Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Du er bra nok!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Du er bra nok!

okt 13 2020 - 18:24
Jeg satte meg ned og så tilbake på fortiden min for refleksjon.

-Ressonerte tilbake til den tiden jeg jobbet og ofret meg selv i mange år. Før jeg dro på jobben hendte det jeg besvimte i dusjen fordi kroppen sa ifra at nok var nok, likevel reiste jeg meg opp igjen som om ingenting var hendt, og dro på jobb i helsevesenet. Jeg jobbet over 80% i en lederstilling, og tok ekstravakter samme dag etter første jobb var ferdig, dette pågikk i flere år samtidig som jeg var alvorlig psykisk syk. Psykriatrien ble koblet inn flere ganger med innleggelser, men jeg innrømte aldri ovenfor meg selv eller støtteapparatet at jeg var syk, jeg var sikker på at jeg var like unormal og normal som alle andre. Så kom diagnosen kastet over meg, og jeg var nødt for å ta dette på alvor. Jeg aner ikke hva som hadde hendt meg meg tilslutt om jeg ikke skjønte selv at det var noe riv ruskende galt, jeg fungerte som en maskin som var non stop på sentrifugering hele tiden.

Men så kom det sterkt over meg at vi mennesker med og uten psykisk sykdom, i eller uten jobb, er mer enn bra nok uten å føle oss verdiløse fordi vi ikke lever et vanlig A4 liv! Jeg tenker at selvom jeg har lagt opp livet mitt med uføretrygd i 30 år fremover, så er jobben min (heltidsjobb) å bli frisk og ha det godt med meg selv! Tenkte på alle dere som føler skam over å ha blitt syk, at mitt mål var at dere skulle få høre litt av min historie for å skjønne at for oss psykisk syke så er det vår heltidsjobb å få det bedre, og kanskje bli friske, og det er mer enn bra nok! Jeg sitter iallefall med følelsen av at jeg skal tenke på meg selv og ha god samvittighet med det. Det er faktisk for alles beste at jeg jobber med meg selv for å få det helt bra igjen.

Ikke døm andre mennesker, de har en grunn for at de er som de er og velger å leve som de gjør. Jeg heier opp alle rundt meg, men nå er tilogmed spareblusset så å si tomt, så da er tiden der for å tenke på meg selv. Ting tar tid, men det tar lang tid for at noe bra skal vare lenge også <3
Avatar

Re: Du er bra nok!

okt 14 2020 - 17:29
Syns det virker merkelig at du ikke tok kroppens signaler på alvor før du fikk en diagnose "kastet over deg". Spesielt siden du selv jobbet i helsevesenet. Hva er grunnen til det?
Avatar

Re

okt 18 2020 - 19:13
Dårlig innsikt i egen psykisk helse, og at jeg som sagt trodde det var normalt å føle og tenke som jeg gjorde. Hadde jeg hatt økonomi til å ikke jobbe så hadde det skjedd fra dag 1 jeg merket noe ikke var riktig, men sålenge regningene måtte betales så jobbet jeg inntil de rundt meg på jobben ga meg signaler på at jeg «burde ta det med ro en stund»
Til forsiden