Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Eksen tok opp lån i mitt navn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Eksen tok opp lån i mitt navn

juni 3 2020 - 22:23
Så ja dette er veldig vanskelig for meg å skrive om, er så flau over det.

Jeg føler meg brukt av min tidligere kjæreste, vi bodde sammen og hadde dårlig råd hele veien. Hadde en sparekonto med en del penger som ble gradvis brukt opp av han. Han ble alltid så sur og lei seg om han ikke fikk det og det og det. Siden han ikke hadde penger fikk han låne av meg. Han gamer en del og ville ha en skikkelig gaming pc. Han hadde ikke mulighet til å ta alt av lånet i sitt navn. Han opprettet da et lån på pc utstyr i mitt navn, med min tillatelse. Han spilte alltid på følelsene mine, og gjorde så jeg fikk dårlig samvittighet om han ikke var glad.

Nå har vi slått opp og lånet er fortsatt på meg. Han utsetter ofte betalingene og det blir purringer før han betaler dem. Er det en mulighet for at jeg kan flytte lånet over på han, siden det er hans lån. Han skylder meg 10 000kr utenom, fra sparekontoen min også.
Avatar

Hei

juni 5 2020 - 16:35
Nei. Det er ditt lån, men du ga han pengene. så det går ikke.
Avatar

Dårlige odds, men ...

juni 29 2020 - 13:09
Hei!
Tror du har dårlige odds så lenge du selv har gitt ham pengene og siden du har godkjent kjøp av PC-en.
Det er utgangspunktet.

Men jussen er jo aldri helt svart hvitt. Dersom du har vært presset, eller følt deg presset, til å låne bort penger eller signere lån, ja da kan det være et straffbart forhold og låneavtalen i strid med avtaleloven. Du vil nok ha behov for juridisk bistand om du skal noen mulighet.
Du skriver ikke om PC-en er kjøpt i hans eller ditt navn. Siden lånet står i ditt navn gjør kanskje PC-en det også? I så fall kan du selvsagt kreve den tilbakelevert til deg.
Hvis finansieringen er gjort gjennom butikkens finansieringsordninger så er de (dessverre) ofte lite medgjørlige. Er det et lån i en bank så kan det være at du kan forhandle deg frem til en delvis nedskriving av lånet og en gunstigere nedbetalingsavtale.
Pengene han skylder deg fra din sparekonto kan det være vanskelig å få fatt i med mindre dere har skrevet en låneavtale. Dersom det ikke er gjort kan det kanskje være en tanke å få ham til å skrive på et gjeldsbrev med nedbetalingsplan.

Så ... i utgangspunktet er nok dette vanskelig og krever en del jobb dersom det i det hele tatt kan løses.

Når det er skrevet så kan det være at dette bør skrives på konto for erfaring, få betalt ned PC-lånet og glemme de pengene han skylder deg og komme videre. Make it go away. Fokusere på tiden fremover
Avatar

Re: Eksen tok opp lån i mitt navn

juni 29 2020 - 17:33
Hør på forumet til kvinneguiden! Der har de en egen kategori for jus, under 'privatøkonomi og forbrukerspørsmål'. Sikkert noen der som har god peiling.
Til forsiden