Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dps journal/epikrise

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dps journal/epikrise

mai 25 2020 - 01:42
Noen som vet hvilket innsyn helsesekretærer ved DPS får om tidligere pasienters journal/epikrise? Evt hvilken informasjon om tidligere pasienter de får innsyn i?
Avatar

Innsyn

mai 25 2020 - 13:37
Innsyn gis vel til de som har saken din, inkludert en helsesekretær (som altså bistår behandler/psykolog i behandlingen av deg).

Og innsyn kan begrenses av deg, det må til en skriftlig søknad fra deg da.

Innsyn skal ikke gjøres av andre enn de som har saken, og vil være overtråkk av personvernet. Slikt kan spores.

Derfor: hvis helsesekretæren du tenker på er tildelt saken, sammen med en behandler altså - så kan det vel sees inn med mindre du har skjermet journalen for innsyn på forhånd. Men innsyn er jo litt viktig hvis du skal få hjelp selvsagt.

Det kan kanskje være at du spør om at noen du kjenner IKKE ønskes sett inn i din journal. Det skal ikke være mulig hvis ikke saken er på aktuell DPS/sted OG aktuell helsesekretær er tildelt saken.

Helsesekretæren har intet med tidligere saker å gjøre, slik at det skal ikke være mulig å sitte å «snoke» som helsesekretær hos DPS uten at det får følger.
Til forsiden