei!
Vondt å høre at du sliter. Jeg kjenner godt til symptomene dine. Har vært i et behandlingsforløp på DPS i snart halvannet år. Behandler mener at jeg har mange unnvikende, avhengige og ustabile trekk, men ikke en full-blown personlighetsforstyrrelse. Jeg mener selv alle de symptomer jeg sliter med kommer av CPTSD. Mest sannsynlig oppfyller jeg ikke alle kriterier, men kjenner meg igjen i det aller meste. Jeg lurer på om du har fått diagnosen CPTSD, og hvem som eventuelt ga deg den? Diagnosen er ganske ny, og jeg har inntrykk av at ikke mange behandlere bruker den noe særlig.. ikke enda ihvertfall. Du skal bare vite at du ikke er alene... jeg tror mange som får en eller annen psykiatrisk diagnose, egentlig har CPTSD og skulle vært i traumebehandling.
Avatar

Emosjonell ustabil

april 21 2021 - 19:20
Kan ikke være mer enig. prøv å få en behandler som kan om dette. Det kan være livsendrende. Det er mye feildiagnostisering der ute, Psykologer er ikke guder eller lignende.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse og kompleks PTSD

mai 13 2021 - 22:24
Hei!
Vi er mange som deg! Jeg har borderline og sliter også med traumer. Jeg har flere nære venner som også har borderline eller traumelidelser. Det kan nok hende at de i mine kretser er litt mer åpne om psykisk helse enn folk flest, men jeg skal banne på at du også kjenner noen som sliter.

Jeg tror at det som har vært en av de vanskeligste tingene for meg, har vært å få forståelse på jobb.
Jeg byttet jobb ofte, var motivert i starten, så kom vanskene med det sosiale, stresset, angsten, uroen, så ble jeg utmattet, og byttet jobb igjen. Repeter. Det skal jo også sies at jeg jobbet veldig mye, og i et krevende yrke. Jeg ble så klart til slutt utbrent av å holde på sånn, i 15 år.
Nå har jeg innsett begrensningene mine, og jobber ikke mer enn det jeg må eller kan, og jeg har byttet yrke til noe som betyr noe for meg. Jeg blir fortsatt sliten, men nå har jeg mer stabile arbeidstider, og det kreves ikke mer av meg enn det jeg kan gi, og det gjør det mye enklere.

Angst er dritt, og panikkanfall er enda drittere. Jeg slet med panikkanfall i fjor sommer, og gikk bare og gruet meg til det neste kom, og jeg kjenner meg igjen i alt det andre du skriver. Men du skriver om det, så da er du klar over det, og du klarer å sette navn på følelsene dine. Da er du allerede på god vei, og du tenker konstruktivt selv om det kan gå litt fort i svingene akkurat der og da.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse og kompleks PTSD

mai 13 2021 - 22:27
Hei,

Sikker på at det å kutte ned på terapien er bra for deg? Høres ut som du kan trenge mer støtte.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse og kompleks PTSD

juni 17 2021 - 09:42
Kjenner så godt igjen det du beskriver.
Angsten… uroen… utmattelsen…
Alt dette strevet….
Jeg har cptsd og spiseforstyrrelse, og har stanget et helt liv kjennes det som. Har nå funnet meg en god behandler, som støtter meg i å romme meg selv. Ønsker meg også psykomotorisk fysioterapi, og står i kø hos ei med kompetanse på det jeg trenger. Jeg har troen på den kombinasjonen for meg.
Kanskje det kan være noe for deg også…?
Til forsiden